یک محقق هنگام مطالعهی اخبار روزانه، به خبر مربوط به لوح سنگی حفاریشده در اسپانیا رسید و با نگاه موشکافانهاش، متوجه شد که باستانشناسان کشف بزرگی را از دست دادهاند: حکاکیهای کمرنگ روی لوح سنگی، علاوهبر اینکه جنگجویانی را در حال نبرد به تصویر میکشید، الفبای اسرارآمیز زبانی باستانی را نیز به نمایش میگذاشت.
لوح سنگی ۲۰ سانتیمتری، اخیراً در کاوشهای باستانشناسی محوطهای در نزدیکی شهر گوارنیا در اسپانیا از خاک بیرون کشیده شد. محوطهی محل کشف لوح سنگی، با نام کاساس دل تورونیوئلو شناخته میشود و قدمت آن، به اواخر دورهی «تمدن تارتسیان» میرسد. این تمدن حدود ۲۵۰۰ سال پیش، در جنوب غربی شبهجزیره ایبری گسترش یافت.
شورای تحقیقات ملی اسپانیا ماه گذشته از کشف لوح سنگی خبر داد، اما آنها به سادگی توضیح دادند که این لوح، افرادی را به تصویر میکشد که به عنوان جنگجویان مبارز هویتیابی شدهاند.
الفبای کشفشده به تمدن ۲۵۰۰ ساله تارتسیان تعلق دارد
خبر منتشرشده، توجه جوآن فرر ای ژانه، دانشمند کامپیوتر و متخصص زبانهای بومیان اسپانیا در دانشگاه بارسلونا را به خود جلب کرد. او به سرعت متوجه شد که اهمیت این لوح، بسیار بیشتر از آن چیزی است که در گزارشهای اولیه اظهار شده بود.
فرر در بیانهای گفت: «گذشته از پیکرها، وقتی به لوح نگاه میکردم، متوجه شدم که در یک سمتش نشانهای از بومیان اسپانیایی دیده میشود. نشانهای که نمیتوان آن را با هیچ اثر دیگری اشتباه گرفت.»
منبع : زومیت
مجله خبری lastech