دانشمندان: مصرف گوشت قرمز میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد
دانشمندان: مصرف گوشت قرمز میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد
پژوهش جدیدی نشان داده است که مصرف زیاد گوشت قرمز بهخصوص گوشتهای فرآوریشده میتواند به سلامت مغز آسیب برساند. بهعبارت دیگر کاهش مصرف گوشت قرمز میتواند اثرات مثبت زیادی روی مغز شما داشته باشد و در بلندمدت خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.
براساس گزارش CNN، محققان مدرسه بهداشت عمومی چان دانشگاه هاروارد میگویند اگر یک وعده گوشت قرمز را حدود 85 گرم درنظر بگیریم که معادل 2 برش بیکن، 1.5 برش بولونیا یا یک هاتداگ است، افرادی که روزانه یکچهارم یا بیشتر گوشت قرمز فرآوریشده (مانند بیکن، بولونیا و هات داگ) مصرف میکنند، 13 درصد بیشتر از افرادی که کمتر از یکدهم این مقدار را میخورند، در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.
محققان همچنین دریافتند وعده اضافی گوشت قرمز فرآوریشده در روز بهطور متوسط با تسریع 1.6 ساله پیری مغز مرتبط است.
رابطه مصرف گوشت قرمز با زوال عقل
در این پژوهش، محققان دادههای بیش از 133 هزار نفر با میانگین سنی 49 سال را تجزیهوتحلیل کردند. این دادهها شامل اطلاعات دقیق سلامتی این افراد در دوره زمانی طولانی بود. بیش از 11 هزار نفر از شرکتکنندگان در این مطالعه نیز به زوال عقل مبتلا شدند.
پژوهشگران میگویند تاکنون ارتباط مصرف گوشت قرمز و سلامت مغز و قوای شناختی کامل مطالعه نشده است اما تحقیقاتی درباره پیامدهای مضر مصرف گوشت قرمز زیاد با بیماریهای متابولیک قلبی، سرطان و مرگ زودرس انجام شده.
درکل، فرضیههای مختلفی وجود دارد که چرا گوشت قرمز ممکن است خطر خاصی برای سلامت قوای شناختی داشته باشد. محققان پژوهش حاضر میگویند گوشت قرمز مقدار زیادی چربی اشباعشده دارد که ترکیبی آلی مرتبط با بیماریهای قلبی عروقی ایجاد میکند؛ این عوامل ممکن است به سیستم عصبی آسیب بزنند که زوال عقل را تشدید میکند.
همچنین گوشت قرمز فرآوریشده سطوح بالاتری از موادی مانند نیتریتها، ترکیبات N-nitroso و سدیم دارد که خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهند. از نیتریتها معمولاً در فرایند عملآوری گوشت (Meat Curing) استفاده میشود.
محققان توصیه میکنند منابع پروتئینی گیاهی مانند آجیل و حبوبات جایگزین مناسبی برای گوش قرمز است؛ این خوراکیها با 19 درصد کاهش خطر زوال عقل مرتبط هستند. مؤسسه تحقیقات سرطان آمریکا نیز توصیه میکند گوشت قرمز خود را به 3 وعده در هفته محدود و کمتر گوشت قرمز فرآوریشده مصرف کنید.
یافتههای این پژوهش در ژورنال Neurology منتشر شده است.