پست خداحافظی سوزان ووجیتسکی، مدیرعامل فقید یوتیوب: آگاهیبخشی درباره سرطان ریه در زنان
پست خداحافظی سوزان ووجیتسکی، مدیرعامل فقید یوتیوب: آگاهیبخشی درباره سرطان ریه در زنان
یوتیوب آخرین پست سوزان ووجیتسکی، مدیرعامل سابق این پلتفرم و از پیشگامان گوگل را منتشر کرد. ووجیتسکی در پست خداحافظیاش بهتفصیل دربارهی تشخیص غیرمنتظرهی سرطان ریه و مبارزهی دو سالهاش با این بیماری صحبت کرد.
ووجیتسکی پیامش را در آخرین روزهای زندگی خود نوشته بود و بنابر اعلام نیل موهان، مدیرعامل فعلی یوتیوب، ووجیتسکی میخواست پیامش را در پاییز امسال منتشر کند. مدیرعامل فقید یوتیوب در ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ درگذشت.
ووجیتسکی در آخرین پیامش بر تلاشهای مستمر خود برای حمایت از تحقیقات گستردهتر در حوزهی سرطان، چه پیش از تشخیص بیماری و چه پس از آن، تأکید کرد. ووجیتسکی با اشاره به آمارهای تکاندهنده، خاطرنشان کرد که متأسفانه سرطان ریه، شایعترین علت مرگ ناشی از سرطان در میان بانوان است و حدود دو سوم از افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند، زنان هستند.
سوزان ووجیتسکی نقش بسیار مهمی در شکلگیری و رشد یوتیوب و گوگل ایفا کرد. او در سال ۱۹۹۸ بهعنوان شانزدهمین کارمند به گوگل پیوست و از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ رهبری یوتیوب را بر عهده داشت. در دوران مدیریت ووجیتسکی، یوتیوب شاهد رشد چشمگیر پدیدهی اینفلوئنسری و تبدیلشدن بسیاری از افراد به چهرههای شناختهشده در فضای آنلاین بود.
مقالهی مرتبط
بخشی از پیام ووجیتسکی در ادامهی مقاله ارائه شده است:
«در اوخر سال ۲۰۲۲، به سرطان ریه مبتلا شدم. تقریباً هیچ علائمی نداشتم و در آن زمان روزانه چندین مایل میدویدم. من هرگز سیگار نکشیده بودم، بنابراین کاملاً شوکه شدم.»
«پس از آن روز، زندگی من بهشدت تغییر کرد. تصمیم گرفتم از سمت مدیرعاملی یوتیوب استعفا دهم تا روی سلامتی و خانوادهام تمرکز کنم. بهلطف پزشکی مدرن، توانستم زندگی تقریباً عادیای داشته باشم. من همچنان در هیئتمدیرهی شرکتهایی مانند Salesforce و Planet Labs و Waymo و همچنین در هیئتمدیرههای غیرانتفاعیای مانند Room to Read و Environmental Defense Fund (EDF) خدمت میکردم؛ اما بیشتر وقتم صرف تمرکز بر تحقیقات سرطان شد.»
«قبل از تشخیص بیماری، من و همسرم از تحقیقات سرطان و فناوریهای جدید مانند توالییابی ژنتیکی و علوم داده، با امید به روشن کردن راه برای درمانهای جدید، بهطور فعال حمایت میکردیم. پس از تشخیص بیماری، تلاشهای خود را افزایش دادیم؛ زیرا متوجه شدیم که کمتر روی سرطان ریه مطالعه شده است و سوءبرداشتهای زیادی در موردش وجود دارد. از آن زمان، میلیونها دلار برای حمایت از تحقیقات تشخیص زودهنگام، گزینههای جدید ایمونوتراپی که میتوانند سرطان را درمان کنند، ایجاد جامعهای از بیماران ژنوتیپشده برای درک بهتر بیماری و تحقیقات بنیادی برای درک بهتر مکانیزمها و علم سرطانها، اهدا کردهایم.»