دانشگاه استنفورد، آینده عینکهای واقعیت افزوده را بهنمایش گذاشت
دانشگاه استنفورد، آینده عینکهای واقعیت افزوده را بهنمایش گذاشت
محققان استنفورد درحال توسعهی فناوری نمایشگر هولوگرافیک مبتنیبر هوش مصنوعی هستند که نازکتر، سبکتر و باکیفیتتر از نمونههای موجود خواهد بود. این فناوری میتواند هدستهای واقعیت افزوده را وارد دوران جدیدی کند.
نمونهی آزمایشگاهی فناوری جدید محققان استنفورد میدان دید محدودی دارد، اما تیم با ارائهی اسناد و مدارک بصری متعدد، نشان داد که احتمالاً به اختراع ویژهای دست یافته است: مجموعهای نازکتر از اجزای هولوگرافیک که تقریباً میتواند در فریم عینکهای استاندارد قرار بگیرد و برای نمایش تصاویر متحرک سهبعدی واقعگرایانه، رنگی و با عمقهای مختلف، آموزش داده شود.
فناوری هولوگرافیک محققان استنفورد همچون سایر عینکهای واقعیتافزوده، از موجبر (WaveGuides) برای انتقال نور از عینک به چشم بهره میبرد. موجبر نانوفوتونیک منحصربهفردی که این تیم تحقیقاتی ساخته است، نیاز به لنزهای بزرگ موازیساز (Collimation Optics) را برطرف و از مدل موجبر فیزیکی آموزشدادهشده استفاده میکند که کیفیت تصویر را با الگوریتمهای هوش مصنوعی بهبود میبخشد. این مدلهای هوش مصنوعی بهطور خودکار با استفاده از بازخورد دوربین تنظیم میشوند.
فناوری محققان استنفورد درحالحاضر فقط در حد نمونهی اولیه در نظر گرفته میشود، اما این تیم بهدنبال ایجاد تغییری بزرگ در هدستهای واقعیت ترکیبی ازجمله ویژن پرو اپل و متا کوئست ۳ است.
گانییل لی، پژوهشگر فوق دکتری در دانشگاه استنفورد، میگوید هیچ سیستم واقعیت افزودهی دیگری وجود ندارد که از نظر قابلیتها و ابعاد، با فناوری آنها قابل مقایسه باشد.
شرکتهایی مثل متا میلیاردها دلار برای توسعهی فناوری عینکهای واقعیت افزوده هزینه کردهاند تا روزی بتوانند محصولی با اندازهی عینکهای معمولی و با کارایی فوقالعاده تولید کنند. درحالحاضر، عینکهای ری-بن متا نمایشگر داخلی ندارند، اما نقشهی راه فاششدهی این شرکت نشان میدهد اولین نسل عینک واقعیت افزودهی خود را سال ۲۰۲۷ عرضه خواهد کرد.
منبع : زومیت
مجله خبری lastech