عمومی

به گزارش رویترز، لیگو ریکو ژانگ قبل از اینکه مدیر اجرایی «سیدا» شود، به اندازه‌ای در آمریکا زندگی کرده بود که برای اخذ اقامت دائم و خرید خانه در سیلیکون‌ولی کافی باشد.

ژانگ در شرکت Siemens EDA، شاخه‌ی آمریکایی غول صنعتی آلمانی زیمنس، مشغول به کار بود. زیمنس دقیقاً به‌خاطر دراختیار داشتن همین تکنولوژی حیاتی سیدا بر بازار چین تسلط دارد. حداقل سه همکار دیگر چینی‌الاصل Siemens EDA به استارتاپ ژانگ پیوستند.

سیدا با ارائه‌ی طرحی تجاری در سال ۲۰۲۲ برای سرمایه‌گذاران، OPC را «فناوری ضروری» خواند و متعهد شد که در سال ۲۰۲۴ این ابزار را عرضه خواهد کرد. سیدا همچنین اطمینان داد که نسخه‌ی چینی این ابزار با «عبور از انحصار خارجی» به استقلال چین در صنعت تراشه‌سازی کمک خواهد کرد.

هدف نهایی سیدا این است که به رهبر OPC در جهان تبدیل شود. استارتاپ ژانگ توانست با اعلام این هدف و ادعا که سود عملیاتی سه ماهه‌ی اول با بیش از ۱۰ برابر افزایش به ۴٫۹ میلیارد دلار خواهد رسید، سرمایه‌گذاران قدرتمند چینی را به خود جذب کند.

به‌گفته‌ی رویترز، بازوی اصلی سرمایه‌گذاری در سیدا، شرکت تراشه‌سازی چینی SMIC محسوب می‌شود که چهار سال پیش، در فهرست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفت. واشنگتن معتقد است SMIC به‌دلیل همکاری با ارتش چین، تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به‌شمار می‌آید و تمامی شرکت‌های فناوری‌محور آمریکا که بخواهند هر فناوری‌ خاص آمریکایی را به SMIC بفروشند، باید حتماً درخواست صدور مجوز کنند.

واشنگتن شرکت‌های آمریکایی را از ارائه‌ی فناوری بدون مجوز به SMIC منع کرده است.

هنوز مشخص نیست آیا سیدا در فروش OPC پیشرفتی داشته است یا خیر. این ابزار که بخشی از مجموعه‌ی گسترده‌تری از فناوری خودکارسازی طراحی الکترونیکی (EDA) محسوب می‌شود، به طراحی تراشه‌هایی برای استفاده در هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و پروازهای مافوق‌صوت کمک می‌کند.

شکل‌گیری سیدا

سیدا، مخفف اتوماسیون طراحی هوشمند نیمه‌هادی Semiconductor Intelligent Design) Automation) که توسط مدیران کهنه‌کار زیمنس EDA مدیریت می‌شود، نمونه‌ای از چندین استارت‌آپ فناوری‌ای است که به درخواست پکن برای تقویت صنعت نیمه‌رسانای داخلی چین تأسیس شد.

تغییرات اخیر در قوانین چین اکنون دسترسی به ثبت شرکت‌ها را محدودتر می‌کند؛ به همین دلیل نمی‌توان تعیین کرد که آیا دولت چین نقشی در راه‌اندازی سیدا داشته است یا اینکه ژانگ و همکارانش با مشوق دولتی زیمنس EDA را ترک و سیدا را راه‌اندازی کرده‌اند. پرونده‌ها نشان می‌دهند بزرگ‌ترین بخش سهام سیدا در اختیار شرکت‌های تضامنیِ تحت کنترل ژانگ و برخی از همکاران پیشین زیمنس EDA قرار دارد که به او ملحق شدند.

به‌گفته‌ی رویترز، سرمایه‌گذاری در سیدا از نوامبر ۲۰۲۱، یعنی هفته‌ها پس از راه‌اندازی استارت‌آپ و قبل از اینکه ژانگ زیمنس EDA را ترک کند، شروع شده‌ بود. مسیر ژانگ به سیدا نیز از شرکت Mentor Graphics Corp، شرکت پیشین زیمنس EDA مستقر در مونیخ که در سال ۲۰۱۷ خریداری شد، آغاز شد.

شرکت Mentor یکی از مبتکران اولیه‌ی EDA بود

شرکت Mentor در سال ۱۹۸۱ در ایلات اورگن شروع به‌کار کرد و یکی از مبتکران اولیه‌ی EDA بود که در نهایت به یکی از سه شرکت برتر آمریکایی فروشنده‌ی نرم‌افزار تبدیل شد. در زمان تصاحب، منتور سالانه ۱٫۲ میلیارد دلار درآمد داشت.

ژانگ با مدرک کارشناسی‌ارشد میکروالکترونیک از دانشگاه شانگهای، برای بیش از یک دهه در شرکت منتور و زیمنس EDA کار کرد؛ قبل از اینکه به سیدا بپیوندد، او مدیر محصول زیمنس EDA بود. ژانگ اکنون ۴۴ سال دارد و در جولای ۲۰۲۲ مدیر اجرایی سیدا شد.

سه همکار دیگری که به ژانگ پیوستند چینی‌الاصل و از کارمندان قدیمی زیمنس EDA بودند. دو نفر از آن‌ها از دانشگاه‌های ایالات متحده مدرک دکترا گرفتند. براساس محدودیت‌های صادراتی جدید، در صورتی که شهروندان و مقیمان دائم آمریکا بدون مجوز به توسعه یا تولید تراشه‌های پیشرفته در شرکت‌های چینی کمک کنند، با مجازات روبه‌رو می‌شوند. چانگ به رویترز گفت: «ما به‌طور مداوم قوانین جدید و کنونی را نظارت می‌کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که عملیات‌های ما با استانداردهای قانونی قابل اجرا، مطابقت دارد.»

منبع : زومیت
مجله خبری lastech

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا