تکنولوژی

شکایت مدارس آمریکا از گوگل، متا و تیک‌تاک به‌دلیل اعتیاد و وابستگی دانش‌آموزان

شکایت مدارس آمریکا از گوگل، متا و تیک‌تاک به‌دلیل اعتیاد و وابستگی دانش‌آموزان

آموزش و پرورش آمریکا به‌ نمایندگی از مدارس این کشور، اقدام به طرح شکایتی علیه چندین شرکت بزرگ فناوری به‌دلیل ایجاد وابستگی و معتاد ساختن دانش‌آموزان به اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی کرده است. در میان شرکت‌های مورد اتهام، نام‌های بزرگی مثل گوگل، تیک‌تاک، اسنپ و زیرشاخه‌های متا از جمله اینستاگرام دیده می‌شود.

یک قاضی در شهر اوکلند ایالت کالیفرنیا به‌تازگی شکایت مطرح شده از سوی آموزش و پرورش آمریکا علیه شرکت‌های فناوری را مورد پذیرش قرار داده است. چنین تصمیمی می‌تواند زمینه برای دریافت غرامت از این شرکت‌ها در بیش از ۱۵۰ پرونده حقوقی را ایجاد کند؛ اگرچه آنها تاکنون موفق شده‌اند در ۶۰۰ پرونده حقوقی از پرداخت غرامت خودداری کنند. شایان ذکر است که تصمیم این قاضی در مغایرت با رای چندین ماه قبل دادگاه عالی کالیفرنیا به نفع شرکت‌های فناوری است؛ اما همچنان اعتبار قانونی دارد و شاکیان می‌توانند براساس آن، اقدام حقوقی کنند.

با وجود قبول طرح شکایت علیه گوگل، متا، اسنپ و تیک‌تاک، برخی از اتهامات مطرح شده علیه آنها از جمله سهل‌انگاری در محافظت از کودکان و نوجوانان در پلتفرم‌های تحت کنترل، از سوی قاضی رد شده است. دلیل چنین اقدامی،‌ یکی از قوانین مرتبط با ارتباطات ایالات متحده است که شرکت‌های اینترنتی را در مقابل بعضی از اتهام‌ها، محافظت می‌کند. همچنین سخنگوهای گوگل و متا در واکنش به شکایت اخیر اظهار داشته‌اند که هیچ خطایی از سوی آنها رخ نداده است و این شرکت‌ها اقداماتی را برای محافظت از کاربران جوان‌تر اتخاذ کرده‌اند.

گوگل متا تیک تاک فیسبوک

دلایل اصلی شکایت از متا و دیگر شرکت‌های فناوری چیست‌؟

به‌نظر می‌رسد که این قاضی اهل کالیفرنیا، نظر چندان مثبتی نسبت به شرکت‌های فناوری ندارد؛ زیرا چندی پیش هم شکایت چندین دادستان عمومی آمریکا علیه متا را مورد پذیرش قرار داده بود. متا در این پرونده به وابسته‌سازی عمدی کودکان به اینستاگرام و فیسبوک متهم شده است. همچنین تیک‌تاک هم با اتهام مشابه روبه‌رو است و چندین ایالت آمریکا از آن شکایت کرده‌اند. از دیگر مواردی که زمینه را برای شکایت از شرکت‌های صاحب شبکه‌های اجتماعی فراهم می‌سازد می‌توان به ایجاد بستری برای ترویج سپری کردن زمان به‌شکل ناسالم توسط کودکان و نوجوانان اشاره کرد.

آموزش و پرورش آمریکا عقیده دارد که شبکه‌های اجتماعی به‌طوری مهندسی شده‌اند که کودکان را به استفاده مداوم از آنها، معتاد سازند و از الگوریتم‌ها و قابلیت‌های خاصی به این منظور بهره می‌برند که می‌توانند به جنبه‌های اجتماعی زندگی دانش‌آموزان ضربه بزند. مدارس ایالات متحده اعتقاد دارند که شبکه‌های اجتماعی از دلایل مهم گسترش اختلال روحی و بیماری‌های عصبی در بین دانش‌آموزان هستند و سازوکار وابسته‌سازی آنها را مشابه با کارخانه‌های تولید سیگار می‌دانند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا