وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش شدید حجم حملات منع خدمت توزیعشده (DDoS) خبر داد و با اشاره به آماری که حاکی از افزایش بیش از هزار برابری این حملات بود، خبر داد که در انتخابات هفتهی گذشته نیز ۲۰ مورد تلاش خرابکارانه برای از کار انداختن زیرساخت ارتباطی انجام شده است.
عیسی زارعپور صبح امروز پس از جلسهی هیأت دولت گفت: «حجم حملات سایبری علیه زیرساختهای کشور در دو سه سال اخیر افزایش چشمگیری داشته و بعضی حملات خاص به شکل ویژه بیشتر شده است.»
حجم حملات منع خدمت توزیعشده یا DDoS که به دنبال از کارانداختن سرویسهای خدمترسان مثل بانک است، بهشدت افزایش پیدا کرده است؛ در فروردین ۱۴۰۰ فقط کمتر از ۱۰۰ مورد در ماه حملاتی از این جنس داشتیم اما این رقم در فروردین ۱۴۰۳ به ۱۳۳هزار مورد افزایش پیدا کرد.
– عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات
او با اشاره به شناسایی بیش از ۲۳۵ هزار مورد حملهی منع خدمت توزیعشده در فروردین و اردیبهشت امسال و مقابله با آنها افزود: «در شرکت ارتباطات زیرساخت که ترافیک ورودی کشور را پایش میکند، سامانهای بومی برای تشخیص و مقابله با حملات DDoS راهاندازی کردیم که همهی حملات را شناسایی و بیش از ۹۰ درصد آنها را خنثی میکند، طوری که مردم اصلا این حملات را احساس نمیکنند.»
در انتخابات ۲۰ مورد تلاش برای خرابکاری داشتیم
وزیر ارتباطات همچنین دربارهی وضعیت زیرساخت ارتباطی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری توضیح داد: «در انتخابات جمعهی گذشته که احراز هویت و استعلامات به شکل برخط انجام میشد، شبکه ارتباطی نقشی بسیار کلیدی داشت. تمام دستگاههای اخذ رای به شبکه متصل شدند و پوشش صد درصدی داشتیم. این رقم در انتخابات مجلس ۹۸.۵ درصد بود و حتی در نقاط صعبالعبور روستایی هم شعب به شبکهی سراسری متصل بودند و احراز هویت ۹۹.۲ درصد واجدان شرایط بهصورت برخط انجام شد.»
او از تشکیل ۴۰۰ تیم پایش و ۴۰۰ تیم تعمیر و اتصال برای پایداری شبکه خبر داد و گفت: «گروه پایش تا الان بیش از یک میلیون کیلومتر را پایش کردهاند و مسیرها را چند بار رفتهاند تا قطعی عمدی و خرابکاری نداشته باشیم. ۴۰۰ تیم تعمیر و اتصال فیبر نوری هم بسیج شدهاند که اگر خرابکاری یا قطعی سهوی صورت گرفت، بهسرعت فیبرهای نوری را فیوژن (متصل) کنند.»
در ۲۴ ساعت منتهی به انتخابات هفته گذشته و در روز انتخابات ۲۰ مورد تلاش برای خرابکاری داشتیم که ۹ مورد آن منجر به قطع فیبر شد و از میان آنها دو سه موردش سهوی بود. این تیمهایی که بسیج شده بودند بلافاصله عملیات ترمیم و اتصال را انجام دادند و در نهایت شبکه به پایداری رسید. علاوهبر این برای اولینبار برای پایش خطوط فیبر نوری با کمک نیروهای مسلح از پایش هوایی استفاده کردیم که مفید بود و توانستیم زودتر نقاطی که برای خرابکاری حفاری شده بود را شناسایی کنیم.
– عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات
زارعپور با اعلام آمادگی برای برگزاری مرحله دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: «وزارت ارتباطات در کنار وزارت کشور است و با کمک همهی نهادهایی که برای پایداری شبکه و پایش مسیر فیبر نوری کمک میکنند، از جهت زیرساختهای ارتباطی کشور انتخابات خوبی خواهیم داشت.»
او در آخر خبر داد که «در راستای افزایش مشارکت مردم در فضای مجازی داخلی» در هفتهی گذشته یک بسته ۲۰ گیگابایتی به مردم اهدا شده «تا در پیامرسانها و سکوهای داخلی بتوانند از نقطهنظرات و تبلیغات نامزدها باخبر شوند» و اکنون در آستانهی برگزاری مرحله دوم انتخابات، یک بسته ۱۰ گیگابایتی دیگر به همان شیوهی قبلی برای مردم فعال میشود.
منبع : زومیت
مجله خبری lastech