توسعه تراشهای که همانند مغز انسان قابلیت یادگیری و تصحیح اشتباهات خود را دارد
توسعه تراشهای که همانند مغز انسان قابلیت یادگیری و تصحیح اشتباهات خود را دارد
محققان کره جنوبی تراشه یکپارچهای مبتنیبر ممریستور (Memristor) توسعه دادهاند که نحوه پردازش اطلاعات در مغز انسان را تقلید میکند. مزیت اصلی این تراشه فرایند خودآموزی و یادگیری آن است.
براساس گزارش Interesting Engineering، محققان مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) تراشه نورومورفیک جدیدی ساختهاند که میتواند اشتباهات خود را مستقل تصحیح کند و از آنها بیاموزد. این تراشه اکنون برای قرارگیری در دستگاههای مختلف آماده شده است؛ از این تراشه میتوان در دوربینهای امنیتی هوشمند استفاده کرد؛ بهاینترتیب بدون اتصال به سرورهای ابری، دوربین متصل به دستگاه خواهد توانست فعالیتهای مشکوک را شناسایی کند؛ همچنین این تراشه در دستگاههای پزشکی برای تجزیهوتحلیل دادههای سلامتی مناسب است.
توسعه تراشه جدید شبیه به مغز انسان
این تراشه بهدلیل تواناییاش در یادگیری و تصحیح خطا در شرایط غیرایدهآل که یکی از چالشهای اصلی دستگاههای نورومورفیک فعلی است، اهمیت دارد؛ برای مثال، هنگام پردازش ویدیوها، این تراشه میتواند خودکار اشیای متحرک را از پسزمینه جدا کند و عملکرد خود را نیز بهمرور بهبود بخشد.
قطعه اصلی این تراشه دستگاه نیمهرسانایی به نام ممریستور است. این قطعه نقش سیناپسها در شبکههای عصبی مغز انسان را تقلید و ذخیره و محاسبات همزمان دادهها را ممکن میکند؛ یعنی تقریباً عملکرد آن شبیه سلولهای مغزی است.
همچنین پلتفرمهای مبتنیبر ممریستور میتوانند سیستمهای هوش مصنوعی فشرده و کممصرف را بهدلیل برخورداری از توانایی انجام محاسبات موازی اجرا کنند اما این پلتفرمها معمولاً در اجرای لحظهای الگوریتمهای هوش مصنوعی با چالشهایی مواجه میشوند. اکنون تراشه جدید KAIST قصد دارد نحوه ادغام هوش مصنوعی را در دستگاههای روزمره تغییر دهد و کارهای هوش مصنوعی را بهصورت محلی پردازش کند.
درکل، طبق مقاله منتشرشده در نیچر، این تراشه اتکا به سرورهای ابری را کاهش میدهد و دستگاهها را سریعتر، ایمنتر و کارآمدتر میکند.