ماهواره و فضا

آبیس سیاره مشتری

آبیس سیاره مشتری

شاید شما هم تصویر سیاره مشتری را دیده‌اید و متوجه نقطه سیاه عجیبی در آن شده‌اید. این نقطه که به نام «آبیس» شناخته می‌شود، یک ابر بسیار تیره است که در حین پرواز فضاپیمای رباتیک ناسا به نام «جونو» بر روی مشتری مشاهده شد.

این ابر تیره در مرکز یک گرداب بزرگ قرار دارد و اطراف آن الگوهای پیچیده‌ای از ابرها و طوفان‌ها وجود دارد.
 
نکته جالب این است که ویژگی‌های تیره در جو مشتری معمولاً به عمق بیشتری نسبت به ویژگی‌های روشن‌تر می‌رسند. بنابراین، ممکن است آبیس واقعاً یک حفره عمیق باشد، اما هنوز برای تأیید این موضوع به شواهد بیشتری نیاز داریم.
 
در اطراف آبیس، ابرهای پیچیده و طوفان‌های چرخشی وجود دارند که برخی از آن‌ها با ابرهای روشن و در ارتفاعات بالا پوشیده شده‌اند. تصویر معروف از آبیس در سال ۲۰۱۹ گرفته شده است، زمانی که جونو تنها حدود ۱۵٬۰۰۰ کیلومتر بالای سطح ابرهای مشتری پرواز می‌کرد.
 
 

آبیس سیاره مشتری

گفتنی است سیاره مشتری بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی است و جوّ آن پر از طوفان‌ها و الگوهای جوّی پیچیده است. یکی از مشهورترین طوفان‌های آن، طوفان بزرگ قرمز است که سال‌هاست در حال چرخش است. در واقع جوّ مشتری به دلیل ترکیب گازها و دماهای بسیار پایین، محیطی بسیار متفاوت و جذاب برای دانشمندان به شمار می‌آید.
 
در حدود سه هفته دیگر، جونو دوباره به نزدیک مشتری خواهد رسید و ما امیدواریم که اطلاعات بیشتری درباره آبیس و دیگر ویژگی‌های جوّی این سیاره شگفت‌انگیز به دست آوریم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا