عمومی

فسیل ۲۰۵ میلیون ساله، تاریخ ظهور مارمولک‌ها را بازنویسی می‌کند

فسیل ۲۰۵ میلیون ساله، تاریخ ظهور مارمولک‌ها را بازنویسی می‌کند

چالش‌های مطرح‌شده، گروه پژوهشگران را بر آن داشت که یافته‌های خود را بار دیگر با دقت بررسی کنند. در دنیای علم، پیشرفت معمولاً مسیر مستقیمی را طی نمی‌کند. بازبینی و آزمایش فرضیه‌ها، بخشی جدایی‌ناپذیر از فرآیند مطالعه و برای پالایش و پیشرفت دانش، ضروری است.

بیشتر بخوانید

برای بررسی دوباره، گروه پژوهشگران بریستول به نمونه‌ی اصلی و تصاویر اسکن‌شده فسیل در دل سنگ بازگشتند. آن‌ها با استفاده از اسکن‌های پرتو ایکس و سی‌تی، بسیاری از نگرانی‌ها را بی‌اساس اعلام کردند. جزئیات جمجمه، آرواره‌ها، دندان‌ها و استخوان‌های اندام‌ها، همگی نشان می‌دادند که کرپپتوارانویدس نه آرکوسورومورف، بلکه مارمولک است. آن‌ها تمام داده‌های جدید را در پژوهش خود منتشر کردند تا دیگر دانشمندان نیز بتوانند یافته‌ها را با دقت بررسی کنند.

دکتر وایتساید درباره‌ی نتایج بررسی‌ها می‌گوید: «برای تأیید نهایی، همه‌ی داده‌ها باید در تحلیل‌های تبارزایی‌شناسی مورد آزمایش قرار می‌گرفتند. در این تحلیل‌ها صدها ویژگی کالبدشناختی کرپپتوارانویدس، مارمولک‌های نوین، فسیلی و آرکوسورومورف‌های مختلف، کدگذاری شد. ما تحلیل‌ها را بارها تکرار کردیم و هر بار به همان نتیجه اولیه رسیدیم: این خزنده کوچک بریستولی، واقعاً قدیمی‌ترین مارمولک نوین جهان است.»

و این‌گونه، کرپپتوارانویدس جایگاه باستانی خود را در تاریخ ثبت کرد. تبریک به این مارمولک کوچک اما بزرگ!

یافته‌های مطالعه در مجله Royal Society Open Science منتشر شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا