گرگهای اتیوپی ممکن است به اولین گردهافشانهای گوشتخوار تبدیل شده باشند
گرگهای اتیوپی ممکن است به اولین گردهافشانهای گوشتخوار تبدیل شده باشند
دکتر لای میگوید همهی گرگها حداقل یکبار شهد گلها را امتحان کردند. اما دقیقاً مانند انسانها، میزان علاقه به شهد در بین آنها نیز متفاوت بود. برخی گرگها از بقیه مشتاقتر بودند. مثلاً یک گرگ ماده، یک ساعت و نیم در میان گلها وقت گذراند و ۳۰ گل را لیس زد.
گرگها بعد از شکار جوندگان، شهد شیرین گل را به خود جایزه میدهند
گرگها حیوانات بزرگی هستند. از اینرو، پژوهشگران معتقدند که شهد گل برای آنها منبع غذایی مهم و مناسبی نیست، بلکه این رفتار شبیه به خوردن دسر است؛ مکمل خوراکی خوشمزهای که بعد از وعدههای اصلی از آن لذت میبرند. به گفتهی ناظران محلی، این گرگها معمولاً بعد از شکار، بهعنوان جایزهای کوچک برای خود، به سراغ شهد گلها میروند.
بیشتر بخوانید
البته، علاقه به خوراکیهای شیرین در دیگر سگسانان نیز دیده شده است. برای مثال، گرگهای خاکستری در آمریکای شمالی نیز گاهی بلوبری (توت آبی) میخورند. تام گیبل، زیستشناس و سرپرست برنامهی مطالعهی رژیم غذایی گرگها در دانشگاه مینهسوتا، میگوید: «این رفتار گرگهای خاکستری بیش از لذت بردن از طعم بلوبری، برای زندهماندن در شرایط کمبود غذا و مقابله با گرسنگی است.»
اما جالبترین نکته دربارهی گرگهای اتیوپیایی، تصاویر واضحی است که آنها را با پوزههای زردرنگ نشان میدهد. تصاویر به آشکاری نشان میدهد که آنها شهد گلها را میخورند و به گفتهی دکتر گیبل، دیگر هیچ شکی باقی نمیماند. بااینحال، هنوز مشخص نیست که این گرگها نیز مانند زنبورها و پروانهها، واقعاً گردهافشانی مؤثری انجام میدهند یا خیر. حتی در برخی موارد، لیسزدن خوشههای گل گرزی به گاززدن و حتی آسیبرساندن به گلها ختم میشود.
بااینحال، دانستن اینکه گرگهای کمیاب و در معرض خطر انقراض گاهی میتوانند از چنین خوراکیهای سادهای لذت ببرند، دلگرمکننده است. در حال حاضر، کمتر از ۵۰۰ گرگ اتیوپیایی در طبیعت باقی مانده و تهدیدهایی مانند تخریب زیستگاه و بیماریهایی مثل هاری سگها، بقای آنها را در معرض خطر جدی قرار داده است.
حفاظت از گرگهای اتیوپیایی و زیستگاه منحصربهفردشان، امری ضروری است. دکتر لای میافزاید: «این تعامل منحصربهفرد را نمیتوان در هیچ جای دیگری از دنیا دید. چنین چیزی ارزش حفاظت را دارد.»