عمومی

راستی‌آزمایی: آیا شارژرها واقعاً به گوشی شما آسیب می‌رسانند؟

راستی‌آزمایی: آیا شارژرها واقعاً به گوشی شما آسیب می‌رسانند؟

این سؤال یکی از رایج‌ترین نگرانی‌های کاربران است و برای پاسخ به آن باید عوامل مختلفی را بررسی کنیم، از جمله استانداردها، کیفیت قطعات و مشخصات فنی.

استانداردها و پروتکل‌های شارژ

امروزه، اکثر گوشی‌های هوشمند و شارژرها از استانداردهایی برای شارژ سریع بهره می‌برند که با هدف سازگاری بین دستگاه‌های مختلف طراحی شده‌اند. مهم‌ترین استانداردهای جهانی که توسط سازمان‌های استاندارد یا شرکت‌های بزرگ برای استفاده گسترده توسعه یافته‌اند، عبارت‌اند از:

  • USB Power Delivery که بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده‌ی موبایل مانند اپل، سامسونگ و گوگل از آن پشتیبانی می‌کنند.
  • Quick Charge این فناوری را کوالکام توسعه داده است و در بسیاری از گوشی‌های اندروید که به تراشه‌های اسنپدراگون مجهزند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • Power Delivery PPS نسخه‌ی پیشرفته‌تر یواس‌بی پاور دلیوری که اجازه‌ی تنظیم دقیق‌تر ولتاژ و جریان را می‌دهد.

این استانداردها به نوعی ارتباط ایمن شارژر و دستگاه‌ها را تضمین می‌کنند، بنابراین اگر شارژری از یک برند دیگر استانداردهای سازگار با گوشی شما را پشتیبانی کند، احتمالاً با آن مشکلی نخواهید داشت.

یادآور می‌شویم که شرکت‌ها تولیدکننده‌ی موبایل استانداردهای شارژ اختصاصی خود را دارند. برای مثال:

  • Apple MagSafe برای شارژ بی‌سیم آیفون‌های جدید
  • Adaptive Fast Charging برای گوشی‌های سامسونگ
  • Hypercharge برای گوشی‌های شیائومی
  • Warp Charge برای گوشی‌های وان‌پلاس
  • VOOC  و SuperVOOC برای گوشی‌های اوپو و وان‌پلاس
  • TurboPower برای گوشی‌های موتورلا

استانداردهای جهانی با طیف وسیعی از دستگاه‌ها سازگار هستند، درحالی‌که استانداردهای اختصاصی معمولاً فقط با محصولات همان برند کار می‌کنند.

کیفیت قطعات

اگر شارژرهای یک برند از کیفیت پایین‌تری نسبت به برند دیگر برخوردار باشند، شاید جریان پایدار و مناسبی را برای گوشی شما (برند بالاتر) فراهم نکنند؛ برای مثال ممکن است این شارژرها از قطعات الکترونیکی نامرغوب ساخته شده باشند که به نوسانات خروجی منجر شود، یا اصلاً ویژگی‌های محافظتی لازم در برابر اضافه ولتاژ، اضافه جریان یا اتصال کوتاه را نداشته باشند.

شارژر بی‌کیفیت با قطعات الکترونیکی نامرغوب به نوسانات خروجی منجر می‌شود

اهمیت تحقیق و انتخاب شارژر معتبر در این مرحله نیز روشن می‌شود. برخی از شارژرها از مواد عایق مناسبی استفاده نمی‌کنند و این واقعاً خطرناک است. شارژرهای باکیفیت حتی اگر از برند سازنده‌ی گوشی شما نباشند، معمولاً از قطعات مرغوب و محافظت‌های لازم برخوردارند.

مشخصات فنی

مشخصات فنی نظیر ولتاژ، جریان (آمپر) و توان خروجی شارژر نیز نقش مهمی در ایمنی و کارایی آن دارند. با وجود توضیحات بخش‌های قبل، همچنان توصیه می‌شود از شارژرهایی استفاده کنید که مشخصات فنی آن‌ها با گوشی شما مطابقت دارند یا بالاتر هستند؛ بدین‌ترتیب چالش‌ها را به حداقل می‌رسانید.

 آسیب‌های فیزیکی به پورت شارژ

گاهی اوقات آسیبی که از شارژر به گوشی وارد می‌شود، نه به‌خاطر جریان الکتریکی، بلکه به‌دلیل صدمه دیدن پورت شارژ رخ می‌دهد.

برای مثال واردکردن شارژر با فشار زیاد می‌تواند باعث خم‌شدن یا شکستن پین‌های داخل پورت شود. همچنین استفاده از شارژر در زاویه‌ی نامناسب به فرسایش تدریجی پورت منجر خواهد شد. البته این نکته را هم به یاد داشته باشید که تجمع آلودگی در پورت شارژ، بهینگی اتصال را از بین می‌برد و در نتیجه گرم‌شدن بیش‌ازحد باتری را در پی خواهد داشت.

چگونه یک شارژر ایمن انتخاب کنیم؟

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا