مخابرات ایران ۱۶ قرارداد همکاری برای توسعه فیبرنوری امضا کرد
مخابرات ایران ۱۶ قرارداد همکاری برای توسعه فیبرنوری امضا کرد
شرکت مخابرات ایران در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام به منظور تسریع پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها، با سایر اپراتورها و شرکتهای سروکو (Servco) تفاهمنامه همکاری امضا کرد.
محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در مورد این همکاری گفت: «بین شرکت مخابرات ایران با سایر شرکتها ۱۶ قرارداد منعقد میشود تا در توسعه فیبر نوری منازل و کسبوکارها همکاری کنیم. سعی کردیم از توانمندیهای شرکتهای Servco و دارای پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این راستا استفاده کنیم و از همه ظرفیتهای موجود در کشور بهره بگیریم.»
جعفرپور در ادامه از رونمایی از سرویس ابری شرکت مخابرات ایران به اسم «ابر ما» خبر داد و افزود: «ابر مخابرات ایران به نام «ابر ما» با دامنه cloudma.ir در دسترس کاربران قرار میگیرد. توسعه پلتفرم ابری در راستای استفاده بهینه از منابع و مهاجرت شرکت مخابرات ایران از اپراتور تلکام به سرویس است.»
به گفته جعفرپور در «ابر ما» دو سرویس جدید ارائه میشود. او در این باره گفت: «اولین سرویس GPU as a service است که بهصورت گسترده در اختیار مشترکان قرار خواهد گرفت و احتمالاً شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها و شرکتهای استارتاپی از آن استفاده خواهند کرد. سرویس بعدی، کلاد گیمینگ است. این سرویس بستر بازیهایی که نیاز به منابع عظیم دارند، از نظر پردازشی آماده کرده است و کاربران میتوانند با تلویزیون هوشمند و اینترنت معمولی بازیهای معروف دنیا را انجام دهند.»
مدیرعامل مخابرات ایران افزود: «رویکرد نهایی ما با توسعه فیبر نوری و زیرساختهای ابری، رویکرد هوش مصنوعی است. برای توسعه هوش مصنوعی ما نیاز به ارتباطات قوی داریم و باید زیرساختهای ارتباطی ما به خوبی توسعه پیدا کند. تا ۶ ماه آینده هوش مصنوعی شرکت مخابرات ایران ارائه خواهد شد و هوش مصنوعی به عنوان سرویس را در بستر فضای ابری خواهیم داشت.»
عقب افتادگی تاریخی در حوزه ثابت به موبایل هم آسیب میزند
بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل، در ادامه این مراسم گفت: «در مقطعی از زمان شرکت مخابرات یک مجموعه دولتی بود و به طبع آن اپراتور موبایل هم دولتی بود، اما با شکلگیری اپراتور دوم و سوم، رویکرد اپراتور اول عوض شد و به بخش خصوصی پیوست. پس از آن رقابت شکل گرفت و فرایندها اصلاح شد.»
او ادامه داد: «نتیجه این رقابت توسعه نسبتاً مناسب و به موقع اپراتوری در حوزه موبایل بود. فناوریهای جدید نسل ۳، ۴ و ۵ آمدند و توسعه پوشش و سرویس اتفاق افتاد. در حوزه ثابت این پیشرفت اتفاق نیفتاد. به شرکت مخابرات توصیه میکنم از فضای رقابت با بقیه حوزههای ثابت خارج شوند. ما میتوانیم با هم رقابت و همکاری کنیم و نتیجه آن توسعه سرویس و خدمات پوشش خواهد بود.»
به گفته عباسی آرند عقب افتادگی تاریخی در حوزه ثابت به موبایل هم آسیب میزند. او در این باره گفت: «اگر توسعه نسل پنجم با توسعه فیبر نوری باشد، بهتر اتفاق میافتد. مخابرات امکانات و ظرفیتهای زیادی دارد و این امکانات ملی کشور است. حیف است ببینیم در یک شهر سه مجموعه یک نقطه را حفاری میکنند. به اندازه کافی سرمایهگذاری کردهایم و الان باید از آنها استفاده کنیم.»
مدیرعامل ایرانسل از آمادگی این شرکت برای همکاری با مخابرات ایران خبر داد و گفت: «ما در مجموعه ایرانسل و سایر اپراتورها آمادگی همکاری بیشتر با مخابرات ایران را داریم به این شرط که گارد مخابرات باز شود و بقیه فعالان این حوزه را جدی بگیرد. فرصت استفاده از ظرفیتهای مخابرات برای هر دو مجموعه سودآور خواهد بود.»
در ادامه این رویداد ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با استقبال اشتراک زیرساختهای مخابرات با شرکتهای دیگر گفت: «اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم از یک نگاه فاخر و ضروری شکل میگیرد و آن مفهوم و معنی وفاق است. اینکه ما بهجای تقابل، تعامل را در دستور کار قرار دادهایم، به ظرفیت مشترک بهعنوان یک دارایی ملی توجه میکنیم و شرکت مخابرات ایران در این راستا پیشگام شده، اتفاق مبارکی است.»
او افزود: «اتفاقی که امروز شاهد آغاز آن هستیم میتواند مسیر توسعه و اتصال فیبر نوری با کیفیت مناسب را تسریع ببخشد و این اتفاق بسیار ارزشمند است. هدف همه ارائه خدمت فاخر و کیفی است، اما خوب است خودمان را جای مردم بگذاریم و از زاویه دید مردم هم به کیفیت خدمات نگاه کنیم.»
وزیر ارتباطات ادامه داد: «اگر صحبت از اتصال به جای پوشش میکنیم و با علم به پیچیدگیهای آن پای این حرف هستیم، برای این است که خدمت باید دست مردم را بگیرد و حال آنها را خوب کند. صرف اینکه شعار دهیم و تفاهمنامه امضا کنیم، کافی نیست.»
هاشمی در ادامه تأکید کرد به تناسب توسعه خدمات، زیرساختهای تعامل نزدیک با مردم هم توسعه پیدا کنند.