هوش مصنوعی میتواند نسخهای از شخصیت شما تولید کند
هوش مصنوعی میتواند نسخهای از شخصیت شما تولید کند
این دستاورد مهم حوزه فناوری را گروهی از محققان دانشگاه استنفورد و کارشناسان گوگل دیپمایند (Google DeepMind) در گزارشی منتشر کردهاند.
این تیم تحقیقاتی، به سرپرستی جون سونگ پارک، دانشجوی دکترای علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد، یک هزار نفر را با سن، جنسیت، نژاد، محل زندگی، تحصیلات و دیدگاه سیاسی متفاوت بررسی کردند. سپس براساس مصاحبههای انجامشده با آنها و شناسایی شخصیت این افراد نمونهها را ایجاد کردند.
این افراد برای مشارکت در این پروژه تحقیقاتی ۱۰۰ دلار دستمزد دریافت کردند.
شرکتکنندگان در این آزمون، تستهای شخصیت، نظرسنجیها و بازیهای مبتنی بر هوش را انجام دادند که هرکدام دو بار و هر دو هفته یک بار انجام شد. نتایجی که به دست آمد نشان داد که نمونه هوش مصنوعی ایجادشده حدود ۸۵ درصد مشابه شخصیت واقعی افراد بود.
در این مقاله آمده است که انگیزه این شبیهسازیها این است که سیر مطالعات محققان علوم اجتماعی و سایر زمینهها آسانتر شود. به گفته محققان این پروژه، در بسیاری از مطالعات اجتماعی چنین بررسیهایی هزینهبر، غیرعملی و غیراخلاقی است، اما اگر بتوان هوش مصنوعیهایی ساخت که مانند افراد واقعی فکر و رفتار کنند، این امکان فراهم میشود که بتوان از آنها برای بررسی موضوعات مختلف استفاده کرد. از این نمونههای شبیهسازیشده میتوان در بررسی موارد مختلف در حوزههای گوناگون علوم انسانی و علوم اجتماعی استفاده کرد؛ از شیوه مبارزه با گسترش اطلاعات نادرست در شبکههای اجتماعی تا بررسی رفتارهایی که موجب راهبندان میشوند.
به گفته محققان این پژوهش، عناصر بهکاررفته در این پژوهش با عناصر مشابهی که امروزه در شرکتهای پیشرو هوش مصنوعی فراگیرند تاحدی تفاوت دارند. هوش مصنوعی کنونی مبتنی بر ابزار است و درواقع مدلی است برای انجام کارها نه اینکه با شما گفتوگو کند.
برای مثال، ابزارهای هوش مصنوعی کنونی میتوانند دادههای ارائهشده را ذخیره کنند، اطلاعات ذخیرهشده را بازیابی کنند، یا انجام کارهایی ازجمله تنظیم قرار ملاقاتها را تسهیل کنند. اما بررسی عوامل شبیهسازی، مانند مواردی که در این مقاله ارائه شده است، احتمالا به هوش مصنوعی قدرتمندتری منجر شود.
محققان میگویند، بررسیهای جدید نشان میدهند که چگونه میتوان ترکیبی از ابزار و شخصیت انسان ایجاد کرد و آن را در موقعیتهایی به کار گرفت که استفاده از انسان امکانپذیر نیست.
تاکید شده است که این فناوری نیز مانند بسیاری از نمونههای نوین هوش مصنوعی ممکن است خطرناک باشد و باید مراقب عواقب آن بود. برای مثال، فناوری تولید تصویر جعل عمیق (Deepfake) میتواند بدون رضایت افراد تصاویری از آنها تولید میکند، و این فناوری جدید نیز میتواند اشخاصی مجازی بسازد که بدون اجازه فرد از طرف او چیزی بگویند یا اجازهای صادر کنند.
تصاویر و ویدیوهای جعل عمیق تصاویریاند که هیچگونه انطباقی با حقیقت ندارند، اما آنقدر به واقعیت نزدیکاند که بهسختی میتوان متوجه جعلی بودن آنها شد.