تکنولوژی

تصویر روز ناسا: NGC 7789، رز کارولینا

تصویر روز ناسا: NGC 7789، رز کارولینا

خوشه ستاره‌ای NGC 7789 که در میان میدان‌های ستاره‌ای غنی کهکشان راه شیری یافت می‌شود، در فاصله 8000 سال نوری از ما به سمت صورت فلکی کاسیوپیا قرار دارد. این خوشه را در اواخر قرن هجدهم، «کارولین لوکرتیا هرشل» در اعماق آسمان کشف کرد که به رز کارولینا نیز معروف است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

ظاهر بصری کارولینا در تلسکوپ‌های کوچک، که توسط مجموعه پیچیده‌ای از ستارگان و حفره‌های خوشه ایجاد شده‌اند، حاکی از وجود گلبرگ‌های گل رز درهم پیچیده‌ است.

تخمین زده می‌شود که عمر خوشه ستارگان به 1.6 میلیارد سال برسد. تمام ستارگان در این خوشه کهکشانی احتمالاً هم‌زمان متولد شده‌اند. اما ستارگان درخشان‌تر و پرجرم‌تر، سوخت هیدروژن را در هسته خود با سرعت بیشتری تمام کرده‌اند.

ظاهر بصری کارولینا در تلسکوپ‌های کوچک، توسط مجموعه پیچیده‌ای از ستارگان ایجاد شده‌اند، حاکی از وجود گلبرگ‌های گل رز درهم پیچیده‌ است.

این ستارگان از ستارگان دنباله اصلی‌، مانند خورشید به غول قرمز بزرگ که تکامل یافته‌اند که در این تصویر با رنگ زرد نشان داده‌ شده‌اند.

با استفاده از رنگ و درخشندگی اندازه‌گیری‌شده، ستاره‌شناسان می‌توانند جرم و بنابراین سن ستارگان خوشه‌ را که تازه شروع به خاموش شدن از دنباله اصلی و تبدیل شدن به غول‌های قرمز کرده‌اند، تخمین بزنند.

رز کارولینا با وسعت بیش از 50 سال نوری، حدود نیم درجه (اندازه زاویه‌ای ماه) نزدیک مرکز تصویر تلسکوپی واضح است.

مجله خبری lastech

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا