عمومی

پردازنده Kirin 9010 هواوی معرفی شد؛ در ظاهر پرچمدار، در عمل میان‌رده

پردازنده Kirin 9010 هواوی معرفی شد؛ در ظاهر پرچمدار، در عمل میان‌رده

هواوی ساعاتی پیش گوشی‌های سری پورا ۷۰ را با پردازنده‌ی جدید Kirin 9010 رونمایی کرد. این سیستم-روی-چیپ رده‌بالا درمقایسه‌با نسل قبل عملکرد بهینه‌تری دارد و از چیدمان متفاوتی برای هسته‌هایش استفاده می‌کند.

آن‌طور که به نظر می‌رسد، پردازنده کرین ۹۰۱۰ هواوی در واحد CPU از ۱۲ هسته استفاده می‌کند که شامل دو هسته‌ی پرقدرت ۲٫۳ گیگاهرتزی، ۶ هسته‌ی میانی ۲٫۱۸ گیگاهرتزی و چهار هسته‌ی کم‌مصرف ۱٫۵۵ گیگاهرتزی می‌شود؛ اما حقیقت این است که کرین ۹۰۱۰ همچنان پردازنده‌ای هشت هسته‌ای است و افزایش تعداد هسته‌ها به فناوری هایپرتردینگ ارتباط دارد.

هواوی پورا ۷۰ در دست پسر جوان از نمای پشت مدل مشکی
گوشی‌های سری هواوی پورا ۷۰ به پردازنده‌ی کرین ۹۰۱۰ مجهز هستند

Huawei

مدل پیشین تراشه‌ی کرین ۹۰۱۰ یعنی Kirin 9000s که در هواوی میت ۶۰ استفاده شده بود، یک هسته‌ی پرقدرت ۲٫۶۲ گیگاهرتزی، سه هسته‌ی میانی ۲٫۱۵ گیگاهرتزی و چهار هسته‌ی کم‌مصرف ۱٫۵۳ گیگاهرتزی داشت.

فرکانس هسته‌ی اصلی کرین ۹۰۱۰ از ۲٫۶۲ گیگاهرتز به ۲٫۳ گیگاهرتز کاهش پیدا کرده و فرکانس هسته‌های میانی از ۲٫۱۵ گیگاهرتز به ۲٫۱۸ گیگاهرتز افزایش یافته است. فرکانس هسته‌های کم‌مصرف در کرین ۹۰۰۰ اس ۱٫۵۳ گیگاهرتز بود، اما در کرین ۹۰۱۰ به ۱٫۵۵ گیگاهرتز می‌رسد.

پردازنده‌ی کرین ۹۰۱۰ هواوی در عمل نسخه‌ی اصلاح‌شده و بهینه‌شده‌ی کرین ۹۰۰۰ اس است و تفاوت‌های چشمگیری با آن ندارد و همچنان از واحد گرافیکی اختصاصی Maleoon 910 استفاده می‌کند.

مقاله‌ی مرتبط

فعلا جزئیاتی درباره‌ی مودم به‌کاررفته در تراشه‌ی جدید هواوی منتشر نشده است؛ با این‌حال فرض را بر این می‌گیریم که کرین ۹۰۱۰ همچون پردازنده‌ی قبلی به مودم 5G مجهز باشد.

بنچمارک‌های فاش‌شده نشان می‌دهند که هواوی کرین ۹۰۱۰ در گیک‌بنچ ۶ به امتیاز تک‌هسته‌ای ۱٬۴۴۲ و امتیاز چند هسته‌ای ۴٬۴۷۱ دست پیدا می‌کند. بدین ترتیب کرین ۹۰۱۰ حتی توانایی شکست‌دادن پردازنده‌ی میان‌رده‌ی اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۳ را هم ندارد.

هواوی سال گذشته جزئیات رسمی درباره‌ی لیتوگرافی کرین ۹۰۰۰ اس ارائه نداد، اما بررسی کارشناسان نشان می‌داد که آن تراشه از لیتوگرافی هفت نانومتری شرکت چینی SMIC استفاده می‌کند. به احتمال زیاد کرین ۹۰۱۰ نیز مبتنی‌بر همین لیتوگرافی است.

منبع : زومیت
مجله خبری lastech

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا