اینترنت اشیا، طعمه بیدردسر هکرها
به گزارش lastech از ایسنا، ۵۰ درصد از این حملات را شبکههای خانگی و کسب و کارهای تجاری خرد در سال ۲۰۲۱ تجربه کرده اند، از جمله این حملات می توان به حملات DDoS، brute force، فیشینگ و حملات مبتنی بر سیاست DPI اشاره نمود، در قسمتی از این گزارش آمده است که روترها ۴۶ درصد از کل حملات را تشکیل می دهند. سایر دستگاههایی که مورد حمله قرار گرفتهاند شامل تقویتکنندههای وایفای و روترهای شبکهی مش (۱۷ درصد)، نقاط دسترسی اینترنت (۱۷ درصد)، دستگاههای ذخیرهسازی متصلشده شبکه (پنج درصد)، VoIP (چهار درصد)، دوربینهای متصل به اینترنت (سه درصد) و دستگاههای خانگی هوشمند (سه درصد) بودند.
حجم زیاد حملات مبتنی بر اینترنت اشیا را میتوان به عوامل متعددی نسبت داد. یکی از مهمترین دلایل آن کمبود امنیت عمومی در اکوسیستم اینترنت اشیا است، به ویژه برای مصرفکنندگان یا کسب و کارهای کوچک که ممکن است از درباره امنیت و اهمیت آن اطلاعات کافی نداشته باشند. علاوه بر این، تنوع زیادی در سیستم عاملهای اینترنت اشیا وجود دارد، که امکان بهروزرسانیهای امنیتی و آپدیت آن را مشکل میکند.
انواع باتنتها مانند Mirai و Mozi از سال ۲۰۱۶ بهطور معمول دستگاههای IoT و روترهای خانگی را هدف قرار میدهد و در سال ۲۰۲۱ نیز، باتنتهای Mirai و Mozi همچنان قابلیتهای جدید قابل توجهی را به جهت جستجوی دستگاههای ضعیف و آسیبپذیر اضافه میکنند و دامنه حملات خود را برای هدف قرار دادن دستگاههای دیگر گسترش میدهند. این گزارش بر اساس دادههای جمعآوریشده از ۱۳۲ میلیون دستگاه فعال اینترنت اشیا و ۷۳۰ هزار شبکه امن که توسط شرکت SAM Seamless مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتهاند تهیه شده است.