عمومی

یک‌سوم میمون‌های بزرگ آفریقا درمعرض خطر ناشی از استخراج فلزات باتری قرار دارند

یک‌سوم میمون‌های بزرگ آفریقا درمعرض خطر ناشی از استخراج فلزات باتری قرار دارند

با داغ‌شدن تب مس، لیتیوم، نیکل، کبالت و دیگر عناصر کمیاب خاکی، تاثیر استخراج معادن روی میمون‌های انسان‌نمای آفریقا ممکن است حتی بیشتر از چیزی باشد که پیش‌ازاین تصور می‌شد. مطالعه‌ای جدید به بررسی هم‌پوشانی مناطق معدنی آفریقا با زیستگاه‌های میمون‌های انسان‌نما پرداخته و دریافته است که یک‌سوم گوریل‌ها، شامپانزه‌ها و بونوبوهای این قاره (درمجموع درحدود ۱۸۰ هزار عدد) در معرض خطر هستند.

محققان نهاد حفاظت از حیات‌وحش جهانی (Re:wild) با مطالعه‌ی سایت‌های معادن ۱۷ کشور آفریقایی به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه می‌توانند به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر جمعیت‌ میمون‌های انسان‌نمای محلی تاثیر بگذارند.

نواحی بررسی‌شده توسط محققان شامل مناطق حائل ۱۰ کیلومتری در اطراف هر سایت بودند تا پژوهشگران بتوانند اثرات مستقیم مانند تخریب زیستگاه و آلودگی صوتی را درنظر بگیرند. مهم‌تر از همه، این مناطق شامل یک منطقه‌ی حائل گسترده‌ی ۵۰ کیلومتری هم بود تا محققان بتوانند اثرات غیرمستقیم مرتبط با افزایش فعالیت‌های انسانی در نزدیکی سایت‌های معادن مانند جاده‌ها و زیرساخت‌های جدید را بررسی کنند.

استخراج معادن از راه‌های مختلف به میمون‌ها آسیب می‌رساند

جسیکا یونکر، نویسنده‌ی اصلی مطالعه و محقق ری‌وایلد در بیانیه‌ای گفت: «درحال‌حاضر مطالعات روی گونه‌های دیگر نشان می‌دهد که استخراج معادن از راه آلودگی هوا، ازدست‌دادن زیستگاه، افزایش فشار شکار و بیماری به میمون‌ها آسیب می‌رساند؛ اما این تصویر ناقص است. نبود به‌اشتراک‌گذاری داده توسط پروژه‌های معدن، درک علمی ما را از تاثیر واقعی آن روی میمون‌های انسان‌نما و زیستگاه آن‌ها مختل می‌کند.»

منبع : زومیت
مجله خبری lastech

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا