چطور صدای هدفون را محدود کنیم تا به شنواییمان آسیبی نرسد؟
چطور صدای هدفون را محدود کنیم تا به شنواییمان آسیبی نرسد؟
بااینکه احتمالاً از آسیبهایی که صدای بلند میتواند به شنواییتان وارد کند، مطلع هستید، هنوز هم شاید هنگام گوشدادن موسیقی با هندزفری دوست داشته باشید بلندی صدا را افزایش دهید.
براساس بررسیهای علمی، قرار گرفتن در معرض سر و صدای بلند، دومین عامل اصلی کاهش شنوایی پس از افزایش سن است. بااینحال، تنظیماتی مانند محدود کردن صدا در گوشیهای آیفون و گوشیهای اندرویدی وجود دارد که میتواند از آسیبرسیدن به گوشها جلوگیری کند.
چرا صدای بلند هدفون برای شنوایی ضرر دارد؟
در مجرای گوش، هزاران سلول مویی ظریف وجود دارد که وظیفهی تشخیص امواج صوتی و تبدیل آنها به سیگنالهای الکتریکی را برعهده دارند. هنگامیکه این سیگنالها به مغز فرستاده میشوند، امکان شنیدن را برای ما ممکن میسازند.
قرارگرفتن مداوم بافتهای ظریف درمعرض صدای ۸۵ دسیبل یا بالاتر میتواند به آسیب دائمی و مرگ سلول منجر شود. مشکل اینجا است که بسیاری از هندزفریها توانایی پخش موسیقی با صدای بلند ۱۱۰ دسیبل دارند که این میزان صدا میتواند به کاهش شنوایی موقت یا دائمی منجر شود.
محدودکردن میزان صدای هدفون در گوشی آیفون
گوشیهای آیفون قابلیت خودکاری برای محدودکردن صدای هندزفری دارند که میتوانند هنگام گوش دادن بهموسیقی مفید باشند. درواقع، وقتی صدای هندزفری بیشازحد بلند باشد؛ آیفون بهطور خودکار اعلانی برای کاهش صدا نمایش میدهد. پس از دریافت اعلان، وقتی دفعهی بعد هندزفری را متصل کنید، میزان صدا بهطور خودکار روی سطح پایینتری تنظیم میشود. البته میتوانید دوباره آن را افزایش دهید.
علاوهبر این، میتوانید محدودیتهای صدا را خودتان کنترل کنید. کافی است به تنظیمات (Settings) بروید، روی Sounds and Haptics ضربه بزنید، به قسمت Headphone Safety وارد شوید و دکمهی تغییردهندهی وضعیت Reduce Loud Audio را روشن کنید. با اینکار میتوانید برای شدت صدای هندزفری محدودیتی برحسب دسیبل، از ۷۵ دسیبل معادل بلندی صدای جاروبرقی تا ۱۰۰ دسیبل معادل صدای آژیر آمبولانس تعیین کنید. با روشنکردن ویژگی مذکور، میزان صدا بهطور پیشفرض روی ۸۵ دسیبل تنظیم میشود؛ اما همانطور که گفته شد، بهتر است تا شدت صدا زیر ۸۵ دسیبل باشد.
در بخش بالای این صفحه، قسمتی تحت عنوان اعلانهای هدفون (Headphone Notifications) وجود دارد و به شما اطلاع میدهد که آیا میزان صدا بهاندازهای بلند بوده است که بر شنوایی شما تأثیر بگذارد؟ این اعلانها آگاهی بیشتری به شما میدهند تا از گوش خود محافظت کنید.
اگر نگران هستید فرزندانتان حد مجاز صدای هندزفری را تغییر دهد، میتوانید با تنظیم رمز عبور جلوی این تغییر را بگیرید. به Settings و Screen Time و Content & Privacy Restrictions بروید، Content & Privacy Restrictions را روشن کنید، روی Reduce Loud Sounds ضربه بزنید و Don’t Allow را انتخاب کنید.
محدودکردن میزان صدای هدفون در گوشی سامسونگ
اگر گوشی سامسونگ دارید، میتوانید از ویژگی محدودکنندهی صدا استفاده کنید. برای اینکار، به بخش تنظیمات (Settings) و Sounds and vibration بروید و روی گزینهی Volume ضربه بزنید. نماد سهنقطه را در گوشهی بالا سمت راست انتخاب کنید و به قسمت Media volume limit وارد شوید.
با فعالکردن دکمهی تغییردهندهی وضعیت، حداکثر سطح صدا را میتوانید با استفاده از نوار لغزنده محدود کنید. توجه داشته باشید که ابتدا میزان صدا در یک سطح توصیهشده تنظیم شده است؛ اما میتوانید نوار لغزنده را به سمت راست حرکت دهید. هنگامیکه نوار لغزنده نارنجی شد، بهمعنای سطح صدای مضر است.
اگر کودکی دارید و نمیخواهید که این تنظیمات را تغییر دهد، میتوانید با روشنکردن دکمهی Set volume limit PIN، رمزی در بخش تنظیمات محدودیت صدا ایجاد کنید تا دسترسی به آن محدود شود.
محدودکردن میزان صدای هدفون در گوشی شیائومی
اگر از گوشی اندرویدی دیگر برندها استفاده میکنید، باید ببینید که آیا گزینهای برای محدودکردن صدا دارند یا خیر.
معمولا برای محدودکردن صدا در گوشیهای شیائومی، پیکسل و سایر گوشیها باید به قسمت Settings و Sound & Vibration بروید و نوار لغزندهی قسمت Media را بهطور دستی تنظیم کنید. توجه داشته باشید که این بخش به خود شما بستگی دارد که صدا را در سطح ایمن نگه دارید تا گوشتان آسیب نبیند.
علاوهبر این، میتوانید از اپلیکیشنهای جانبی مانند Volume Lock استفاده کنید که قابلیتهای خوبی در اختیارتان قرار میدهد.
Volume Lock محدودکنندهی صدای بسیار کاربردی است و به شما اجازه میدهد محدودیتهایی را برای رسانهها، تماسها، آلارمها و دستگاههای متصلشده از طریق بلوتوث بهطور جداگانه تعیین کنید. Volume Lock همچنین ویژگیهای دیگری از جمله کنترلهای والدین و توانایی عملکرد Do Not Disturb را مستقل از تنظیمات محدودکنندهی صدا ارائه میدهد.
منبع : زومیت
مجله خبری lastech