عمومی

هاشمی: به دنبال ایجاد تنظیم‌گری ملی، قدرتمند و مبتنی بر نگاه کارشناسی هستیم

هاشمی: به دنبال ایجاد تنظیم‌گری ملی، قدرتمند و مبتنی بر نگاه کارشناسی هستیم

جلسه شورای معاونان وزارت ارتباطات با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، روز گذشته ۲۷ بهمن ماه، برگزار شد. در این جلسه ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تاکید بر شتاب‌گیری روند توسعه فعالیت‌ها در دولت چهاردهم، از پرتاب ماهواره «ناوک» در روزهای آتی خبر داد. هاشمی همچنین اولویت‌های کاری وزارت ارتباطات را مطرح و توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی 5G و همچنین، ظرفیت‌های موجود در گسترش دیپلماسی فناوری را از مهم‌ترین اولویت‌ها خواند.

به گزارش مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات، ضرورت «تحقق سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی با محوریت برنامه هفتم توسعه» و «بزرگ شدن کیک اقتصاد دیجیتال» از موضوعات مورد تاکید وزیر ارتباطات، در این جلسه بوده که هاشمی در این خصوص گفت: «با نگاه متفاوتی که به موضوع دولت الکترونیک داریم، تلاش می‌کنیم در ارتباط با سازمان اداری و استخدامی به تعریف بسته‌ای مشخص و نگاهی مشترک به فرآیندها و سامانه‌ها برسیم.»

بنابراین، بازطراحی فرآیندها برای تحقق دولت الکترونیک یکی از اهداف وزارت ارتباطات است که هاشمی اعلام کرد:

به منظور این بازطراحی، تفاهم‌نامه‌ای با سازمان اداری و استخدامی و یک اپراتور شاخص برای بازطراحی سامانه‌ها و فرآیندها تنظیم شده است که هفته آینده به امضا خواهد رسید. این همکاری، نویدبخش تحولی جدید در خدمات دولت الکترونیک خواهد بود.

– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

ضرورت دگردیسی در تنظیم‌گری

وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به دستاوردها و البته چالش‌های بحث تنظیم‌گری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «نگاه ما دگردیسی در حوزه تنظیم‌گری و توجه ویژه به ظرفیت‌های فناوری اطلاعات است. تنظیم‌گری با رویکرد بخشی در رقابت با بخش خصوصی، مشکلاتی برای کسب‌وکارهای دیجیتال ایجاد کرده است. به این دلیل، ما به دنبال ایجاد تنظیم‌گری ملی و قدرتمند، مبتنی بر نگاه کارشناسی هستیم تا از ظرفیت‌های متنوع موجود در بخش خصوصی برای رشد اقتصاد دیجیتال بهره‌مند شویم.»

«ارتقای کیفیت شبکه ارتباطی و شفافیت تنظیم‌گری در حوزه ارتباطات» نیز موضوعی بود که هاشمی آن را جزو مطالبات عمومی و جدی مردم دانست و در ادامه این طور توضیح داد:

پاسخ به این مطالبه با جدیت در دستور کار قرار گرفته و به دنبال برگزاری جلسات متعدد کارشناسی، نتایج خوبی هم حاصل شده که به زودی منجر به شتاب گرفتن روند توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی (5G) با مزایده منابع فرکانسی ۳۶۰۰ مگاهرتز خواهد شد. با توجه به ذی‌نفعان متعددی که این فرکانس دارد، آزادسازی آن از شکل‌گیری وفاق و همراهی بی‌بدیلی حکایت دارد.

– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

«هوشمندسازی صنایع» یکی دیگر از محورهای اصلی مورد توجه وزارت ارتباطات است که هاشمی درباره آن گفت: «این مهم با ورود مؤثر و فعال وزارت ارتباطات در بحث ناترازی‌های انرژی و ارائه طرحی شکل گرفت که محصول چهار ماه تلاش بی‌وقفه همه همکاران ما در تعامل و هم‌افزایی با وزارت‌خانه‌های نیرو و نفت است.»

دیپلماسی فناوری؛ دستاوردهای بین‌المللی

قرار گرفتن «دیپلماسی فناوری» یکی دیگر از اولویت‌هایی است وزارت ارتباطات دولت چهاردهم مد نظر قرار داده است:

در بازه زمانی چهار ماه گذشته، با وجود تداوم و تشدید تحریم‌ها، دستاوردهای قابل دفاعی در سفرهای منطقه‌ای و بین‌المللی، از آمریکای لاتین تا کشورهای خلیج‌فارس، داشته‌ایم. قراردادهای مهمی با محوریت توسعه همکاری‌ها و تقویت دیپلماسی ارتباطی و فناوری منعقد شده که بیانگر ظرفیت‌های بی‌بدیل و ارزشمند کشور است.

– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

وزیر ارتباطات با اشاره به برگزاری نشست ایران کریدور ۲۰۲۵ که به ابتکار وزارت ارتباطات و با حضور مدیران ارشد  ۱۵ اپراتور برتر منطقه‌ای برگزار شد، گفت: «با وجود تداوم تحریم‌ها، تعاملات بسیاری خوبی شکل گرفت. بخشی از بدهی‌های شرکت ارتباطات زیرساخت در همین زمان کوتاه تعیین تکلیف شد و توافقات مهمی برای مشارکت در بهره‌برداری از فیبر نوری دریایی منطقه حاصل شد.»

پرتاب «ناوک»؛ گام بلند ایران برای دستیابی به مدار ژئو

ستار هاشمی در بیان توسعه دستاوردهای صنعت فضایی از پرتاب ماهواره مخابراتی «ناوک» در روزهای آتی خبر داد و گفت: «این ماهواره کلاس میکرو با وزن ۴۰ کیلوگرم، حاصل تلاش پژوهشگاه فضایی ایران است و با موشک ارتقایافته سیمرغ به فضا پرتاب می‌شود. پرتاب ناوک، گامی کلیدی برای دسترسی به مدار ژئو و تقویت توان ارتباطی کشور محسوب می‌شود.»

او همچنین، واگذاری باند ۱۵۰۰ مگاهرتزی برای توسعه شبکه فیبرنوری را ضروری دانست و با تشریح برنامه‌های وزارت ارتباطات برای توسعه شبکه فیبر نوری تصریح کرد: «در این دوره توسعه شبکه فیبر نوری با اولویت «اتصال» به‌جای «پوشش» در دستور کار قرار دارد که توسعه این پروژه نیازمند همراهی بیشتر شهرداری‌ها در سراسر کشور است.»

دفاع سایبری، اولویت ماست

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، نیز در این جلسه به اهمیت موضوع امنیت سایبری پرداخته و گفت:

دفاع سایبری برای ما بسیار مهم است، در این حوزه، کار را با جدیت با همکاری دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌های ذی‌ربط دنبال کنید و خصوصا از تحقیقات و پژوهش در این حوزه حمایت کنید و با همکاری اساتید و دانشگاهیان نخبه کار را پیش ببرید.

– محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور

او فرهنگ‌سازی در این حوزه را نیز بسیار ضروری دانست و توضیح داد: «در بحث امنیت و رمزنگاری، تلاش‌های خوبی در چند سال گذشته از سوی انجمن رمز ایران در همکاری با وزارت آموزش و پروش صورت گرفته است که باید این گونه کارها تقویت شود.»

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: «در حوزه دیجیتالی شدن، تلاش کنید تا شکاف دیجیتالی بین شهرها و روستاها هر چه زودتر کم شود و اینترنت پرسرعتی که در شهرها هست، در روستا هم مورد استفاده قرار گیرد.»

اقتصاد دیجیتال برای دولت وفاق ملی اهمیت زیادی دارد

عارف دو نقش مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را «ایجاد اشتغال» و «ارتقاء سهم آن در تولید ناخالص داخلی» دانست و درباره آن این طور توضیح داد:

با آن که قانون،‌ اشتغال ۲۰ درصدی در این بخش را تکلیف کرده ‌و از هر یک میلیون ایجاد اشتغال، ‌۲۰۰ هزار شغل را به بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تکلیف کرده است اما این امکان وجود دارد که در بحث اقتصاد دیجیتال، اشتغال بیشتری در این حوزه با تلاش و کوشش بیشتر حاصل شود.

– محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور

او در ادامه اضافه کرد:‌ «طبق برنامه هفتم، سهم ۱۰ درصدی در تولید ناخالص داخلی بر عهده این وزارتخانه است اما معتقدیم که ظرفیت این بخش خیلی بالاتر است و اگر ملزومات و الزامات فراهم باشد رسیدن به سهم ۱۵ درصدی نیز دور از دسترس نیست.»

ضرورت جدی گرفتن همکاری‌های بین‌المللی

همکاری با بخش خصوصی در پروژه‌های وزارت ارتباطات موضوع دیگری بود که معاون اول ریاست جمهوری بر آن تاکید کرد:

کارها را به بخش خصوصی کاربلد بسپارید، شاید روزگاری با ورود بخش خصوصی مخالفت می‌شد اما اکنون این نتیجه برای همه قابل قبول است که اگر بخش خصوصی را فعال کنیم درآمدهای دولت بیشتر می‌شود و ما می‌توانیم با رعایت ضوابط، درآمد بیشتری برای دولت کسب کنیم.

– محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به ضرورت‌های همکای‌های بین‌الملل، تصریح کرد‌: ‌«همکاری‌های بین‌المللی را بسیار جدی بگیرید، مزیت این بخش، نیروی انسانی کاربلد و برجسته و با انگیزه‌ای است که در این حوزه در کشور داریم، ما امروز حتی با وجود تحریم‌ها، در منطقه پیشتاز هستیم و اگر چه در برخی شاخص‌ها عقب هستیم اما بنیه علمی بسیار بالایی داریم و می‌توانیم از این توان خصوصا در منطقه استفاده کنیم.»

به گفته او، راهبرد دولت چهاردهم، گسترش همکاری‌های منطقه‌ای ‌خصوصا با کشورهای همسایه است. عارف در ادامه افزود: «ما در پیمان‌های اکو، شانگهای، بریکس و اوراسیا حضور داریم و این کشورها به دلیل ویژگی‌های فرهنگی،‌ علاقه‌مند به همکاری با ما هستند، علاوه بر آن ما باید در مجامع علمی یا نهادهای موثر بین‌المللی نیز حضوری فعال داشته باشیم.»

عارف معتقد است که دیپلماسی‌های تخصصی می‌تواند به دیپلماسی سیاسی کمک‌های برجسته‌ای کند و ما نتیجه آن را در قاره آفریقا دیده‌ایم.

شبکه ملی اطلاعات جزو اولویت‌های کشور است

عارف در ادامه سخنان خود ‌با اشاره به اهمیت فناوری‌های نوظهور و خصوصا هوش مصنوعی توضیح داد که کشور راهی جز اولویت بخشیدن به هوش مصنوعی ندارد و این حوزه و همچنین رمزگذاری کوانتومی باید جدی گرفته شود. او همچنین با تاکید بر اهمیت‌ «شبکه ملی اطلاعات» گفت:

این شبکه یکی از اولویت‌های کشور ماست که باید با جدیت دنبال شود، در کنار آن باید جامعه را درباره اهمیت آن توجیه کرد و با نخبگان و کاربران وارد تعامل و گفتگو شد.

– محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور

نفس جسارت در فعالیت‌های فضایی برای ما بسیار مهم است

در این جلسه بعد از ‌آن که رئیس سازمان فضایی کشور،‌ از پرتاب یک ماهواره کلاس میکرو در روزهای آینده خبر داد، دکتر عارف با تقدیر از فعالیت‌های این سازمان گفت: «نفس جسارت در فعالیت‌های فضایی برای ما بسیار مهم است و از این حوزه با تمام توان دفاع حمایت می‌کنیم‌،‌ راهبرد دولت وفاق ملی این است که می‌خواهیم در این حوزه پیشتاز باشیم و چه خوب است که جسارت وجرات ورود به مدارهای بالا را پیدا کرده‌ایم.»

عارف در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در مورد مشکلات مالی، تا حد امکان دولت، همراه است، گفت: «با مولد سازی املاک و داریی‌ها، ‌برای انجام کارهای جدید تلاش کنید و ما هم در دولت کمک می‌کنیم، ‌در دولت وفاق باید جدی‌تر از گذشته و قدرتمندانه در صحنه‌ حضور داشته باشیم، برنامه‌ها را اجرا کرده و نقاط ضعف و آسیب‌ها را شناسایی کنیم.»

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا