بهترین نرم افزارهای حسابداری برای کامپیوتر
بهترین نرم افزارهای حسابداری برای کامپیوتر
ساماندهی مسائل مالی، از آن دسته کارهایی محسوب میشود که بهدلیل سروکار داشتن با اعداد مختلف، احتمال رخدادن اشتباهات محاسباتی در آن بسیار زیاد است.
استفاده از یک نرمافزار حسابداری، تا حد قابل توجهی از بروز اشتباه در محاسبات مربوط به امور مالی جلوگیری میکند. علاوه بر این، اغلب نرمافزارهای حسابداری دارای امکانات متنوعی هستند که بار انجام کارهای مالی را برای شما بسیار سبکتر میکنند و حتی بدون داشتن دانش حسابداری نیز، میتوانید مسائل مالی و حساب و کتابهای ماهانه و سالانهی خود را سروسامان دهید.
نرم افزار حسابداری چیست؟ تفاوت نرم افزار و اپلیکیشن
نرمافزارهای حسابداری، دستهای از نرمافزارها هستند که قابلیتهای متنوعی را برای انجام محاسبات مالیاتی، هزینهها، درآمد و تقریباً تمام کارهایی که در حسابداری دستی انجام میشود، در اختیار کاربران قرار میدهند. این نرمافزارها معمولاً به دو شکل شخصی و تجاری تولید میشوند و امکان انجام امور حسابداری را در مدتزمان کوتاهی فراهم میکنند.
برخلاف باور برخی از افراد، نرمافزارهای حسابداری و اپلیکیشنهای حسابداری یکسان نیستند. نرمافزارهای حسابداری، برنامههایی هستند که بهطور اختصاصی برای نصب روی کامپیوتر طراحی میشوند. این برنامهها، بهدلیل داشتن امکانات بسیار متنوع، جزو نرم افزارهای نسبتاً سنگین و با دو کاربرد شخصی یا سازمانی دستهبندی میشوند و در نسخههای ویندوزی، معمولاً فضای قابل توجهی را در هارد کامپیوتر اشغال میکنند.
در مقابل، اپلیکیشنهای حسابداری برنامههایی نسبتاً سبک هستند که روی سیستمعاملهای موبایل یا تبلت (اندروید و iOS) نصب و اجرا میشوند. این برنامهها، بیشتر برای کاربردهای شخصی و انجام محاسبات روی اطلاعات کمحجم و سبک مورد استفاده قرار میگیرند و تقریباً هیچ کسبوکار بزرگی، از اپلیکیشنهای حسابداری موبایلی برای انجام امور حسابداری استفاده نمیکند. اگر بهدنبال یک اپلیکیشن حسابداری و مالی خوب برای گوشی یا تبلت هستید، میتوانید سری به مقالهی بهترین اپلیکیشن های حسابداری و مالی برای اندروید و iOS بزنید.
فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری
در بازار، نرمافزارهای حسابداری متعددی با امکانات مختلف وجود دارند که بهتناسب قابلیتهای خود، برای طیف خاصی از کسبوکارها کاربرد دارند. بهدلیل حساسیت قابل توجه امور مالی و حسابداری، فاکتورهای مختلفی در انتخاب و خرید بهترین نرمافزار حسابداری برای کسبوکار دخالت دارند که در ادامه، به مهمترین موارد آنها اشاره خواهیم کرد.
قیمت نرمافزار
نرمافزارهای مختلف حسابداری برای کامپیوتر، بر اساس نوع طراحی، قابلیتها و امکانات، تعداد حوزهی حسابداری تحت پوشش (بازرگانی، خدماتی، تولیدی و موارد دیگر)، توان تجزیهوتحلیل حجمهای مختلفی از دادههای مالی و مواردی ازاینقبیل، با قیمتهایی از یک میلیون تا مبالغ سنگین چند ۱۰ میلیونی عرضه میشوند.
قیمت پایینتر نرمافزار حسابداری، ویژگی مثبتی برای آن نرمافزار محسوب میشود که به سود کسبوکارهای خریدار این نرمافزار نیز خواهد بود؛ اما دقت داشته باشید که قیمت مقرونبهصرفهی یک نرمافزار حسابداری، نباید به معنای ارائهی امکانات کمتر این برنامه به شما باشد. محبوبترین و بهترین نرمافزارهای حسابداری معمولاً با قیمتی معقول و منطقی به فروش میرسند تا هم سوددهی مورد نظر فروشندگان را تأمین کنند و هم فشار مالی زیادی را به خریداران تحمیل نکنند.
برنامههایی که در فهرست بهترین نرمافزارهای حسابداری قرار میگیرند، اغلب دارای پشتیبانی قوی حضوری و غیرحضوری (آنلاین یا تلفنی) برای مشتریان خود هستند. عدم ارائهی این پشتیبانی یا داشتن پشتیبانی ضعیف و ناکارآمد بهویژه در مورد نرمافزارهایی که نیازمند آموزش برای نصب، راهاندازی و کار با آنها هستید؛ زنگ خطر بسیار مهمی است که باید در نظر داشته باشید و تا حد امکان، به سراغ خرید چنین نرمافزارهایی نروید.
دسترسی چندکاربره
تفاوتی نمیکند که صاحب یک کسبوکار کوچک باشید یا یک سازمان بزرگ با اطلاعات کلان مالی؛ درهرصورت، این احتمال وجود دارد که به حضور چند کاربر در محیط نرمافزار و بهصورت همزمان نیاز داشته باشید. یکی از ویژگیهای مهم بهترین نرمافزارهای حسابداری، ارائهی قابلیت «حضور تعداد بالایی از کاربران همزمان» بهصورت رایگان یا با دریافت هزینهی پایین است.
امکانات و قابلیتها
یکی از علل محبوبیت برخی از برنامههای مالی و قرارگرفتن آنها در فهرست بهترین نرمافزارهای حسابداری، ارائهی امکانات و ابزارهای مختلف به مشتریان است؛ ابزارهایی که اغلب با همان هزینهی خرید اولیه، در اختیار کاربران قرار میگیرند و شرکت تولیدکنندهی این نرمافزارها، خریداران را به پرداخت هزینههای متعدد برای دریافت ابزارهای مورد نیازشان مجبور نمیکند.
معرفی بهترین نرم افزارهای حسابداری
یکی از مهمترین ویژگیهای نرمافزارهای حسابداری، مجهز بودن آن نرمافزار به جدیدترین نسخه از قوانین مالیاتی کشور است. به همین دلیل، استفاده از نرمافزارهای مالیاتی غیرایرانی، چه برای امور مالی شخصی و چه برای مصارف سازمانی، مناسب نیست و توصیه میکنیم برای جلوگیری از بروز مشکلاتی از قبیل نیاز به محاسبات مجدد و اتلاف زمان و هزینه، از نرمافزارهای ایرانی استفاده کنید.
در ادامه، فهرستی از بهترین نرمافزارهای حسابداری برای کامپیوتر را معرفی خواهیم کرد و در کنار آشنایی با هر نرمافزار، در مورد معایب و مزایای هر کدام صحبت میکنیم تا بتوانید، نرمافزار مورد نظر خود را سریعتر و بهتر انتخاب کنید.
نرم افزار حسابداری سپیدار
نرمافزار سپیدار، امکانات مختلفی را برای انجام امور مالی مربوط به حقوق و دستمزد، انبار، فروش و دارایی در قالب پنج بستهی بازرگانی، خدماتی، پیمانکاری، تولیدی و پخش و سفارشگیری در اختیار کاربران شخصی و سازمانی قرار میدهد. ارتباطات یکپارچه این نرمافزار، امکان گزارشگیری یا صدور اسناد از تمام سیستمهای حسابداری را فراهم میکند و سرعت انجام امور مالی و حسابداری را افزایش میدهد.
بررسی مزایا و معایب نرم افزار سپیدار
مزایا:
- محیط کاربری آسان
- تنوع خدمات برای دستههای مختلف مالی
- قابلیت تبدیل اطلاعات (دارای چند ارز مختلف)
- بهروز بودن نرمافزار بر اساس جدیدترین قوانین کشور
- پشتیبانی قوی
معایب:
- نصب نسبتاً سخت و نیازمند حضور کارشناس سپیدار
- قیمت بالاتر در مقایسه با سایر نرمافزارهای حسابداری کامپیوتر
نرم افزار حسابداری پیوست
نرمافزار پیوست، یک برنامه تکبعدی حسابداری نیست. این نرمافزار، مجموعهای یکپارچه و متشکل از بخشهای مختلف مانند سیستم حسابداری و دفترداری، سیستم بازرگانی و خرید و فروش، سیستم خزانهداری و موارد دیگر بههمراه دهها زیرسیستم انجام امور مالی و مالیاتی است که بهصورت یک بستهی کامل در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
بررسی مزایا و معایب نرم افزار پیوست
مزایا:
- رابط کاربری ساده
- سازگاری بالا با سایر نرمافزارهای حسابداری
- قابلیت تجزیه و تحلیل دادههای مالی
- ارتباط یکپارچه بین تمام ماژولها و سیستمهای نرمافزار
- دارای ابزارهای متنوع حسابداری برای انتقال اطلاعات از اکسل، ارسال اطلاعات مالی به سامانه مودیان مالیاتی و ارتباط با فروشگاه آنلاین
معایب:
- هزینهی بالا
- نداشتن نسخهی فروشگاهی
- کند بودن روند اجرای محاسبات در برخی مواقع
نرم افزار حسابداری پارمیس
برنامههای حسابداری مجزا برای انجام امور مالی بازرگانی، تولیدی، خدماتی، شرکتی، فروشگاهی و اصناف و صنایع، بخشهای مختلف نرمافزار حسابداری پارمیس را تشکیل میدهند. این نرمافزار، ابزارهای گوناگونی را برای خریدوفروش، مدیریت انبار، انجام امور مربوط به بانک و چک و مانند آن در اختیار شرکتها و کسبوکارهای کوچک تا متوسط از جمله فروشگاهها قرار میدهد.
بررسی مزایا و معایب نرم افزار پارمیس
مزایا:
- رابط کاربری آسان
- امکانات و ابزارهای متنوع
- قابلیت مدیریت منابع انسانی
- مناسب برای افراد فاقد دانش حسابداری
- دارای نسخههای اختصاصی بهتناسب حجم اطلاعات مالی کسبوکار مورد نظر
معایب:
- پشتیبانی ضعیف
- نامناسب برای کسبوکارهای بزرگ
- محیط کاربری غیرجذاب برای حسابداران حرفهای
نرم افزار حسابداری محک
نرمافزار مالی و حسابداری محک، در چهار گروه مختلف شامل حسابداری عمومی، تجاری، شخصی، و اصناف با پشتیبانی از بیش از ۲۰۰ گروه شغلی مختلف، خدمات حسابداری و مالی فروشگاهی، تولیدی و شرکتی را به کاربران ارائه میدهد. امکانات این نرمافزار بهخوبی پاسخگوی نیاز شرکتهای کوچک تا بزرگ است و امکان اتصال به سامانهی مودیان سازمان امور مالیاتی و نصب افزونههای مختلف برای دسترسی به ابزارهای تخصصی را نیز دارد.
بررسی مزایا و معایب نرم افزار محک
مزایا:
- هزینهی مقرونبهصرفه
- محیط کاربری جذاب
- ارائهی بهروزرسانیهای سهساله
- امکان تعریف سطوح مختلف در نرمافزار
- ارائهی خدمات حسابداری برای اصناف گوناگون
- قابلیت انجام امور مالی و حسابداری بدون نیاز به دانش تخصصی
معایب:
- پشتیبانی ضعیف
- پیچیدگی فرایند دریافت گزارشها
- ایجاد برخی مشکلات در نرمافزار پس از افزایش تعداد اسناد
در این مقاله، فهرستی از بهترین نرمافزارهای حسابداری برای کامپیوتر را معرفی کردیم و امیدواریم که نرمافزار مورد نظر شما با امکانات و قابلیتهایی که نیاز دارید، در مقاله معرفی شده باشد. اگر شما نیز نرمافزار خاصی را میشناسید و از کارایی آن رضایت دارید، خوشحال میشویم که نامش را با ما و کاربران lastech در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
منبع : زومیت
مجله خبری lastech