وزیر اقتصاد ایران: از رمزارزها استقبال میکنیم + ویدئو
وزیر اقتصاد ایران: از رمزارزها استقبال میکنیم + ویدئو
به گزارش lastech از بانک مرکزی، عبدالناصر همتی در رویداد ملی ارز دیجیتال با بیان اینکه میخواهیم ارز دیجیتال را سازمان یافته کنیم نه محدود، تصریح کرد: هر کاری برای محدودیت کردیم موفق نبودیم.
وی افزود: به سمت این میرویم که آثار منفی ارز دیجیتال را بر اقتصاد مدیریت کنیم و از بین ببریم و از آثار مثبت آن استفاده کنیم.
همتی با بیان اینکه ما نمیتوانیم چشممان را به روی مزایا و پیشرفت ارز دیجیتال ببندیم، خاطرنشانکرد: نباید برای آن محدودیت ایجاد کنیم بلکه باید مدیریت کنیم، همانطور که باید این کار را در فضای مجازی میکردیم، اما نکردیم و به سمت قطع کردن آن رفتیم.
همتی بیان داشت: برای توسعه اقتصاد دیجیتال این نوع حرکتها از نظر دولت درست نیست و معتقدیم فیلترینگ باید رفع شود و اقتصاد دیجیتال گسترش یابد و در چارچوب اقتصاد دیجیتال رمزارزها و رمزپول ها توسعه یابند.
وزیر اقتصاد اظهار داشت: رمزپول ها در حوزه اختیارات بانک مرکزی است و اما در خصوص رمز ارزها امیدواریم با هدف رشد داراییها، اشتغال جوانان، کمک به بیاثر کردن تحریم ها و همسو کردن فعالیت های ایران با اقتصاد جهانی این حوزه توسعه یابد.
وی اضافهکرد: دولت به این اهداف معتقد است و از آنها حمایت می کند و امیدوارم هر چه زودتر اتحادیه رمزارزها را فعالان این حوزه ایجاد کنند تا بتوانند به صورت معنادار و تشکیلاتی از منافع خود دفاع کنند.
همتی خاطرنشانکرد: باید نشان دهیم دولت منعطف است و میخواهد براساس نظرکارشناسان و صاحبنظران عمل کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: سیستم سنتی پول در آینده کنار گذاشته خواهد شد و روند بسیار جدی است و نمی توانیم آن را در نظر نگیریم.
وی گفت: باید آماده باشیم و اگر فعالان این حوزه اتحادیه درست کنند مشکلات کمتر میشود و زودتر می توان به اهداف رسید.
همتی ادامه داد: امروز همه منتظر دستورالعمل بانک مرکزی در این باره هستند حال آنکه برخی از فعالان این حوزه هم میگویند نباید این حوزه تحت نظارت بانک مرکزی باشد، چرا که ممکن است تحریمهای
بانک مرکزی نیز شامل حال آن شود.
وی بیان داشت: پیگیری فردی و شرکتی این حوزه باعث برداشت های نادرست و مختلفی می شود؛ بنابراین اگر پیگیریها به صورت صنفی مطرح شود نتایج قابل توجه خواهد بود.
از رمزارها حمایت میکنیم
وزیر اقتصاد ایران همجنین اعلام کرد که رمزارها میتوانند به اقتصاد کشور کمک کنند و به همین دلیل از آنها استقبال میکنیم.
لزوم نظم بخشی به بازار بزرگ رمزارز
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار هم در این خصوص گفت: باید نظم بخشی به بازار بزرگ رمز داشته باشیم.
حجت الله صیدی در این همایش گفت: چین از یک هفته اخیر اسکناس مسکوک را کنار گذاشته و کریپتو و رمزنگاری رمزارزها به کار گرفته است.
وی اعلام کرد: کریپتوکارنسی در اختیار نظارت بانک مرکزی است اما بازار سرمایه با دارایی کریپتو سر و کار دارد که گاهی این دو به هم نزدیک هستند و جایگزین میشوند.
صیدی در مورد توکن سازی سهام و دارایی بازار سرمایه، خاطر نشان کرد: در این زمینه شیوهنامهای تهیه شده که به زودی منتشر میشود.
وی ادامه داد: جهان از تکقطبی و چندقطبی عبور کرده و به جهان پساقطبی رسیده است و رمزارز، پول دیجیتال، رمزدارایی و رمز پول که همان CBDC و نیز بیت کوین و تتر وجود دارند که همه آنها وسیله مبادله هستند، اما این که نقش ذخیره ارزش داشته باشد مطرح است چرا که در بازار سرمایه ذخیره ارزش پول بسیار مهم است.
صیدی گفت: رمز ارز اگر جنبه دارایی داشته باشد برای نهاد ناظر بازار سرمایه مهم است چرا که اخیرا کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا برخورد مهمی با یک صندوق دارایی در شیکاگو که بسیار عجیب بود، داشت.
رئیس سازمان بورس گفت: در بازار سرمایه، بهادارسازی اوراق برای دارایی ها، سیستم نرم افزاری و شبکهای که دارایی را تولید میکند و ارزشگذاری این دارایی ها همگی مهم هستند.
وی گفت: کشورهای اسلامی در دنیا در مورد دارایی شفاف صحبت می کنند که پشتوانه اوراق باید دارایی باشد، در بحران ۲۰۰۸ اقتصادی جهان، اوراق درجه دو یا دسته چندم که هیچ دارایی را نمایندگی نمیکرد، بحران آفرید بنابراین ارزش دارایی های دسته چندم مشکل ساز و بحران آفرین خواهند شد.
صیدی تصریح کرد: در حال حاضر رمز ارزها که ابتدا فقط وسیله مبادله بودند به عنوان دارایی خودشان را به اقتصاد جهان تحمیل کرده اند و زنجیره آن منطبق با منطق ریاضی است و اینکه رمز گذاری ها چقدر ارزش دارد باید برای رمز ارزها یک صندوق تعریف کنیم که شروع آن با توکن سازی دارایی ها خواهد بود.