عمومی

حوله‌ها را هر چند وقت یک‌بار باید بشوییم؟

حوله‌ها را هر چند وقت یک‌بار باید بشوییم؟

شاید شستشوی حوله موضوع بی‌اهمیتی به‌نظر برسد، اما الیزابت اسکات، استاد زیست‌شناسی و مدیر مرکز بهداشت و بهداشت خانگی دانشگاه سیمونز در بوستون آمریکا که به موضوع شستشوی حوله و روش‌های انتشار میکروب‌ها در خانه علاقه‌مند است، می‌گوید: «هر چیزی که روی حوله وجود دارد و می‌تواند به ما آسیب بزند، احتمالا منشا انسانی دارد.»

روی پوست ما بیش از هزار نوع باکتری مختلف و همچنین ویروس‌ها و قارچ‌ها وجود دارند. بیشتر این میکروب‌ها برای بدن ما مفید هستند. مثلاً آن‌ها به ما کمک می‌کنند تا از عفونت‌های باکتری‌های مضر محافظت شویم، برخی از مواد شیمیایی روزمره را تجزیه می‌کنند و در رشد سیستم ایمنی بدن نقش دارند.

بیشتر باکتری‌هایی که روی حوله‌ها وجود دارند، از همان نوع باکتری‌هایی هستند که روی پوست ما نیز وجود دارند. علاوه‌بر‌این، این باکتری‌ها در محیط‌هایی که در آن زندگی می‌کنیم، مثل خانه یا محل کار، هم معمولا پیدا می‌شوند.

هرچه مدت زمان بیشتری از حوله‌ها استفاده کنیم و آن‌ها مدت طولانی‌تری مرطوب بمانند، شرایط برای رشد میکروب‌ها بهتر می‌شود

بعضی از باکتری‌هایی که روی حوله‌ها وجود دارند، شامل انواعی از باکتری‌های استافیلوکوکوس و اشریشیا کلی هستند که معمولاً در روده انسان پیدا می‌شوند. باکتری‌های سالمونلا و شیگلا نیز ممکن است در حوله‌ها وجود داشته باشند. این‌ باکتری‌ها معمولاً باعث بیماری‌های گوارشی مانند مسمومیت غذایی و اسهال می‌شوند.

برخی از باکتری‌ها به‌طور عادی بی‌ضرر هستند؛ اما در شرایط خاص می‌توانند آسیب بزنند. مثلاً چنان‌چه این باکتری‌ها وارد زخم شوند، می‌توانند توانایی تولید سم پیدا کنند یا اگر فردی سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد، ممکن است باعث بیماری وی شوند.

پوست ما سدی طبیعی در برابر عفونت‌ها است و اولین دفاع ما دربرابر باکتری‌ها و میکروب‌ها به‌شمار می‌آید. بنابراین، انتقال باکتری از حوله به پوست ما نباید خیلی نگران‌کننده باشد. با‌این‌حال، برخی تحقیقات نشان می‌دهند شستشو، مالش و خشک کردن بدن با حوله می‌تواند عملکرد محافظتی پوست را خراب کند و باعث آسیب به پوست شود.

بزرگ‌ترین مشکل زمانی رخ دهد که هنگام خشک کردن دست، میکروب‌های مضر حوله به دست‌های ما منتقل شوند و بعد وقتی به دهان، بینی یا چشم‌هایمان دست می‌زنیم، این میکروب‌ها وارد بدن شوند.

حوله‌هایی که بیشتر برای خشک کردن دست‌هایمان استفاده می‌کنیم، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. همچنین، حوله‌های آشپزخانه که برای خشک کردن ظروف، دست‌ها و سطوح مختلف استفاده می‌شوند، می‌توانند منبعی برای پخش میکروب‌هایی باشند که باعث بیماری‌های غذایی می‌شوند.

به‌گفته‌ی اسکات، عفونت‌های گوارشی ناشی از سالمونلا، نورویروس و اشریشیا کلی «همگی ازطریق حوله‌ها قابل انتقال هستند». تحقیقات همچنین نشان داده‌اند که ویروس‌هایی مانند کووید ۱۹ می‌توانند  تا ۲۴ ساعت روی پارچه‌های پنبه‌ای زنده بمانند؛ هرچند انتقال ازطریق لمس سطوح آلوده به‌عنوان روش اصلی انتشار ویروس کرونا درنظر گرفته نمی‌شود.

ویروس‌های دیگر مانند ویروس ام‌پاکس (که ازطریق تماس منتقل می‌شود) ممکن است خطر بیشتری داشته باشند. به همین دلیل، مقامات بهداشتی توصیه می‌کنند حوله‌ها یا ملحفه‌های خود را با افرادی که به این ویروس آلوده هستند، به اشتراک نگذارید.

پژوهش‌ها همچنین نشان داده‌اند ویروس پاپیلومای انسانی که معمولاً باعث زگیل می‌شود، می‌تواند ازطریق تماس با حوله‌هایی که دیگران نیز از آن ها استفاده می‌کنند، منتقل شود.

خطر انتقال بیماری‌ها از حوله‌های دستی که می‌توانند دوباره استفاده شوند، یکی از دلایلی است که بیمارستان‌ها و دستشویی‌های عمومی از حوله‌های کاغذی یک‌بار مصرف و خشک‌کن‌های دست استفاده می‌کنند. با‌این‌حال، هنوز مشخص نیست کدام‌یک از این دو روش بهتر است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا