فناوری

سرانجام یک تعریف “رسمی” از هوش مصنوعی متن‌باز ارائه شد

سرانجام یک تعریف “رسمی” از هوش مصنوعی متن‌باز ارائه شد

سازمان پیش‌گامان متن‌باز (OSI)، نهادی با سابقه طولانی که به تعریف و “حفاظت” از تمام چیزهای متن‌باز می‌پردازد، امروز نسخه ۱.۰ تعریف هوش مصنوعی متن‌باز (OSAID) را منتشر کرد.

به گزارش lastech، این تعریف حاصل چندین سال همکاری با دانشگاه‌ها و صنعت است و هدف آن ارائه معیاری است که هر کسی بتواند تعیین کند آیا یک مدل هوش مصنوعی متن‌باز است یا خیر.

شاید بپرسید چرا توافق در مورد یک تعریف برای هوش مصنوعی متن‌باز مهم است. استفانو مافولی، معاون اجرایی OSI، گفت: “یک انگیزه بزرگ این است که سیاست‌گذاران و توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی را به یک نقطه مشترک برسانیم.” او افزود که نهادهایی مانند کمیسیون اروپا به دنبال شناسایی ویژه‌ای برای نرم‌افزارهای متن‌باز هستند.

برای اینکه یک مدل هوش مصنوعی تحت OSAID به عنوان متن‌باز شناخته شود، باید اطلاعات کافی درباره طراحی آن ارائه دهد تا یک فرد بتواند آن را به‌طور ” قابل ملاحظه‌ای” بازسازی کند. همچنین، مدل باید جزئیات مربوط به داده‌های آموزشی خود را افشا کند، از جمله منبع، نحوه پردازش داده‌ها و چگونگی دسترسی یا مجوز دریافت آنها.

 

سرانجام یک تعریف "رسمی" از هوش مصنوعی متن‌باز ارائه شد

مافولی گفت: “یک هوش مصنوعی متن‌باز مدلی است که به شما اجازه می‌دهد کاملاً بفهمید چگونه ساخته شده است.” این بدان معناست که شما به تمام اجزا، از جمله کد کامل مورد استفاده برای آموزش و فیلتر کردن داده‌ها دسترسی دارید.

OSAID همچنین حقوق استفاده‌ای را که توسعه‌دهندگان باید از هوش مصنوعی متن‌باز انتظار داشته باشند، مشخص می‌کند. این حقوق شامل آزادی استفاده از مدل برای هر هدف و تغییر آن بدون نیاز به اجازه دیگران است. مافولی افزود: “مهم‌تر از همه، شما باید بتوانید بر روی آن بسازید.”

با این حال،OSI  هیچ مکانیزم اجرایی برای اعمال این تعریف ندارد و نمی‌تواند توسعه‌دهندگان را مجبور به رعایت OSAID کند. اما قصد دارد مدل‌هایی را که به عنوان “متن‌باز” توصیف می‌شوند، اما با این تعریف مطابقت ندارند، شناسایی کند.

مافولی گفت: “امید ما این است که وقتی کسی سعی در سوءاستفاده از این اصطلاح دارد، جامعه هوش مصنوعی بگوید ‘ما این را به عنوان متن‌باز نمی‌شناسیم’ و اصلاح شود.” تعدادی از استارتاپ‌ها و شرکت‌های بزرگ فناوری مانند متا از اصطلاح “متن‌باز” برای توصیف استراتژی‌های انتشار مدل‌های هوش مصنوعی خود استفاده کرده‌اند، اما تعداد کمی از آن‌ها معیارهای OSAID را برآورده می‌کنند.

در نهایت، OSI اعلام کرده است که ممکن است در آینده نیاز به بروزرسانی این تعریف باشد. مافولی گفت: “این کار تنها نتیجه تلاش‌های گروهی متنوع و ذینفعان مختلف است.”

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا