عمومی

طرح‌هایی برای محیط زیست و رشد کسب‌وکار

چند طرح در ارتباط با محیط زیست و فناوری در تینواستارز معرفی شده است. یکی از آنها برای اعضای تیم آوان است: اپلیکیشن کاهش ترافیک و آلودگی با هوش مصنوعی. آنها در دبیرستان مفید در کلاس‌های کسب‌وکار شرکت کرده‌اند و آلودگی هوا و ترافیک خیابان‌ها آنها را به فکر این طرح و ارائه در تینواستارز انداخته است.

محمدحسین دهنوی می‌گوید: «این اپلیکیشن برای افرادی خواهد بود که از وسایل حمل و نقل عمومی و شخصی استفاده می‌کنند. این اپ به‌رایگان برای آنها قابل دانلود است. اگر کاربر ماشین شخصی داشته باشد، هوش مصنوعی روی اپلیکیشن زمان خوب برای تردد را اطلاع می‌دهد. ما با امتیازدهی به دنبال تشویق مردم به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی هستیم.»

امیرحسین نوذری هم می‌گوید: «اگر این ایده محقق شود شاید به ایده‌های بیشتر فکر کنیم و طرح فعلی را کامل و بهتر کنیم. چون هیچ ایده‌ای نیست که کامل باشد. مدام میشود یک ایده را پرورش داد و بخش‌های دیگری به آن اضافه کرد.» برنامه آنها فعلا دمو است و مثل خیلی‌های دیگر برای اجرای طرحشان دنبال اسپانسر می‌کردند.

تولید پنل‌های خورشیدی ضد گردوغبار هم ایده‌ی افشین و آرمین است. آنها می‌دانند که ایران کشوری خشک و نیمه‌خشک است و ظرفیت خوبی برای استفاده از پنل‌های خورشیدی دارد اما «پنل‌های فعلی که داریم و زیاد هم نیستند به خاطر غبار و بادهای ۱۲۰ روزه خیلی زود از کار می‌افتند». طرح آنها تولید پوشش نانو برای جلوگیری از نشستن هر نوع آلودگی روی پنل‌های خورشیدی است تا جلوی افت راندمان پنل‌ها را بگیرد. آرمین می‌گوید استفاده از این پنل‌ها به مصرف بهینه‌ی انرژی‌ کمک می‌کند.

دو نفر دیگر از بچه‌های مدرسه مفید که در کلاس‌های کارآفرینی شرکت کرده‌اند، طرحی برای توسعه‌ی ایده‌ها دارند. محمد سجادی و سبحان سهراب می‌‌گویند ایده‌ی آنها یک هوش مصنوعی مشاور کسب‌وکار است: «با توجه به درصد بالای شکست ایده‌ها، این تلنگر به ما خورد که یک هوش مصنوعی‌ طراحی کنیم که با امکاناتی که ارائه می‌دهد باعث شود ایده‌های افراد اوج بگیرد، در اوج بماند و هرگز به سمت شکست نرود.»

«اکسپارتین» ایده‌ها را بررسی می‌کند و گسترش می‌دهد. داده‌های شرکت‌ها را تحلیل می‌کند و برای رفع و بهبود نقاط صعف و قوت راهکار می‌دهد. «با توجه به اینکه عرصه کارآفرینی روز به روز وسیع‌تر می‌شود، این طرح نتیجه‌ی خوبی برای کشور و دنیا دارد.»

بایو کد، کلاغ و ایده‌های دیگر

ترمه موسوی و مریم ساداتی، دانش‌آموزان مدرسه انرژی اتمی تهران در کلاس آموزشی برنامه‌نویسی با تینواستارز آشنا شدند. آنها برنامه «بایو کد» را با هم نوشته‌اند. محتوای کلی‌اش درباره زیست‌شناسی است و آناتومی بدن انسان را به‌صورت جامع معرفی می‌کند. قرار است تا دو سه ماه دیگر نسخه وب را طراحی کنند و یک همیار هوش مصنوعی هم به آن اضافه کنند.

راستش خلاف تصورمان افراد مختلفی به کار ما واکنش‌ نشان دادند و گفتند می‌توانید اگر ادامه دهید آخرش به جایی می‌رسید. ما تازه شروع کرده‌ایم و نیاز داریم دیده شویم. تینواستارز به ما فرصت داد که در سن کم دیده شویم، خودمان را در کنار استارتاپ‌های بزرگ معرفی کنیم و از آنها یاد بگیریم.

– ترمه موسوی، شرکت‌کننده در تینواستارز

مریم هم می‌گوید: «خیلی وقت‌ها دانش‌آموزان به اینترنت دسترس ندارند یا اصلا دسترسی دارند اما حوصله ندارند که در اینترنت جست‌وجو کنند و به سوالشان مثلاً درباره مغز جواب دهند. ما در برنامه‌مان به این موضوع فکر کرده‌ایم و برای همین امکان استفاده آفلاین دارد. در نسخه‌های بعدی قرار است بازی هم به این برنامه اضافه شود که کسل‌کنندگی درس زیست‌شناسی از بین برود. قسمت صوتی هم اضافه می‌شود تا به درد بچه‌های کوچک‌تر هم بخورد، به‌علاوه‌ی آزمونک و ویدئوی آموزشی.»

حتما بخوانید :

منبع : زومیت
مجله خبری lastech

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا