عمومی

اینتل، ای‌ام‌دی، اپل، انویدیا و مدیاتک برای لیتوگرافی ۲ نانومتری TSMC صف کشیده‌اند

اینتل، ای‌ام‌دی، اپل، انویدیا و مدیاتک برای لیتوگرافی ۲ نانومتری TSMC صف کشیده‌اند

لیتوگرافی ۲ نانومتری TSMC مشتریان بالقوه‌ی زیادی مانند AMD، اپل، اینتل، انویدیا، مدیاتک و برودکام خواهد داشت. N2 اولین نود تراشه‌ساز تایوانی محسوب می‌شود که از طراحی GAA استفاده می‌کند.

از تراشه‌های اسنپدراگون ۸ الیت کوالکام و دیمنسیتی ۹۴۰۰ مدیاتک و A18 Pro اپل که در بهترین گوشی‌ های اخیر قرار گرفته‌اند تا پردازنده‌های لپ‌تاپ مانند سری M4 اپل در مدل پرچم‌دار مک بوک ۲۰۲۴، براساس لیوگرافی سه نانومتری TSMC ساخته شده‌اند. در این میان، اطلاعات ترندفورس نشان می‌دهد که نود دو نانومتری TSMC در مقیاس وسیع‌تری استفاده خواهد شد.

طبق پیش‌بینی ترندفورس (به‌نقل از نوت‌بوک‌چک)، اپل یکی از اولین شرکت‌هایی خواهد بود که از نود N2 بهره‌برداری می‌کند. توسعه‌ی این نود در دسامبر ۲۰۲۴ (آذر و دی) به پایان خواهد رسید و برای A20 Pro و M5 استفاده می‌شود. تولید انبوه A20 پرو در اواخر ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد؛ در‌حالی‌که تراشه‌های سری M5 باید تا نیمه‌ی اول ۲۰۲۶ صبر کنند.

اپل لیتوگرافی دو نانومتری TSMC را به فناوری اینتل ترجیح می‌دهد

پیش‌بینی ترندفورس با گزارش قبلی که می‌گفت آیپد مجهز به M5 در اواخر ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد، مطابقت دارد و شایعه‌ای را رد می‌کند که می‌گفت اپل از فناوری ۱٫۸ نانومتر اینتل برای A20 پرو در آیفون سری ۱۸ استفاده خواهد کرد.

ظاهراً نود N2 برای مدل‌های دسکتاپی پردازنده‌ AMD با معماری Zen 6 و شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی CDNA 5 M1400 استفاده خواهد شد. پردازنده‌های Zen 5 در چند ماه گذشته عرضه شده‌اند؛ بنابراین، بعید به‌ نظر می‌رسد که Zen 6 تا ۲۰۲۶ به بازار بیاید.

پیش‌تر شایعه‌ای مطرح شد که می‌گفت Zen 6 از ترکیب چیپلت‌های سه و دو نانومتری استفاده خواهد کرد؛ درست مانند کاری که اینتل با میتیور لیک انجام داد. اگر این موضوع درست باشد، تیم قرمز می‌تواند قیمت پردازنده را با تولید چیپلت‌های CCD با نود N2 و قسمت‌های باقی‌مانده در لیتوگرافی بالغ‌تر N3B کاهش دهد.

اینتل قصد دارد پس‌از موفقیت در استفاده از نود N3B برای پردازنده‌های لپ‌تاپی لونار لیک، همکاری خود را با TSMC برای نودهای پیشرفته ادامه دهد. این همکاری به تولید سری Nova Lake در سال ۲۰۲۶ گسترش خواهد یافت.

سفارش‌های انویدیا برای نود N2 بر معماری Rubin next متمرکز است که جانشین پلتفرم Rubin برای پردازنده‌های گرافیکی نسل بعدی محسوب می‌شود. با‌این‌حال، این تراشه‌ها قرار نیست تا سال ۲۰۲۷ به تولید انبوه برسند. نقشه‌ی راه انویدیا نیز می‌گوید که محصولات مبتنی‌بر Rubin در ۲۰۲۶ رونمایی خواهند شد و زمینه را برای عرضه‌ی جانشینان آن‌ها در ۲۰۲۷ فراهم می‌کنند.

مقاله‌های مرتبط

برودکام و بیت‌مِین از نود N2 برای ASIC‌ها (پردازنده‌های به‌کاررفته در ماینرها) استفاده خواهند کرد. در مقابل، طراحی پردازنده‌ی دو نانومتری مدیاتک با نام احتمالی دیمنسیتی ۹۶۰۰ در میانه‌ی ۲۰۲۵ به پایان خواهد رسید و TSMC تولید انبوه آن را در سال ۲۰۲۶ آغاز می‌کند.

کوالکام در فهرست پیش‌بینی ترندفورس جایی ندارد. این موضوع شک‌و‌تردیدهایی را درباره‌ی آینده‌ی جانشینان اسنپدراگون ایکس الیت و ۸ الیت ایجاد می‌کند و به شایعه‌ها درباره‌ی روی‌آوردن مجدد تراشه‌ساز آمریکایی به سامسونگ فاندری دامن می‌زند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا