تکنولوژی

وزارت ارتباطات از عزم دولت برای رساندن شبکه ملی اطلاعات به ۹۵ درصد روستاهای کشور خبر داد

مشاور وزیر ارتباطات در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات قول اتصال 95 درصدی تمام روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات در صورت تامین اعتبارات را داد.

ایرج روحی با تاکید بر اهمیت تامین اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان توسعه شبکه ملی اطلاعات، گفت: «اگر اعتبارات مورد نیاز در اختیار ما قرار بگیرد، تا پایان سال می‌توانیم قول اتصال ۹۵ درصدی تمام روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات را بدهیم.»

ایرج روحی با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات سعی دارد بر استان‌هایی که درصد اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار آن‌ها به شبکه ملی اطلاعات پایین‌تر از میانگین کشور است، تمرکز کند، گفت: « تلاش وزارت ارتباطات در راستای اتصال این روستاها و نزدیک شدنشان به میانگین کشوری است.»

به باور او دلیل این تصمیم برقراری عدالت ارتباطی در تمامی نقاط کشور است.

پوشش ۹۵ درصدی اینترنت در روستاهای کشور تا پایان ۱۴۰۱

استقبال مردم از اینترنت سیار بیشتر است

روحی در مصاحبه خود با ایرانا، خبرگزاری رسمی دولت، در پاسخ به این سوال که چرا اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت ثابت، ۳۲ درصد است و  برنامه دولت برای بالا بردن دسترسی به اینترنت ثابت در روستاها چیست؟ گفت: «واقعیت این است که امروز ذائقه‌ کاربران در استفاده از اینترنت تغییر کرده و آن‌ها تمایل بیشتری دارند تا از اینترنت همراه به جای اینترنت ثابت استفاده کنند.»

روحی همچنین با تاکید بر اینکه توسعه اینترنت ثابت در برخی مناطق کشور برای وزارت ارتباطات راحت‌تر است، گفت: «اما درخواست کاربران ساکن در روستاها، دسترسی به اینترنت سیار است. به هر حال، توسعه اینترنت ثابت با کیفیت بهتر و ارزان‌تر از رویکردهای اصلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.»

مشاور وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا این مسئله با تلاش دولت برای توسعه اینترنت ثابت در تضاد نیست، گفت: «این ۲ مسئله‌ای است که باید به نفع مردم مدیریت شود. استفاده از اینترنت ثابت در دنیا محاسن زیادی دارد، معمولا اینترنت ثابت ارزان‌تر است و سرعت بالایی دارد. اما از آن‌جایی که این فناوری برخلاف اینترنت سیار، در کشور ما توسعه پیدا نکرده مردم به استفاده از آن تمایل ندارند و دوست دارند از طریق تلفن‌های همراه خود به اینترنت متصل شوند.»

اتصال یک هزار و ۶۰۰ روستا به اینترنت پرسرعت

روحی با بیان این‌که از زمان استقرار دولت سیزدهم تا کنون، بیش از یک هزار و ۶۰۰ روستا به اینترنت متصل شده‌ است، گفت: از این تعداد روستا، برخی اصلا به اینترنت دسترسی نداشتند و دسترسی برخی دیگر بسیار ضعیف بود. در عملیات اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به اینترنت، تعدادی از روستای کمتر از ۲۰ خانوار که در آن منطقه قرار داشتند نیز به اینترنت متصل شدند.

مشاور وزیر ارتباطات درباره پوشش ۱۰۰ درصدی روستاهای کشور به اینترنت تا پایان ۱۴۰۱ گفت: حدود ۶ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور داریم که تمام روستاها، جزو روستاهای سخت و صعب‌العبور هستند و تعداد خانوارهای‌شان کم است، به همین علت اپراتورها با اینکه بودجه را از وزارت ارتباطات دریافت می‌کند اما تمایلی ندارند در آن روستاها دکل احداث کنند، چرا که این کار برای آن‌ها درآمدی ندارد.

میزان هزینه و زمانی که برای اتصال یک روستا به اینترنت نیاز است، خود از مسائل مهمی است که روحی معتقد است، در صورتی که دکل مخابراتی (BTS) از قبل در روستا احداث شده باشد و امکان اتصال آن با ظرفیت بالا به شبکه اپراتور مقدور باشد سه هفته زمان نیاز دارد تا روستا را به اینترنت متصل شود، اما برای یک روستای بدون دکل، حداقل چهار ماه زمان نیاز است.

او همچنین درباره اعتبار موردنیاز برای اتصال یک روستای بدون ارتباط به اینترنت گفت: اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که برای اتصال هر روستا به اینترنت به طور متوسط به ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

نگاه وزارت ارتباطات به توسعه ارتباطات روستایی

ارتباطات روستایی و اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات از آن دست اهدافی است که وزارت ارتباطات آن را با جدیت دنبال می‌کند. از ابتدای دولت سیزدهم، پایش روستاهای بالای ۲۰ خانوار برای اتصال به اینترنت آغاز شد. این در حالی است که بررسی‌های میدانی نشان می‌داد میانگین اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت در میانه سال ۱۴۰۰، چیزی حدود ۸۰ درصد است و برای اتصال ۱۰۰ درصدی نیاز به تمهیدات جدی دارد.

البته در جریان بررسی توسعه ارتباطات باید به این موضوع توجه داشت که دسترسی به اینترنت بین‌المللی و دسترسی به شبکه ملی اطلاعات دو موضوع جداست. از همین رو نمی‌توان تصور کرد در صورت دسترسی روستاها به شبکه ملی اطلاعات عدالت ارتباطاتی آنطور که وزارت ارتباطات مدعی آن است در این طرح تحقق پیدا کند.

مجله خبری lastech

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا