تکنولوژی

این ضربان‌ساز هوشمند قلب هنگامی که به آن نیازی نباشد، درون بدن حل می‌شود

تیمی از دانشمندان نوعی ضربان ساز هوشمند قلب طراحی کرده‌اند که در زمانی که دیگر به حضور آن نیاز نباشد، می‌تواند به راحتی در بدن حل شود. این ضربان ساز قلب به کمک بیمارانی می‌رود که جراحی قلب داشته‌اند. این دستگاه از فلزات محلول در آب و سایر اجزای موجود در مایع بدن برای کار استفاده می‌کند و عمر چند هفته‌ای دارد.

دانشمندان پس از ساخت این دستگاه، به منظور تحت نظر گرفتن علائم حیاتی بیمار، سنسورهایی بر روی بدن انسان قرار دارند و به صورت بی‌سیم میان این سنسورها و دستگاه ضربان ساز ارتباط برقرار کردند. این سنسورها همچنین به پزشکان اجازه می‌دهند تا نرخ ضربان قلب بیمار را تنظیم کنند.

اگر ضربان ساز هوشمند قلب به خوبی در بدن جایگذاری شود، می‌تواند به تنظیم ضربان قلب بیمارانی که به تازگی تحت جراحی قلب قرار گرفته‌اند، کمک کند. مزیت آن حل شدن در بدن و از بین رفتن در صورت عدم نیاز به دستگاه، بدون نیاز به انجام جراحی مجدد است.

این دستگاه نازک و انعطاف‌پذیر که تصویر آن را در زیر مشاهده می‌کنید، به گونه‌ای طراحی شده است که با بافت اجزای بدن سازگار باشد. به عبارت دیگر، هیچ یک از اجزای این دستگاه، سیستم ایمنی بدن را تحریک نمی‌کند. همچنین نیازی به باتری یا هرگونه ماده دارای سرب ندارد. آویزهای متصل به این دستگاه با ارسال پالس‌های برقی ضعیف، ضربان قلب را تنظیم می‌کند.

 ضربان ‌ساز هوشمند قلب

تا پیش از ساخت این دستگاه، زمانی که ضربان ساز قلب نیاز به برداشتن یا تعویض داشت، پزشکان مجبور به انجام جراحی بودند که خطرات خاص خود را دارد. اما این ضربان ساز هوشمند قلب نیازی به جراحی ندارد. با این‌حال، هنوز پزشکان از عوارض کاشت این دستگاه در بدن اطلاعی ندارند.

گروه تحقیقاتی در مقاله منتشر شده در مجله «Science» گفت: « این ضربان ساز اکنون به صورت یک سیستم یکپارچه با سایر تجهیزات که به صورت پوشیدنی هستند و به پوست بدن متصل می‌شوند، به بیمار داده می‌شوند.»

این دستگاه نه تنها بر ضربان قلب فرد نظارت دارد، بلکه سایر علائم حیاتی مانند دمای بدن را نیز زیر نظر می‌گیرد. پزشکان قادر هستند داده‌های جمع‌آوری شده توسط این سیستم را از راه دور نظارت و کنترل کنند.

این دستگاه در مرحله آزمایش بر روی حیوانات است و دانشمندان عقیده دارند در صورت اثبات عدم وجود عوارض خطرناک برای بدن، می‌تواند به ده‌ها هزار بیمار در بهبود شرایط جسمانی پس از جراحی قلب کمک کند.

مجله خبری lastech

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا