مدیر دعاوی شرکت «دیوار»: پلتفرمها دادگاه تخصصی نیاز دارند
مدیر دعاوی شرکت «دیوار»: پلتفرمها دادگاه تخصصی نیاز دارند
مدیر دعاوی شرکت «دیوار» ۲ چالش عمده مسئولیت پلتفرمها را نبود قانون صریح و شفاف همچنین رسیدگی غیرتخصصی افرادی با اطلاعات ناکافی به پروندههای این حوزه میداند.
به گزارش lastech، «احسان آقامحمدی» در میزگرد تخصصی «مسئولیت پلتفرمها در اقتصاد دیجیتال» در دومین روز رویداد «هفته ایران دیجیتال» گفت: «قانون تجارت ایران مصوب سال ۱۳۱۱ است. سال ۱۳۴۷ اصلاحیهای برای ایجاد تغییرات در شرکتهای سهامی عام و خاص صادر شد که آن هم حدود نیمقرن پیش اتفاق افتاده است. قانون تجارت الکترونیک که قرار است بستر اقتصاد دیجیتال را هموار کند، به سال ۱۳۸۲ برمیگردد. قانون جرایم رایانهای نیز سال ۱۳۸۸ تصویب شده است. اینها زمانی جالب میشود که بدانیم اینترنت ۳۰ سال پیش در بستر جهانی ظهور کرده اما قانون تجارت کشور ما حدود یک قرن پیش نوشته شده. در این وضعیت، عملاً تنظیمگری امکانپذیر نیست.»
به عقیده او، «ضعف و خلأ قوانین مشکلات جدی برای کسبوکارهای آنلاین ایجاد کرده است. قانون فعلی پاسخگوی نیازهای پلتفرمها نیست و باید با مقررات جدید بهروزرسانی شود.»
معضل اصلی؛ نبود دادگاه تخصصی برای کسبوکارهای آنلاین
این وکیل پایهیک دادگستری توضیح داد: «زمانی مشکلات ما بغرنج میشود که پرونده پلتفرمها بهجای ارجاع به دادسرای جرایم رایانهای یا همان دادسرای فرهنگ و رسانه، به دادسراهای غیرتخصصی میرود که برای مثال اصلاً نمیدانند دیوار چیست، تاکنون از این سایت استفاده نکردهاند و حوزه فعالیت پلتفرم را نمیشناسند. اینها فقط بخشی از دردسرهای ماست. معضل اصلی نبود دادگاه تخصصی برای این دسته از کسبوکارهاست.»
کمرنگ شدن سرمایهگذاری در اقتصاد دیجیتال
آقامحمدی با بیان اینکه «در این سالها، قاضیهای کمی دیدهام که با مباحث مربوط به پلتفرمها آشنا باشند»، گفت: «مشخص نبودن مسئولیت پلتفرمها در مستندات قانونی و تناسب نداشتن مجازات با جرم از اصلیترین مشکلات فعالان این عرصه است. در چنین شرایطی، کسی تمایل به سرمایهگذاری نخواهد داشت و بهبود و پویایی در پلتفرمها و اقتصاد دیجیتال کمرنگ میشود.»
او تأکید کرد: «چون قانونگذاری مناسبی وجود ندارد، رفتارهای سلیقهای زیاد است؛ نتیجه این شده که پلتفرمها در گوشهای قرار بگیرند و نتوانند با ذهنی آزاد پیشرفت کنند.»