عمومی

۳۲ هسته در برابر ۴ هسته؛ سرور چینی Hygon از یک لپ‌تاپ قدیمی اینتل شکست خورد!

۳۲ هسته در برابر ۴ هسته؛ سرور چینی Hygon از یک لپ‌تاپ قدیمی اینتل شکست خورد!

اطلاعات سرور مجهز به دو پردازنده‌ی چینی مبتنی‌بر معماری Hygon در وب‌سایت گیک‌بنچ مشاهده شد که عملکرد آن را در بنچمارک جدید هوش مصنوعی این پلتفرم نشان می‌دهد. طبق گزارش‌های Benchleaks تراشه‌ی مذکور با نام 900F22 شناخته می‌شود.

متأسفانه دو پردازنده‌ی چینی مبتنی‌بر معماری Hygon در بنچمارک هوش مصنوعی گیک‌بنچ عملکرد ناامیدکننده‌ای داشتند. امتیاز پردازنده‌ی مذکور در بخش Single-Precision برابر با ۱٬۴۱۲، در بخش Half-Precision برابر با ۵۳۱ و در بخش Quantized معادل ۱٬۵۲۳ بود. این دو پردازنده با فرکانس پایه‌ی ۳ گیگاهرتز کار می‌کردند و ۶۴ گیگابایت رم کنار آن‌ها وجود داشت.

برای مقایسه، نسخه‌ی لپ‌تاپی پردازنده‌ی چهارهسته‌ای Core i7-6700HQ اینتل مبتنی‌بر پایه‌ی معماری تقریباً ۱۰ ساله‌ی اسکای‌لیک، عملکردی در سطح دو تراشه‌ی ۳۲ هسته‌ای چینی ارائه می‌دهد. امتیاز این پردازنده اینتل در بخش Single-Precision برابر با ۱٬۱۱۳، در بخش Half-Precision برابر با ۵۸۹ و در بخش Quantized برابر با ۱٬۳۹۴ است.

امتیاز Single Precision

امتیاز Half Precision Score

امتیاز Quantized Score

دو پردازنده‌ی Hygion با ۱۶ هسته

۱۴۱۲

۵۳۱

۱۵۲۳

Core i7-6700HQ

۱۱۱۳

۵۸۹

۱۳۹۴

Ryzen 5 7600X

۳۵۴۲

۱۶۸۶

۱۳۹۴

پردازنده‌های Hygon به‌طور قابل‌ توجهی نسبت به پردازنده‌ی میان‌رده‌ی دسکتاپ ضعیف‌تر عمل می‌کند. برای مثال، پردازنده AMD مدل Ryzen 5 7600X در بخش Single-Precision امتیاز ۳٬۵۴۲ در بخش Half-Precision امتیاز ۱٬۶۸۶ و در بخش Quantized امتیاز ۶٬۲۸۱ را کسب می‌کند. این نتایج بهبود عملکرد ۲٫۵ تا ۴ برابری پردازنده‌ی رایزن نسبت به پردازنده‌های سرور Hygon را نشان می‌دهد و نکته‌ی جالب اینکه تعداد هسته‌های آن بسیار کمتر از پردازنده‌ی چینی است.

مقاله‌های مرتبط:

هنوز نمی‌دانیم که دقیقاً کدام مدل پردازنده‌ی Hygon در تست‌ها مورد آزمایش قرار گرفته است، اما باید اشاره کنیم Hygon در تمامی تراشه‌های سرور خود از معماری اصلی Zen ای‌ام‌دی که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد، استفاده می‌کند. در واقع، تراشه‌ساز چینی موفق شد معماری Zen ای‌ام‌دی را به سوکت SP5 منتقل کند.

شرکت چینی Hygon به‌عنوان تولیدکننده‌ی تراشه‌‌ی بدون کارخانه (Fabless) شناخته می‌شود و به‌دلیل تحریم‌های ایالات‌ متحده، امکان استفاده از معماری‌های جدیدتر ای‌ام‌دی را ندارد. این موضوع مانع بزرگی برای بهبود عملکرد نسل‌های بعدی محصولات Hygon به‌شمار می‌رود.

تنها راهی که Hygon برای افزایش عملکرد در پیش گرفته، افزایش تعداد هسته‌های پردازنده‌ها و همچنین افزایش تعداد پردازنده‌ها در پلتفرم خود است. این رویکرد می‌تواند عملکرد چندهسته‌ای را ارتقاء دهد، اما در بخش‌های دیگر مانند عملکرد تک هسته‌ای، هیچ کمکی نمی‌کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا