عمومی

گرافیک ۴۸ گیگابایتی عرضه‌نشده انویدیا؛ تصاویر RTX Titan Ada را ببینید

گرافیک ۴۸ گیگابایتی عرضه‌نشده انویدیا؛ تصاویر RTX Titan Ada را ببینید

مشخصات پردازنده‌ی گرافیکی معرفی‌نشده‌ی RTX Titan Ada از انویدیا به‌تازگی در وبسایت ردیت منتشر شد. اسکرین‌شات GPU-Z جزئیات مربوط به این پردازنده‌ی گرافیکی عرضه‌نشده را نشان می‌دهد. گرافیک انویدیا از تراشه‌ی کامل AD102 GPU استفاده می‌کند و ۴۸ گیگابایت حافظه‌ی VRAM دارد.

در اسکرین‌شات GPU-Z از گرافیک RTX Titan Ada، تعداد هسته‌ها، پیکربندی حافظه، شناسه دستگاه و… یکی از نمونه‌های اولیه‌ی این گرافیک دیده می‌شود. گرافیک یادشده ۱۸٫۴۳۲ شیدر (هسته‌ی CUDA)، ۱۹۲ واحد ROP، نرخ پردازش پیکسل ۴۷۸٫۱ گیگاپیکسل بر ثانیه، ۵۷۶ واحد TMU و نرخ پردازش بافت ۱٬۴۳۴٫۲ گیگاتکسل بر ثانیه دارد.

حافظه‌ی این پردازنده ۴۸ گیگابایت ظرفیت دارد و از ماژول‌های GDDR6 (غیر X) روی رابط حافظه ۳۸۴ بیتی با پهنای باند ۸۶۴ گیگابایت بر ثانیه بهره می‌برد.

سرعت پایه‌ی کلاک RTX Titan Ada از سایر کارت‌های سری RTX 40 (معروف به Ada Lovelace) بسیار کمتر و تنها ۷۳۵ مگاهرتز گزارش شده است. با‌این‌حال، سرعت کلاک‌ بوست عدد متعارف‌تری دارد و برابر با ۲٬۴۹۰ مگاهرتز است. کم‌بودن غیرعادی کلاک پایه احتمالاً به‌دلیل ماهیت اولیه‌ی این سخت‌افزار است و احتمالاً یکی از دلایل استفاده از حافظه GDDR6 به‌جای GDDR6X باشد.

در مقایسه با RTX 4090، گرافیک RTX Titan Ada ازنظر تعداد شیدر و ظرفیت حافظه از آن پیشی می‌گیرد. Titan Ada از تراشه‌ی کاملاً فعال AD102 بهره می‌برد که آن را به تنها گرافیک سری RTX 40 با چنین قابلیتی تبدیل می‌کند. این در‌ حالی‌ است که RTX 4090 تنها به ۸۹ درصد از تراشه‌ی AD102 دسترسی دارد.

ظرفیت حافظه در Titan Ada دو برابر شده است که این امر به‌دلیل استفاده از پیکربندی clamshell است؛ درست مانند RTX 3090 یا RTX 6000 Ada. در پیکربندی مذکور، ماژول‌های حافظه در هر دو طرف PCB قرار گرفته‌اند؛ زیرا سازندگان GDDR6 حافظه‌هایی با ظرفیت بیشتر از ۲ گیگابایت تولید نمی‌کنند.

مقاله‌های مرتبط

باوجوداین، RTX 4090 در پهنای باند حافظه از Titan Ada بهتر عمل می‌کند؛ چراکه از حافظه‌ی سریع‌تر GDDR6X استفاده می‌کند. Titan Ada به‌دلیل استفاده از حافظه‌ی GDDR6 پهنای باند کمتری دارد. همچنین، ممکن است نگرانی‌های مربوط به حرارت در پیکربندی clamshell یکی از دلایل استفاده‌نکردن از GDDR6X بوده باشد.

انویدیا هرگز دلایل رسمی لغو RTX Titan Ada را اعلام نکرد؛ اما احتمالاً این تصمیم به‌دلیل رقابت داخلی با گرافیک‌های کلاس ورک‌استیشن مانند RTX 6000 Ada (با قیمت حدودی ۶٬۸۰۰ دلار) گرفته شده است. با توجه به اینکه AMD پاسخی برای RTX 4090 نداشت، Titan Ada ممکن بود برای کاربران عادی غیرضروری باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا