با حمایت معاونت علمی و بانک مرکزی: نئوبانک مبتنی بر هوش مصنوعی راهاندازی میشود
با حمایت معاونت علمی و بانک مرکزی: نئوبانک مبتنی بر هوش مصنوعی راهاندازی میشود
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اعلام کرد نئوبانک مبتنیبر هوش مصنوعی تا مرداد سال آینده فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. راهاندازی این نئوبانک دانش بنیان، از محورهای همکاری معاونت علمی ریاستجمهوری و بانک مرکزی است.
به گزارش lastech و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، دیروز، اول بهمن 1403، توافقنامه همکاری ایجاد و توسعه زیستبوم نوآوری در حوزه خدمات پولی و صنعت بانکداری امضا شد. بر بستر این توافقنامه همکاری، توسعه فناوریهای راهبردی تحولآفرین و ارتقای محصولات و خدمات نوین پولی و بانکی ازجمله نئوبانک دانشبنیان، محور همکاری معاونت علمی ریاستجمهوری و بانک مرکزی قرار گرفته است.
«حسین افشین»، معاون علمی رئیسجمهور، در این مراسم از آغاز فعالیت نئوبانک مبتنیبر هوش مصنوعی همزمان با روز کارآفرین در 6 مرداد 1404 خبر داد. او هدف از راهاندازی این نئوبانک هوشمند را ارائه خدمات مالی نوین و فناورانه به عموم جامعه و فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری اعلام کرد.
افشین پیشبینی کرد با حمایت و همکاری معاونت علمی ریاستجمهوری و بانک مرکزی ذیل این توافقنامه همکاری، نئوبانک هوشمند و مبتنیبر فناوری هوش مصنوعی میتواند تحول جدیدی در ارائه خدمات پولی و بانکی به مجموعههای نوآور و دانشبنیان رقم بزند.
او با اشاره به همسویی معاونت علمی و بانک مرکزی برای رشد و توسعه فناورانه نظام پولی و بانکی کشور گفت:
«توافقنامه معاونت علمی و بانک مرکزی با محوریت استفاده از ظرفیتهای قانونی بهویژه قانون جهش تولید دانشبنیان برای تسهیل سرمایهگذاری در توسعه فناورانه و نفوذ نوآوریها به عرصه پولی و بانکی، گامی در تحول نوآورانه این حوزه خواهد بود. ماده 11 و 13 قانون جهش تولید دانشبنیان این اجازه را به شرکتهای بزرگ میدهد که از مالیاتی که باید بپردازند، در مسیر تحقیق و توسعه استفاده کنند.»
توجه به تسهیل و حمایت از تجاریسازی
«محمدرضا فرزین»، رئیس بانک مرکزی گفت در این توافقنامه مشترک، دو محور اساسی شامل تسهیل و حمایت از تجاریسازی، مورد توجه قرار گرفته است. او این دو محور را دو رکن اساسی برای توسعه کسبوکارهای دانشبنیان مالی و بانکی دانست.
به گفته وی در بانک مرکزی ادارهای با محوریت فناوری هوش مصنوعی فعال شده است که بر کاربردهای فناوری هوش مصنوعی، شناسایی و استفاده از ابزارها و خدمات مبتنی بر این فناوری تمرکز دارد:
«فناوری هوش مصنوعی دارای ظرفیتی گسترده است و میتواند در حوزههای مختلفی همچون پایش، رصد و نظارت فرآیندهای بانک مرکزی کارآمد باشد. با توجه به توسعه بازارهای دیجیتال پولی و مالی، این فناوری همچنین در پیشبینی بازارها نیز میتواند کمککننده باشد.»
فرزین با بیان اینکه حوزه فینتکها، بازارهای نوین و فناور مالی نیز جزو محورهای اولویتدار بانک مرکزی هستند، گفت در این توافقنامه پیشبینی لازم برای حمایت از این بخشها تحت نظارت بانک مرکزی نیز صورت گرفته است: «آمادگی داریم در موضوعات و محورهای یادشده، با معاونت علمی تعامل و همکاری کافی را داشته باشیم.»