مدیرعامل اکسفینیتو: فضای رمزارزها در مسیر مثبتی قرار گرفته است
![مدیرعامل اکسفینیتو: فضای رمزارزها در مسیر مثبتی قرار گرفته است](/wp-content/uploads/2025/02/d985d8afdb8cd8b1d8b9d8a7d985d984-d8a7daa9d8b3d981db8cd986db8cd8aad988-d981d8b6d8a7db8c-d8b1d985d8b2d8a7d8b1d8b2d987d8a7-d8afd8b1_67b354ed44f4d-780x470.webp)
مدیرعامل اکسفینیتو: فضای رمزارزها در مسیر مثبتی قرار گرفته است
سیاوش رستمی، مدیرعامل اکسفینیتو، معتقد است شکلگیری نهاد خصولتی که ترکیبی از نهادهای دولتی و شرکتهای خصوصی فعال در حوزه رمزارز و فناوری اطلاعات باشد، به تنظیمگری این حوزه کمک خواهد کرد و مشکلات حال حاضر این صنف برطرف خواهد شد.
به گفته رستمی، خود فعالان این حوزه از اینکه نظارت روی کارشان باشد، استقبال میکنند. او دراینباره میگوید: «همین الان هم در تشکلها، انجمن بلاکچین، فینتک و سازمان نظام صنفی رایانهای، کنترل و نظارت در بالاترین حد ممکن وجود دارد. ما میخواهیم نهادی تشکیل شود که در آن دغدغه حاکمیت رفع شده و ببیند در این فضا همه فعالیتها شفاف است. علاوهبر این، برای حاکمیت روشن شود بین پلتفرمهایی که بهصورت قانونی فعالیت میکنند با تعداد کمی که بهصورت غیرقانونی فعالیت میکنند، تفاوتهایی وجود دارد.»
به گفته او، خود پلتفرمهایی که بهصورت قانونی فعالیت میکنند، فعالان غیرقانونی را معرفی میکنند و تمایل دارند در کنار حاکمیت به تنظیمگری در این حوزه کمک کنند.
رستمی در گفتوگو با lastech دربارهی مشکلات اخیراً بهوجودآمده در تنظیمگری این حوزه میگوید: «چندی پیش رئیسجمهوری دستور داد تا همه امور مربوط به رمزداراییها در کنترل بانک مرکزی باشد. طبیعی بود که دادههای شرکتها در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد؛ اما آنها دادههای کاربران را هم میخواستند. یعنی اینکه کاربر چه زمانی و چقدر خرید کرده یا فروخته و چقدر سودوزیان کرده است. شرکتهای کوچک که زیر ۲ درصد از بازار سهم داشتند، دادههای خود را در اختیار دولت قرار دادند و درگاهشان باز شد. بقیه شرکتها این دادهها را ندادند و با مرکز ملی فضای مجازی جلسه برگزار کردند.»
او ادامه میدهد: «رئیس قوه قضاییه اعلام کرد بانک مرکزی نباید به برخی اطلاعات دسترسی پیدا کند و برای دادن مجوز، چنین شرطی بگذارد. در جلسه شورای عالی فضای مجازی که با حضور سران قوا برگزار شد، هم گفتند بانک مرکزی نباید با اقدامات فراقانونی، این حوزه را تحت انحصار خود قرار دهد. به نظر من این شرایط فضای مثبتی را ایجاد کرد و با ایجاد نهادی که در آن نمایندگانی از قوه قضاییه، پلیس فتا، وزارت صمت و خود تشکلها حضور پیدا کنند، دغدغههای حاکمیت برطرف میشود.»
شروع فعالیت اکسفینیتو به عنوان یک کارگزاری
مدیرعامل اکسفینیتو درباره شروع فعالیت این پلتفرم میگوید: «ما از سال ۲۰۱۶ در فضای رمزارز سبدگردان بودیم. تلاش کردیم از ابتدا بهصورت قانونی فعالیت کنیم؛ اما قانون مستقیمی درباره این موضوع وجود نداشت پس مجوز جمعسپاری گرفتیم و با آن مدیریت سرمایه را آغاز کردیم. ابتدا از دوستان و آشنایان شروع و سپس این گروه آنقدر بزرگ شد که مجبور شدیم برای آن مجوز بگیریم.»
او ادامه میدهد: «سال ۱۳۹۹، تلاش کردیم صرافیای به وجود آوریم که در آن کل چرخه فعالیت رمزارزی بهصورت کامل انجام شود. ازآنجاکه کیفیت رقبای ما در بالاترین حد ممکن بود، اگر مزیت رقابتی نداشتیم، بهسرعت نابود میشدیم. در نتیجه، فعالیت خودمان را در قسمت مدیریت دارایی و سرمایه که جای آن در بازار خالی بود، گسترش دادیم.»
رستمی دراینباره توضیح میدهد: «شما در این قسمت فقط میتوانید خریدوفروش کنید؛ در نتیجه ما صرافی نیستیم؛ بلکه کارگزاری هستیم. در این پلتفرم، کاربران نمیتوانند کریپتو و رمزارز را وارد یا خارج کنند و فقط ریال وارد و خارج میشود. ما سه مدل سرمایهگذاری داریم: در مدل اول اگر کاربران بلد باشند، خودشان ترید میکنند. این مدل در صرافیهای دیگر هم وجود دارد؛ اما تفاوت ما این است که کاربر را رها نمیکنیم و به او آموزش و مشاوره رایگان ارائه میدهیم.»