عمومی

مدیرعامل سابق اینتل از فرایند 18A آبی‌ها دفاع کرد: درصد بازده معیار درستی برای پیشرفت نیمه‌هادی‌ها نیست

مدیرعامل سابق اینتل از فرایند 18A آبی‌ها دفاع کرد: درصد بازده معیار درستی برای پیشرفت نیمه‌هادی‌ها نیست

پت گلسینگر، مدیرعامل سابق اینتل، از ادعاهای مربوط به نرخ بازده 18A (کلاس ۱٫۸ نانومتر) اینتل فاندری دفاع کرده و گفته است که تیم آبی کارهای فوق‌العاده‌ای را انجام می‌دهد.

اینتل در کسب‌و‌کار تراشه‌سازی خود با چالش‌های بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کند. اخیراً گفته شد که فرایند 18A که قرار بود پیشرفتی برای این بخش باشد، نرخ‌های بازدهی کمتر از ۱۰ درصد دارد و رسانه‌ها وضعیت را فاجعه‌بار خوانده‌اند. در همین شرایط، TSMC به‌تازگی اعلام کرد که در فرایند دو نانومتری خود به بازدهی چشمگیر بیش از ۶۰ درصد دست یافته است.

گلسینگر به دفاع از فرایند ۱٫۸ نانومتر اینتل پرداخت و ادعا کرد که شایعات در مورد نرخ بازدهی نادرست هستند. او با انتشار پستی در ایکس، به پست پاتریک مورهد، تحلیلگر برجسته که گفته بود لیتوگرافی 18A اینتل روی یک طراحی قدیمی آزمایش شده و به‌همین دلیل نرخ بازدهی به این اندازه پایین آمده است، پاسخ داد.

پیش‌تر، برودکام فرایند 18A اینتل را آزمایش کرد و از آن ناامید شد. رسانه‌ها ادعا کردند که مشکل اصلی در بازدهی پایین بوده است. این موضوع نه تنها نگرانی بزرگی برای تراشه‌های بزرگ‌تر محسوب می‌شود که نرخ بازدهی کمتری خواهند داشت، بلکه نشان می‌دهد که تیم آبی هنوز برای تولید انبوه آن آماده نیست.

گلسینگر تصمیم گرفت به این بحث وارد شود و بگوید که به فناوری 18A تیم آبی و پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ی آن‌ها افتخار می‌کند و اشاره کرد که واقعیت با آنچه در رسانه‌ها گفته می‌شود، متفاوت است. اینتل حدود سه ماه پیش به‌طور کامل نود دو نانومتر را کنار گذاشت تا تمرکز خود را به راه‌اندازی به‌موقع نود جدیدتر ۱٫۸ نانومتر در سال ۲۰۲۵ معطوف کند.

مقاله‌های مرتبط

گلسینگر در پاسخ دیگری به دن نیستد، تحلیلگر برجسته، ادعا کرد که محاسبه‌ی فرایند براساس نرخ بازدهی درست نیست، زیرا «تراشه‌های بزرگ نرخ بازدهی کمتری خواهند داشت و تراشه‌های کوچک، نرخ بالاتر. هرکسی که بدون تعریف ابعاد تراشه از درصد بازده به‌عنوان معیاری برای سلامت نیمه‌هادی‌ها استفاده کند، درک درستی از نرخ بازدهی نیمه‌هادی ندارد.»

گلسینگر احیاکننده و حامی بزرگ اینتل فاندری بود و ادعا می‌کرد که این بخش را تا سال ۲۰۳۰ به بزرگ‌ترین تراشه‌ساز جهان تبدیل خواهد کرد. اینتل برای فرار از بحران فعلی نیاز به اقداماتی قاطع دارد. انتظار می‌رود که شرکت مذکور در آینده استراتژی تهاجمی‌ای را در پیش بگیرد که ممکن است به فروش احتمالی اینتل فاندری منجر شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا