عمومی

«مهاجران تیک‌تاکی» اپ چینی ردنوت را پر کردند؛ از کنجکاوی درباره فرهنگ چین تا چالش‌های زبان

«مهاجران تیک‌تاکی» اپ چینی ردنوت را پر کردند؛ از کنجکاوی درباره فرهنگ چین تا چالش‌های زبان

با افزایش احتمال ممنوعیت تیک‌تاک در ایالات متحده، موجی از کاربران این پلتفرم به‌سوی شبکه اجتماعی چینی رد‌نوت (Xiaohongshu)، سرازیر شده‌اند. این مهاجرت ناخواسته، نه‌تنها فرصتی برای آشنایی با یک پلتفرم جدید را فراهم کرده، بلکه بستری برای تبادل فرهنگی میان کاربران آمریکایی و چینی را نیز به‌وجود آورده است.

رد‌نوت که در سال ۲۰۱۳ به‌عنوان یک پلتفرم خرید آنلاین راه‌اندازی شد، به‌سرعت به یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی چین تبدیل گشت و فضایی برای اشتراک عکس، ویدیو و متن فراهم آورد. اکنون این پلتفرم شاهد افزایش ناگهانی کاربران از آن‌سوی دنیا است. طبق گزارش رویترز، بیش از ۷۰۰ هزار کاربر تنها در دو روز به رد‌نوت پیوستند. اگرچه این رقم در مقایسه با ۱۵۰ میلیون کاربری که تیک‌تاک در اوایل سال ۲۰۲۳ در آمریکا داشت، بسیار ناچیز محسوب می‌شود، اما نشان از تمایل کاربران به یافتن جایگزینی برای تیک‌تاک دارد.

هجوم ناگهانی مهاجران تیک‌تاکی به ردنوت، مدیران این شبکه اجتماعی را غافلگیر کرده و آن‌ها را به تکاپو برای یافتن راه‌هایی جهت مدیریت محتوای انگلیسی و ایجاد ابزارهای ترجمه انگلیسی و چینی انداخته است. رد‌نوت، بر خلاف بسیاری از اپلیکیشن‌های چینی که نسخه‌های جداگانه‌ای برای کاربران داخلی و خارجی دارند، تنها یک نسخه از اپلیکیشن خود را ارائه می‌دهد. این موضوع، چالش‌های مربوط به اعمال قوانین سانسور داخلی چین را برای کاربران خارجی دوچندان می‌کند.

نام چینی رد‌نوت، Xiaohongshu، به معنای «کتاب سرخ کوچک» است که بنابر گفته‌ی بسیاری، نام آن به کتاب نقل‌قول‌های مائو تسه تونگ، بنیان‌گذار جمهوری خلق چین، اشاره دارد. بسیاری از کاربران آمریکایی ظاهراً به‌نوعی در واکنش به طرح دولت آمریکا برای ممنوعیت تیک‌تاک و به شکلی غیرجدی، به این پلتفرم چینی روی آورده‌اند.

در میان پست‌های چینی‌زبان با موضوعاتی مانند مد، غذا و میم‌هایی که برای کاربران جدید چندان قابل‌فهم نیستند، محتوای تولید شده توسط «مهاجران تیک‌تاکی» نیز به چشم می‌خورد. بسیاری از آن‌ها با شوخی و طنز به حضور ناگهانی خود در این پلتفرم اشاره می‌کنند. برخی از کاربران آمریکایی در مورد برداشت کاربران چینی از این حضور ناگهانی ابراز تعجب کردند و برخی دیگر روند تغییر تدریجی خود از یک آمریکایی با ظاهری خاص به کاربری آشنا به زبان چینی در رد‌نوت را به تصویر می‌کشند.

نکته‌ی جالب‌تر، استقبال گرم کاربران رد‌نوت از تازه‌واردان آمریکایی است. بسیاری از کاربران چینی مشتاقانه به معرفی پلتفرم خود پرداخته و نکات و ترفندهایی برای استفاده از آن ارائه می‌دهند. یکی از کاربران چینی اشاره می‌کند که با نزدیک‌شدن به سال نوی چینی، رد‌نوت فرصتی عالی برای آشنایی با فرهنگ چین محسوب می‌شود و اضافه می‌کند که کاربران این پلتفرم به شخصیت‌هایی مانند لوئیجی، ترامپ و سریال اسکویید گیمز علاقه‌مندند. برخی حتی پیشنهاد آموزش زبان چینی به کاربران جدید را می‌دهند.

مقاله‌های مرتبط

در مقابل، کاربران آمریکایی نیز کنجکاوی مشابهی نسبتزبه کاربران چینی رد‌نوت دارند. یکی از کاربران می‌نویسد: «دوستان چینی، عکس‌هایی از وعده‌های غذایی یا میان‌وعده‌های خود را به‌اشتراک بگذارید! کنجکاوم ببینم معمولاً چه چیزی می‌خورید.» دیگری می‌پرسد: «من آمریکایی هستم. آیا شما ما را دوست دارید؟ ما می‌دانیم که شما دشمن ما نیستید. آیا می‌توانیم همه با هم دوست باشیم؟»

روند به‌وجود آمده در شبکه اجتماعی ردنوت، نوعی تبادل فرهنگی سالم و مثبت را شکل داده است. بااین‌حال، مشخص نیست که این روند تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. افزایش محبوبیت این پلتفرم در میان کاربران آمریکایی می‌تواند منجر به توجه بیشتر و حتی احتمالاً ممنوعیت آن شود. به‌نظر می‌رسد که مهاجرت به رد‌نوت بیشتر یک‌روند گذرا باشد و تا زمانی که روند دیگری جای آن را بگیرد، ادامه خواهد داشت.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا