اخبار تکنولوژی

هاست چیست

هاست یکی از پایه های اساسی برای ورود به دنیای دیجیتال و آنلاین شدن میباشد , هاست ها از انواع مختلفی مانند هاست لینوکس , هاست ویندوز و هاست دانلود تشکیل میشوند.

 

هاست چیست

امروزه اگر قصد ورود به دنیای دیجیتال , دنیای آنلاین بودن را دارید چه برای اپلیکیشن ها , نرم افزار ها , وبسایت ها و حتی ربات ها , یکی از عوض های بنیادی این عنصر فضای آنلاین یا هاست میباشد. که به واژگان به آن هاست (host) میگویند.

هاست شدن فقط مربوط به امور روزمره نیست بلکه واژگانی میباشد که برای امور میزبانی وب و سایر صنوف استفاده میشود. که به فارسی به معنای میزبان میباشد. مانند میزبان وبسایت , میزبان نرم افزار و …

هاست ها از انواع محتلفی تشکیل می شوند که بر اساس معیار های کاربران تشکیل و طبق سیاست های میزبانان تعیین میگردند که در ذیل به آنها میپردازیم.

 

هاستینگ چیست؟

در اصطلاح به میزبانانی مانند فاماسرور یا شرکت هایی که خدمات ابری و مجازی هاست و سرور مجازی و … را ارایه میدهند هاستینگ یا میزبان داده میگویند . هاستینگ شرکت یا سازمانی است که فضای ذخیره سازی ابری و آنلاین یا مجازی را برای شما فراهم میکند و آن را در اختیار شما قرار میدهد.

برای میزبانی یک وب سایت یا چند صد وبسایت نیاز است که از منابع یک کامپیوتر مرکزی ( سرور اختصاصی) که نقش سرویس دهنده را ایفا میکند استفاده کرد که در این بین فضای ذخیره سازی وب , فضای ذخیره سازی داده ها (دیتابیس) , ترافیک های پهن باند و … نیاز به پردازش و ارایه دارد که سرور ها در این ضمینه تجهیز و کانفیگ میشوند .

هاستینگ چیست؟
هاستینگ چیست؟

انواع هاست

هاست ها بر اساس نیاز کاربران تشیل میشوند که بر اساس معیار های امنیت , هزینه , سرعت و پهن باند به چند دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:

  • هاست لینوکس
  • هاست ویندوز
  • هاست دانلود
  • هاست پربازدید
  • هاست وردپرس
  • هاست اشتراکی
  • هاست اختصاصی
  • هاست لاراول
  • هاست ابری
  • هاست بک آپ

نوع پیکربندی و سخت افزار موارد ذکر شده مستقیم به دلیل تشکیل آن برمیگردد که در ادامه به آنها میپردازیم و لازم به ذکر میباشد که در تمام انواع هاست های ذکر شده مختصات جغرافیایی نیز لحاظ میگردد مثلا هاست دانلود ایران , هاست لینوکس ایران , هاست ویندوز ایران , هاست اروپا , هاست آلمان , هاست فنلاند , هاست آمریکا و….

هاست لینوکس
هاست لینوکس

 

هاست لینوکس

هاست لینوکس یا Linux Hosting به نوعی از میزبانی وب گفته می شود که سیستم عامل سورر یا میزبان ارائه خدمات سیستم عامل لینوکس باشد.

هاست لینکوس یکی از پر استفاده ترین نوع از میزبانی ها میباشد که بر پایه لینوکس (centos / ubuntu) تشکیل شده و خدمات زیاد و رایگانی را در اختیار میزبان و کاربر قرار میدهد که اکثر اکستنشن های نوشته شده در این ضمینه با اختلاف مربوط به هاست لینوکس میباشد.

 

هاست ویندوز

در این بین وجود برنامه هایی با پیش نیاز سیستم عامل های شرکت ماکروسافت نیز جود دارند که بستر میزبانی آنها برای سرعت و دوام در فعالیت سیستم عالم ویندوز میباشد و به همین دلیل هاست ویندوز تشکیل شده است که استفاده از آنها هم کم نمیباشد.

سیستم عامل های ویندوزی امکانات بیشمار و پرقدرتی دارند و صرفا به دلیل اپن سورس نبودن استقبال زیادی از آنها نشد ولی در عمل میزبانی های قوی و سریعی را شامل می شود که یکی از انها هاست پلسک است که هم در لینوکس و هم در ویندوز پشتیبانی میشود.

دلیل دیگر و مهمتر آنها وجود نرم افزار ها و ربات های آنلاینی است که با زبانهای برنامه نویسی یا کامپایلری C نوشته شده اند که از خانواده های ++C  و #C هستند که نیاز اصلی انها اجرا در محیط ویندوز میباشد پس وجود هاست لینوکسی و … یکی از دلایل محکم این 2 دلیل است.

 

هاست دانلود

هاست های دانلود تشکیل شده از وبسرور های مختلفی برای هندلینگ و کاهش افت ریت دانلود میباشد به گونه ای که در اکثر هاست های دانلود امکان اجرای برنامه مانند برنامه های php , perl , pyton و … وجود ندارد و با فراخوانی آنها صرفا فایل ها برای دانلود کاربر آماده و ارسال میشوند.

هاست دانلود یکی از گذرگاه های تبادل فایل میباشد که در اکثر سایت ها جدا از فضای هاست سایت تعیین میگردد مثلا در فاما سرور هاست دانلود آن روی آدرس : https://dl.famaserver.com طراحی و پیاده سازی شده که صرفا در سروری دیگر برای تبادل فایل ها بدون نیاز به وبسرور و اجرا شدن ایجاد شده و از آن استفاده میگردد.

سایت دانلود فیلم , سایت دانلود موزیک , سایت های دانلود نرم افزار , نیازمند داشتن سرور قدرتمند با فضای ذخیره سازی بالا هستند که فقط برای ارایه و تبادل فایل طراحی شده اند.

 

هاست پربازدید

هاست پر بازدید یا هاست های پر سرعت هم یکی دیگر از انواع هاست ها میباشد که برای سایت هایی مورد استفاده قرار میگیرند که در یک واحد زمانی ( ثانیه و دقیقه) تعداد بالایی از کاربران را پوشش میدهند مانند سایت های فروش بلیط فوتبال , سایت های خدماتی دولیتی مانند سایت تامین اجتماعی و … در سرور های پربازدید و هاست های قوی با تامین پهن باند قوی و منابع سخت افزاری خوب تامین میشوند.

هاست پربازدید معمولا از هارد های ssd و nvme پشتیبانی میکنند و پردازش آنها تشکیل شده از قدرت همزمان چند سرور میباشد.

هاست وردپرس
هاست وردپرس

هاست وردپرس

یکی دیگر از ترند های جستجو واژه هاست کلمه هاست وردپرس میاشد که در عمل تفاوت چندانی با هاست های لینوکسی و پر سرعت ندارد ولی تنظیماتی در این نوع از هاست ها اعمال میشود و فیچر هایی در آنها عرضه میگردد که باعث سریعتر شدن کارکرد سایت ها و کلاس های وردپرسی میباشد که در نتیجه کاربرانی که از سایت های وردپرسی استفاده میکنند انتخاب اول آنها برای خدمات برتر هاست وردپرس میباشد.

هاست وردپرس بصورت پیشفرض و تنها برای وردپرس نیست بلکه میتوان از سورس های اختصاصی که به زبان perl  و php و pyton استفاده میکنند هم میزبانی کند.

 

هاست اشتراکی

گونه ضعیف و در حال انفراض از هاست ها میباشد که بصورت کلی با منابع اشتراکی ارایه میگردد که نقد هایی به این نوع از میزبانی وارد است که حق کشی یکی از مهمترین ویژگی های این نوع هاست است.

برای مثال فرض کنید هاست لینکوس , ویندوز , لاراول , یا هر نوع هاستی در یک سرور اختصاصی با منابع 256 گیگ رو و 48 هسته پردازش با پورت 1 گیگ پشتیبانی میشود که این منابع بدون استفاده از منابع اختصاصی که در پاراگراف بعدی به آن میپرازیم به تمامیه کاربران اختصاصی میبابد. بر فرض سایت فاماسرور و سایت فروش بلیط فوتبال در آن میزبانی میشوند با دایرکتوری هایی جدا و منابع کلی یکپارچه.

اگر زمان فروش بلیط فوتبال داربی باشد و چون این زمان ها این سایت ها بصورت همزمان ممکن است در آن واحد 50000 نفر از آن بازدید کند کلیه منابع اشتراکی که در این سرور لحاظ شده برای سایت فروش بلیط هدایت میشود و در این بیست سایت فاماسرور بی منابع و مزلوم در گوشه ای انتظار میکشد که پینگ آن مثبت و در دسترس کاربرانش قرار گیرد.

هاست های اشتراکی بدون هیچ گونه محدودیت به کاربران ارایه میگردد که امروزه بیشترین استفاده آن ها برای کسانی است که سرور مجازی تهیه کردند و بصورت خودمختار پنلی برای میزبانی روی آن نصب و سایت های شخصی را در آن ها آنلاین میکنند.

 

هاست اختصاصی

هاست اختصاصی یکی از پر استفاده ترن ها میباشد که از انواع لینوکسی , ویندوزی , لاراول و … میباشد و طرقه کنترل منابع آنها با افزونه هایی مانند  cloud linux مدیریت می شوند که بر اساس هزینه پرداختی منابع اختصاصی در اختیار کاربر قرار میگیرد.

مثلا اگر مثال قبلی در مورد سایت فروش بلیط فوتبال و فاما سرور را لحاظ کنیم این 2 سایت در هاست اختصاصی منابعی جدا از هم و در بلاک ها یا اتاق هایی سوا از هم میزبانی میشوند که منابع دیگر برای دیگر سایت های همسایه تلف نمیشوند بلکه یک سایت نسبت به منابع خود اقدام به ایجاد و ارسال فایل یا داده میکند.

که مهمترین نکات در این نوع از میزبانی عدم اتلاف انرژی و هزینه بصرفه  میباشد.

دیده شده که برخی استفاده از سرور مجازی برای کنترل و مدیریت هاست های ایجاد شده را هاست اختصاصی میگویند که این در علم میزبانی اشتباه است و هاست اختصاصی به هاستی گفته میشود که منابع ان رزرو شده باشد.

 

هاست لاراول

و در آخر هاست لاراول را معرفی میکنیم که یکی از زیربخش های هاست لینوکس , هاست اختصاصی , هاست اشتراکی , و … میباشد که تفاوت عمده آن با هاست های دیگر استفاده از افزونه های غیر پیشفرض است که برای راه اندازی سایت های که با زبان برنامه نویسی یا فریم ورک لاراول نوشته شده اند نیاز است .

در هاست لاراول که در اکثر پنل های مدیریت سایت میتوان به آن دسترسی داشت استفاده از افزونه کمپوزر در root سایت و تغییر مسیریابی و روتینگ در php میباشد اشاره شده.

 

پنل مدیریت هاست

تمامیه موارد ذکر شده نیازمند یک پنل مدیریت هاست میباشند . برای مثال وردپرس یک پنل مدیریت سایت است که در آن به کنترل مقالات , محصولات و … پرداخته میشود ولی برای راه اندازی سایت وردپرسی یا .. نیازمند این هستیم که از یک پنل مدیریت هاست استفاده کنیم تا در هاست ایجاد شده برای ما بتوانیم دامنه و فضای ایجاد شده را با هم سینک و همگام سازی کنیم.

انواع پنل مدیریت هاست:

  • cPanel
  • DiretAdmin
  • Plesk

هر کدام از این موارد را در آینده توضیح کامل خواهیم داد فقط اگر اشاره کوچکی به آن داشته باشیم , هاست cpanel یا هاست سیپنل با هاست دایرکت ادمین و هاست پلسک تفاوتی ندارد و هر سه برای میزبانی و مدیریت هاست ایجاد شده اند که تفاوت آنها در فیچر ها و افزونه های قابل ارایه و محیط کاربری آن ها میباشد.

مثلا در هاست پلسک امکان میزبانی از سایت های php و asp یا در اصل میبانی لینوکسی و ویندوزی در کنار هم میسر میباشد ولی بیشتر در کشور ما پلسک برای استفاده از هاست ویندوزی بکار گرفته میشود.

هاست سیپنل و هاست دایرکت ادمین یکی دیگر از موارد  پر چالشی است که مدیران سایت ها با آن روبرو هستند زیرا رفتار در این هاست ها متفاوت است ولی کلیت کار یکی میباشد.

ابزار های ارایه شده در این پنل ها که کار و خروجی کار را راحتتر و قویتر میکند ملاک اصلی سنجش آن است که عموما سیپنل را به خاطر ابزار ها و دردسترس بودن آن انتخاب میکنند و کسانی که دنبال سادگی و قدرت هستند از دایرکت ادمین استفاده میکنند که البته مقایسه این 2 عزیز اشتباه است هر کدام برای کاری و ویژگی هایی ساخته شده اند که در زیر تصویری از پنل مدیریت سایت در هر دو را مشاهده میکنید.

هاست دایرکت ادمین
هاست دایرکت ادمین

 

هاست cPanel

 

هاست ابری

فضای ابری که یکی از اعضای جدید این نوع از میزبانی است از موارد متعددی تشکیل میشوند که مهمترین آنلا پایداری و استقامت در برابر مشکلات انند داون تایم و روتینگ و … زیرا زیرساخت های ابری به گونه ای است که دیتا در یک سرور , ترافیک در چند روتر و سوییچ و حتی چند دیتاسنتر , منابع پردازشی تشکیل شده از چند ده یا چند صد سرور , منابع ذخیره سازی در یک واحد خروجی فضا و در چند ده یا چند صد سرور ذخیره میشوند به همین دلیل از دست رفتن و اتلاف منابع در این نوع از هاست ها تقریبا کم اتفاق میافتد یا تا بحال انجام نشده.

هاست های ابری معایا و مشکلات بسیاری دارند که در مقاله ای جداگانه به آ« میپردازیم تا بصورت دقیق معرفی این سرویس های جذاب ولی پر دردسر را داشته باشیم. استفاده از هاست های ابری بصورت اختصاصی میباشد و در هاست ابری مواردی مانند منابع اشتراکی و … وجود ندارد زیرا در هنگام ساخت در بلوک ها و اتاق هایی سوا ار منابع کلی ساخته و پردازش میشوند.

 

هاست بک آپ

همانگونه که از نامش پیداست برای استفاده و آپلود بک آپ ها بصورت منظم در چهارچوب قوانین تعریف شده میباشد مثلا در سیپنل و دایرکت ادمین میتوانید با وارد کردن اطلاعات FTP بصورت روزشمار یا هفتگی و .. اطلاعاتی از هاست خود را در سرور دیگری با عنوان هاست بک آپ از ظریق های FTP و SFTP منتقل کنید.

نکته: در صورتی که از داده های مهمی استفاده میکنید استفاده از هاست بک آپ یکی از الویت ها قبل از شروع فعالیت حرفه ای میباشد.

نکته: آموزش استفاده از هاست در اینترنت و سایت های ارای دهنده سرویس میزبانی وجود دارد و یکی از پیش نیاز ها برای استفاده از هاست آموزش استفاده از آن است و در صورتی که از آن اطلاعی ندارید لطفا حتما آموزش ها را مطالعه کنید زیرا مسولین و اپراتور های پشتیبان وظیفه و وقتی برای آمزوش و آزمون و خطا ندارند به همین دلیل خیلی از مشکلاتی که پیش می آید به دلیل عدم تسلط کاربر با ابزار هها و .. است.

نکات مهم در انتخاب هاست

انتخاب یک هاست پر سرعت و بی دردسر یکی از مهمتریم نکاتی است که قبل از خرید باید به آن توجه داشته باشید که از اجزای مختلفی تشکیل می شوند. مهمترین آنها را در زیر برای شما لیست میکنیم تا در انتخاب آن دقت داشته باشید.

عموما هیچ میزبان یا هیچ هاستینگی که از همکاران عزیز ما هستند نمیخواهند که راندمان آنها کم شود یا نمیخواهند که سرویس بد به کاربر ارایه کنند و در میزبانی همواره هیچ چیزی بصورت 100 درصد تضمین نمیگردد حتی کوچکترین مسایلی مثل پکت لاست و روتینگ اینترنت هم در خروجی تاثیر گذار است که از کنترل خارج است مانند قعطی برق دیتاسنتر که در اصل غیر ممکن است ولی در هر کشور و شهری اتفاق میافتم و ممکن است اصلا این موضوع تکرار نشود.

نکات کلیدی انتخاب هاست:

  • انتخاب صحیح نوع هاست(لینوکس, ویندوز, لاراول, هاست دانلود و …)
  • انتخاب دقیق میزان فضای مورد نیاز با 40 درصد فضای بیشتر برای آینده نگری و جلوگیری از مشکلات احتمالی فضا
  • انتخاب لوکیشن میزبانی مناسب با بازدید کنندگان(مثلا لوکیشن ایران برای کاربران ایرانی و …)
  • پهنای باند خروجی سرور اصلی یا پهن باند خروجی سایت
  • نوع بانک اطلاعاتی و ورژن آن
  • پشتیبانی شرکت ارایه دهنده
  • آموزش کار با هاست خریداری شده **
  • زمان و تعداد بک آپ گیری از هاست
  • آپتایم بالا
  • استفاده از دی ان اس های بین الملل و داخلی
  • امنیت و افزونه های مدیریتی و امنیتی
  • نوع هارد استفاده شده در هاست که بهترین آن NVME و SSD ریلیز دیتاسنتر میباشد
  • محدودیت های پورت
  • محدودیت های ارسال ایمیل
  • محدودیت های استفاده از دامنه و دیتابیس
  • ابزار های در دسترس برای مدریت بهتر
  • سرعت لود سرور نسبت به پینگ آن به Nat بین الملل برای سئو
  • تعداد کاربران همزمان
  • میزان منابع RAM و CPU
  • نوع RAM و CPU استفاده شده در سرور
  • میزان خروجی پردازش به ازای هر هسته اشتراکی یا اختصاصی
  • پشتیبانی از ماژول ها و ابزار های مدیریتی و سئو
  • بلاک نبودن آیپی هاست (ترجیحا آیپی اختصاصی بهتر است) برای ارسال ایمیل

 

نحوه اتصال دامنه به هاست

هنگامی که دامنه ای ثبت میکنید و از شما 2 گزینه سوال میشود که آیا نیاز به ایجاد NS اختصای دارید یا خیر؟ در صورتی که از دی ان اس اختصای خود دامنه استفاده کنید آیپی یک سرور را که سرور میزبان است را روی دی ان اس ست میکنید و از ان به بعد و بعد از پروسه نصب دی ان اس آن دامنه میشود رکورد اختصاصی سایت و سرور های دیگر.

و هنگامی که کاربری از یک هاست استفاده میکند باید رابطه دامنه را دی ان اس میزبان یا هاستینگ را وارد کند و بعد از گذشت چند ساعت تمامیه روت هایی که به دامنه منتقل میشود اشاره میکند به آیپی سرور میزبان که در Ns اختصاصی سرور میزبان تعریف شده و در این بین سرور میزبان نیز هاستی با نام دامنه شما و میزان فضا یا پلن انتخابتان ساخته و آن سرور به آدرس دامنه شما اشاره میکند.

سرور میزبان در حالت گوش دادن به ترافیک هایی میباشد که در لیست بازدید کنندگان درخاست میکند و اگر کاربری دامنه ای را در مرورگر خود وارد کرد که در سرور میزبان تعریف شده بود , سرور میزبان اجازه و پاسخ کاربر را با هدایت دیتا  و …. برای کاربر ارسال میکند.

 

نتیجه: در این مقاله به هاست چیست اشاره و به انواع هاست ها برای میزبانی سایت و نرم افزار , ربات هایی اشاره شد که مهمترین آنها لیست شدند و نکات کلیدی برای انتخاب هاست خوب را معرفی کردیم . امید است این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

 

هاست چیست فاماسرور

 

 

 

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا