یوتیوبرها احتمالاً بهزودی میتوانند با ویس به دیدگاهها پاسخ دهند
یوتیوبرها احتمالاً بهزودی میتوانند با ویس به دیدگاهها پاسخ دهند
بنابر گزارش ورج، یوتیوب در جهت تلاش برای بهبود تجربهی کاربری و افزایش تعامل میان سازندگان و مخاطبان خود، اخیراً آزمایش ویژگی جدیدی را آغاز کرده است که به سازندگان اجازه میدهد بهجای پاسخهای متنی، با صدای خود به نظرات مخاطبان پاسخ دهند. این ویژگی جدید که بهنوعی پیامهای صوتی در اپلیکیشنهای پیامرسان را یادآوری میکند، میتواند تحولی در نحوهی تعامل کاربران با سازندگان محتوای ویدیویی ایجاد کند.
ویژگی آزمایشی مورد بحث، درحالحاضر فقط در اختیار گروه کوچکی از سازندگان قرار دارد و تنها در اپلیکیشن نسخهی iOS قابل استفاده است. سازندگان میتوانند با لمس آیکون صدا در هنگام پاسخ به یک نظر، صدای خود را ضبط و بهعنوان پاسخ منتشر کنند. مخاطبان نیز میتوانند مانند نظرات متنی با این پاسخهای صوتی تعامل داشته باشند.
البته درحالحاضر پخش این پاسخهای صوتی احتمالاً محدودیتهایی داشته باشد؛ بهعنوانمثال، در برخی آزمایشها، پخش پاسخها تنها در اپلیکیشن موبایل یوتیوب امکانپذیر است و در نسخهی وب یوتیوب، قابل شنیدن نیست.
هدف یوتیوب از آزمایش ویژگی مذکور، ایجاد روابط معنادارتر بین سازندگان و مخاطبان عنوان میشود. پاسخهای صوتی، بهدلیل ماهیت شخصیتر خود، میتوانند حس صمیمیت و نزدیکی بیشتری را نسبت به پاسخهای متنی منتقل کنند. تصور کنید سازندهای با لحنی صمیمی به نظر شما پاسخ دهد. این تجربه میتواند بسیار متفاوت و جذابتر از خواندن یک متن باشد. ویژگی یادشده همچنین میتواند به سازندگان کمک کند تا احساسات و منظور خود را بهتر منتقل کنند؛ چیزی که در متن بهراحتی قابل انجام نیست.
بااینحال، ویژگی پیام صوتی در یوتیوب چالشهایی را نیز به همراه دارد. یکی از مهمترین چالشها، بحث دسترسیپذیری برای کاربرانی است که دچار مشکلات شنوایی هستند. یوتیوب برای رفع چنین مشکلی باید امکاناتی مانند زیرنویس یا متن خودکار برای پاسخهای صوتی را فراهم کند.
مقالههای مرتبط
چالش دیگر، بحث نظارت بر محتوای صوتی است. نظارت بر محتوای صوتی نسبت به متن دشوارتر ارزیابی میشود و یوتیوب باید سازوکارهای مناسبی برای جلوگیری از انتشار محتوای نامناسب در قالب صدا در نظر بگیرد. همچنین، باید توجه داشت که با وجود بیش از ۲٫۵ میلیارد کاربر فعال ماهانه در یوتیوب (بر اساس آمار سال ۲۰۲۳)، پیادهسازی ویژگیهای جدید و مهم، به زیرساختهای قوی و بررسیهای دقیق نیاز دارد.
با وجود چالشهای بیانشده، آزمایش ویژگی پاسخهای صوتی، نشان از رویکرد نوآورانهی یوتیوب در راستای بهبود تجربهی کاربری و افزایش تعامل در این پلتفرم دارد. اگر آزمایش مذکور موفقیتآمیز باشد، میتوان انتظار داشت که در آیندهای نزدیک، شاهد گسترش آن برای تمامی سازندگان و کاربران باشیم که به نوبهی خود، میتواند تحولی در نحوهی تعاملات دنیای جذاب یوتیوب، محسوب شود.