وزیر ارتباطات: ارتباط معنادار میان فیلترشکن و حمله به زیرساختهای بانکی غیر قابل انکار است
وزیر ارتباطات: ارتباط معنادار میان فیلترشکن و حمله به زیرساختهای بانکی غیر قابل انکار است
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (پنجم آذر ماه) در مراسم افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت به موضوع فیلترینگ و آسیبهای آن به امنیت نظام بانکداری اشاره کرد. وزیر ارتباطات در بخشی از صحبتهای خود گفت:
نکته مهمی که قصد دارم درباره آن صحبت کنم، بحث امنیت است. طبق آمار ایسپا ۸۳.۵ درصد از گوشیهای کشور مجهز به فیلترشکن هستند. چند نفر معتقد هستند که حملات زیرساختهای بانکی در دو سال گذشته بیشتر شده است؟ باید بگویم رابطه بسیار معناداری میان نصب فیلترشکن و حمله به زیرساختهای بانکی وجود دارد.
– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
با وجود مشکلات و آسیبهای امنیتی مذکور، هاشمی معتقد است که «اگر همزمان با توسعه از امنیت غافل شویم به ضد خودش تبدیل میشود و آسیب میزند.» به نظر او، بهرهگیری از تکنولوژیهای روز میتواند به حفظ این امنیت کمک کند.
وزیر ارتباطات معتقد است نگاه منفعلانه نسبت به فناوری یا تقابل کردن با فناوری رویکرد مناسب و موثری نیست و «جایی ما توفیق خواهیم داشت که بتوانیم از ظرفیت فناوری استفاده کنیم.»
او در ذکر اهمیت حرکت در جریان و مسیر فناوریهای نوین به هوش مصنوعی اشاره کرده و توضیح داد:
باید بپذیریم که اگر به سوی هوش مصنوعی حرکت نکنیم بخشی از اشتغال ما از دست میرود. نباید انتظار داشته باشیم که کارهای روزمره و تکراری در آینده همچنان توسط انسان انجام شود. امروز حوزههای داده، هوش مصنوعی و فناوریهای دیگر در کنار هم قرار گرفتهاند و امکان زیست و حیات کسبوکارها را فراهم میکنند.
– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
هاشمی همچنین بر ضرورت استفاده درست و بهموقع از این مهارت تاکید کرد و توضیح داد که «بدون انکار کردن فناوری هوش مصنوعی باید بر آن مسلط شویم و از ظرفیتهایی که دارد، استفاده کنیم.»
وزیر ارتباطات در ادامه نیز تاکید کرد که اگر زمان طلایی را از دست بدهیم به مصرفکننده فناوری تبدیل میشویم: «حقیقت این است که ما چقدر با بچهها و نوهها همادبیات هستیم و حرف یکدیگر را میفهمیم. کلمات لاتین و واژگانی که استفاده میکنند به چه شکل است؟ بچههای ما دوستان خارج از کشور دارند و کلاس زبان نرفته از کلماتی استفاده میکنند که ما باید از دیکشنری آن را پیدا کنیم. تمام اینها اشاره میکند که باید حکمرانی را با نگاه دیگر دید.»
البته او به استفاده غلط از هوش مصنوعی نیز اشاره کرده و تاکید کرد که این نوع استفاده از این فناوری اثر مخرب قدرتمندتری نسبت به اتم دارد. هاشمی توضیح داد:
«با استفاده از هوش مصنوعی زیرساختهای حیاتی یک کشور از کار میافتد. البته این مربوط به استفاده غلط از هوش مصنوعی است. همچنین قدرت اتمی نظارتپذیر است اما هوش مصنوعی اینطور نیست. دسترسی به انرژی اتمی ساده نیست، اما دسترسی به هوش مصنوعی از طریق الگوریتم ممکن است.»