تکنولوژی

مریخ‌نورد استقامت برای اولین بار یک ابر گرد و غبار مریخی را ثبت کرد [تماشا کنید]

داده‌های جمع‌آوری شده از آنالیزگر دینامیک محیطی مریخ «MEDA» مریخ‌نورد «استقامت» در اطراف دهانه « Jezero» به دانشمندان کمک کرد تا ابر گرد و غبار مریخی را برای اولین ثبت کنند.

محققان تخمین می‌زنند در هر روز حدود 4 گرد و غبار با شدتی که در زیر تماشا می‌کنید، در این ناحیه رخ می‌دهد – بزرگترین آن‌ها در حدود 1.5 مایل مربع را پوشش می‌دهد و غبار بیشتری را در فضا پراکنده می‌کند.

مریخ به دلایل بیشماری محلی غیرقابل سکونت برای انسان است. به عنوان مثال، می‌توان به دمای انجماد و تشعشعات سطحی آن اشاره کرد. علاوه بر آن، یکی دیگر از دلایلی که این سیاره را برای انسان نامناسب می‌کند، گرد و غباری است که مریخ را پوشانده است. این ذرات به صورت دوره‌ای به طوفان‌های غبار عظیمی تبدیل می‌شوند که می‌توانند برخی مناطق یا حتی گاهی اوقات کل سیاره را پوشش دهند.

اکنون، دانشمندان ناسا در تحقیقات جدید خود با استفاده از داده‌های مریخ‌نورد «استقامت» به مطالعه چگونگی شکل‌گیری این طوفان‌های گرد و غبار پرداخته‌اند. آن‌ها به کمک دوربین‌های نصب شده بر روی مریخ‌نورد، وزش باد را که درحال بلند کردن یک ابر گرد و غبار است، برای اولین بار ثبت کردند. این ویدئو کوتاه را در زیر ببینید.

محققان داده‌های آب و هوایی سیاره سرخ را از زمان ورود این مریخ‌نورد در فوریه 2021 جمع‌آوری کرده‌اند. آن‌ها همچنین از دوربین‌های این مریخ‌نورد و آنالیزگر دینامیک محیطی مریخ «MEDA» در مطالعات خود استفاده کرده‌اند. MEDA داده‌های محیطی از جمله دما، فشار و سرعت باد را ثبت می‌کند. این داده‌ها در حوالی دهانه «Jezero» ثبت شده‌اند که مریخ‌نورد اکنون درحال مطالعه آن است.

«مانوئل دلا توره خوارز» معاون محقق MEDA در آزمایشگاه رانش جت ناسا در بیانیه‌ای گفت:

«دهانه‌ای که مریخ‌نورد استقامت به مطالعه آن می‌پردازد، یکی از فعال‌ترین منابع غبار روی سطح سیاره سرخ است. اطلاعات این دهانه در مورد گرد و غبار سیاره ما را برای ماموریت‌های بعدی ناسا در مریخ آماده می‌شود.»

دانشمندان عقیده دارند ناهمواری‌های سطح دهانه مریخ مسبب این غبار است و درنهایت این ناحیه را به یک منطقه فعال گرد و غبار تبدیل می‌کند.

«کلر نیومن» نویسنده اصلی این مطالعه گفت: « این ناحیه از مریخ هربار ما را بیشتر شگفت‌زده می‌کند. ما به دنبال طوفان‌های شدیدتری در آینده در این ناحیه هستیم.»

مجله خبری lastech

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا