رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران: ۳۳۰ هزار کسبوکار در اثر فیلترینگ از بین رفتهاند
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران: ۳۳۰ هزار کسبوکار در اثر فیلترینگ از بین رفتهاند
فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران در نشست صبحانه کاری با ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی و دولتی برای ارتقای هوش مصنوعی و برداشته شدن فیلترینگ به عنوان مانعی بر سر راه کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال تاکید کردند.
رضایی، عضو کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در این نشست درباره سرمایهگذاری در هوش مصنوعی ایران گفت: «وضعیت سرمایهگذاری در هوش مصنوعی در ایران عدد قابل قبولی نیست در حالی که در امارات و عربستان سرمایهگذاری بسیار بالا است. در حوزه اقتصاد دیجیتال در ایران سهم دولت بالای ۱۰ درصد نیست و بخش خصوصی به همراهی دولت نیاز دارد.»
بیشتر بخوانید
به باور او اقتصاد کشور همچنان به انرژی وابسته است و ناترازی انرژی بالا است. رضایی در این باره گفت: «برای بالا بردن تولید ناخالص داخلی باید در حوزههایی مثل هوش مصنوعی سرمایهگذاغری شود. توسعه هوش مصنوعی به توسعه صنعت انرژی هم کمک خواهد کرد. اگر وزارتخانه در این زمینه دارای برنامه باشد، اتاق بازرگانی میتواند به دولت کمک کند. ایران ۸ برابر میانگین جهانی کارشناس هوش مصنوعی دارد و باید از این ظرفیت استفاده شود.»
حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران در ادامه این نشست درباره رفع فیلترینگ به عنوان دغدغه مشترک همه مردم گفت: «۳۳۰ هزار کسبوکار در اثر فیلترینگ از بین رفتهاند. بخش بزرگی از فعالیتهای دیگر اقتصادی هم وابسته به اینترنت است.»
او ادامه داد: «فناوری اطلاعات و ارتباطات فرصتی است که با آن میتوان شکاف تاریخی توسعه را برآورده کرد. بدون بهبود وضعیت اینترنت در مناطق، توسعه ممکن نیست. مناطقی که در تله توسعه گیر افتادهاند ظرفیت کمتری برای استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات دارند.»
میرزایی از تدوین اصلاحیه پیشنویس قانون تجارت الکترونیکی توسط اتاق ایران خبر داد و اضافه کرد: «امیدواریم این پیشنویس به عنوان لایحه از طرف دولت به مجلس ارسال شود. همچنین سند توسعه و استفاده از هوش مصنوعی با همکاری اتاق ایران و دانشگاه صنعتی شریف آماده شده است که رونمایی خواهد شد.»
ارزش صنعت مخابرات کاهش یافته است
مهرداد میراسماعیلی، نماینده سندیکای صنعت مخابرات ایران درباره اهمیت ورود شرکت مخابرات ایران به حوزه فیبر نوری گفت: «کل منابعی که مردم ایران بابت اینترنت و تلفت پرداخت میکنند تا سال ۱۴۰۲، ۷۹ هزار میلیارد تومان بوده است و متاسفانه ارزش صنعت مخابرات را به شدت کاهش دادهایم. اگر مخابرات ایران در حوزه فیبر نوری وارد نشود، صنعت کشور آسیب جدی میبیند. از سویی قیمت اینترنت باید بهروز شود.»
داود ادیب، رئیس اتحادیه مخابرات، درباره اهمیت حمایت وزارتخانه از مخابرات ایران گفت: «اگر وزارتخانه از مخابرات ایران حمایت نکند، با ورشکستگیهای بسیاری مواجه میشویم.»
رشد اقتصاد سنتی و دیجیتال باید متوازن باشد
زهرا بختیاری، مشاور فناوری اطلاعات اتاق اصناف در ادامه این نشست درباره اهمیت بازنگری و بازسازی ساختار وزارت ارتباطات گفت: «بسیاری از مطالبات ما از دولت بلاتکلیف مانده و خواسته بخش خصوصی توجه به این مطالبات است. وزارتخانه باید مشخص کند برای آینده فناوری چه برنامهای دارد. خواسته اصلی ما این است که زیرساختهای فناوری و اینترنت آزاد و با کیفیت داشته باشیم.»
او افزود: «باید به رشد متوازن اقتصاد سنتی و دیجیتال توجه شود. اگر به این موضوع فکر نکنیم با چالش جدی در آینده مواجه خواهیم شد. علاوه بر این قانون تجارت الکترونیک که یک دهه است بلاتکلیف مانده، باید بررسی شود.