ماهواره و فضا

ژاپنی‌ها از کره ماه هلیوم-۳ استخراج می‌کنند

ژاپنی‌ها از کره ماه هلیوم-۳ استخراج می‌کنند

بر اساس گزارش وبسایت اسپیس، این اقدام در پی توافق‌نامه‌ای بین آی‌اسپیس و شرکت اکتشاف ماه مگنا پترا (Magna Petra) صورت گرفته است. این توافق، همکاری دو شرکت برای استفاده از منابع ماه جهت منافع اقتصادی را امکان‌پذیر می‌کند.

بر اساس بیانیه مشترک این دو شرکت، مگنا پترا قصد دارد با روش «برداشت غیرمخرب و پایدار» مقادیر تجاری از ایزوتوپ‌های هلیوم-۳ را از خاک ماه استخراج و برای استفاده به زمین منتقل کند. کمبود این ماده در صنایع باعث شده است شرکت‌های فضایی به دنبال استخراج آن از منابع ماه باشند تا ضمن رفع این کمبود، درآمد بالایی کسب کنند.

این توافق هم‌زمان با آمادگی آی‌اسپیس برای پرتاب دومین مأموریت فرودگر ماه صورت گرفته است. آی‌اسپیس قصد دارد در این مأموریت به موفقیتی دست یابد که در مأموریت قبلی خود به دلیل نقص در حسگر ارتفاع فرودگر، با شکست مواجه شد. این شرکت اعلام کرده است که برای مأموریت دوم، بهبودهای لازم در نرم‌افزار فرودگر را انجام داده تا از تکرار حادثه قبلی جلوگیری شود.

طبق برنامه، اگر همه چیز به درستی پیش برود، فرودگر قمری آی‌اسپیس با نام «رزیلینیس» (Resilience)، کاوشگر کوچکی به نام «تناسیسوس» (Tenacious) را به سطح ماه خواهد برد. این کاوشگر وظیفه دارد توانایی خود را برای حرکت بر سطح ماه و جمع‌آوری نمونه‌های خاک اثبات کند. این مأموریت زودتر از ژانویه ۲۰۲۵ انجام نخواهد شد.

شرکت مگنا پترا اعلام کرده است که این امر به آن‌ها امکان می‌دهد فرآیند تأیید، استخراج و بازگشت مقادیر زیادی هلیوم-۳ به زمین را در یک بازه زمانی کوتاه‌تر انجام دهند. جفری مکس، مدیرعامل مگنا پترا، تأکید کرد که این مأموریت‌ها به شریکی نیاز دارند که زیرساخت‌های حمل و نقل و فرود در ماه را به‌طور اثبات‌شده و با چابکی و رهبری قوی انجام دهد.

تاکشی هاکامادا، بنیان‌گذار و مدیرعامل آی‌اسپیس، ضمن ابراز خرسندی از این همکاری گفت که اقتصاد ماه به منابعی فراتر از آب نیاز دارد و استفاده از این منابع حیاتی است. وی افزود که شرکت آی‌اسپیس به حمایت از اهداف سازمان‌های مختلف برای توسعه اقتصاد ماه ادامه خواهد داد.

کشف منابعی مانند آب-یخ در قطب جنوبی ماه، رقابت فضایی جدیدی را ایجاد کرده است. برنامه «آرتمیس» ناسا برای بازگرداندن فضانوردان به ماه با برنامه‌های چین در این زمینه رقابت می‌کند. آب-یخ می‌تواند برای تهیه آب آشامیدنی و حتی تولید سوخت موشک استفاده شود. با این حال، هاکامادا تأکید کرد که منابع ارزشمند دیگری نیز در ماه وجود دارند که باید به آن‌ها توجه شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا