ظهور کرمهای هوش مصنوعی؛ تهدید امنیتی جدید اینترنت
ظهور کرمهای هوش مصنوعی؛ تهدید امنیتی جدید اینترنت
گوگل تاکنون در مورد یافتههای این تحقیق حرفی نزده، اما به نظر میرسد برای گفتوگو با پژوهشگران اظهار آمادگی کرده است.
محققان نگران کرمهای هوش مصنوعی
هرچند عملکرد مخرب این کرم هوش مصنوعی در محیطی کنترلشده به نمایش گذاشته شد، برخی از محققان معتقدند خطر کرمهای هوش مصنوعی مولد در آینده، موضوعی است که باید توسعهدهندگان از همین حالا آن را جدی بگیرند. این موضوع بهخصوص زمانی اهمیت پیدا میکند که به برنامههای هوش مصنوعی اجازه داده شود بهجای کاربران اقداماتی را انجام دهند؛ مثلاً ایمیل بفرستند یا قرار ملاقات رزرو کنند.
محققان در کمتر از پنج دقیقه یک میلیون سیستم مبتنیبر LLM را جیلبریک کردند
در تحقیقی دیگر که اخیراً انجام شده است، محققان امنیتی سنگاپور و چین نشان دادند که چطور توانستند در کمتر از پنج دقیقه، میتوانند یک میلیون سیستم مبتنیبر مدلهای زبانی بزرگ را در کمتر از پنج دقیقه جیلبریک کنترل کنند.
سحر عبدالنبی، محقق مرکز امنیت اطلاعات CISPA Helmholtz در آلمان که پیشتر دربارهی خطر ظهور کرمهای هوش مصنوعی هشدار داده بود، میگوید:
وقتی مدلهای هوش مصنوعی دادهها را از منابع خارجی دریافت میکنند یا چتباتهای مختلف هوش مصنوعی بهصورت مستقل کار میکنند، احتمال گسترش کرمهای هوش مصنوعی نیز وجود دارد.
عبدالنبی میگوید ایدهی گسترش حملات تزریق بسیار محتمل است و همهچیز به این بستگی دارد که کاربرد مدلها چه باشد. به گفتهی او، اگرچه این نوع حمله درحالحاضر فقط در محیط آزمایشگاهی شبیهسازی شده است، طولی نخواهد کشید تا به دنیای واقعی راه پیدا کند.
جمعبندی: از چه زمانی باید نگران کرمهای هوش مصنوعی باشیم؟
محققان در مقالهی خود پیشبینی میکنند که احتمالاً طی دو تا سه سال آینده، شاهد ظهور کرمهای هوش مصنوعی مولد در دنیای واقعی خواهیم بود. با وجود این خطر، سازندگان سیستمهای هوش مصنوعی مولد میتوانند با استفاده از روشهای امنیتی سنتی از این کرمها دفاع کنند.
آدام سووندا، محقق تهدیدات سایبری در شرکت امنیت هوش مصنوعی Robust Intelligence در این باره میگوید:
بخش زیادی از این مشکلات را میتوان با طراحی و نظارت امنیتی مناسب بر برنامههای کاربردی حل کرد. در هیچ کجای برنامهی خود نباید بهطور کامل به خروجی مدلهای زبان بزرگ اعتماد کنید.
سووندا همچنین بر اهمیت دخیل بودن انسان در این فرایند تأکید میکند و میگوید اطمینان حاصل کنید که مدلهای مختلف هوش مصنوعی بدون تأییدیه نمیتوانند اقداماتی انجام دهند؛ مثلاً نباید به مدل هوش مصنوعیای که ایمیل شما را میخواند، اجازه داد ایمیل خودکار ارسال کند. باید یک مرز مشخص در این زمینه وجود داشته باشد. به گفتهی او، اگر یک دستورالعمل خاص هزاران بار در سیستمهای هوش مصنوعی تکرار شود، «سروصدا» ایجاد میکند و ممکن است شناساییاش آسانتر شود.
در نهایت، ناسی میگوید سازندگان دستیارهای هوش مصنوعی باید از چنین خطراتی آگاه باشند. او میگوید: «این موضوعی است که باید آن را درک کنند و ببینند آیا برنامههای شرکت در توسعهی اکوسیستم و کاربردهای هوش مصنوعی از چنین رویکردهایی پیروی میکنند یا خیر.»
منبع : زومیت
مجله خبری lastech