عمومی

اپل به‌دلیل استفاده از مواد شیمیایی مضر در بندهای اپل واچ تحت پیگرد قانونی قرار گرفت

اپل به‌دلیل استفاده از مواد شیمیایی مضر در بندهای اپل واچ تحت پیگرد قانونی قرار گرفت

شکایتی گروهی علیه اپل ثبت شده که ادعا می‌کند برخی از بندهای ساعت این شرکت حاوی مقدار زیادی از مواد شیمیایی پر فلوئوروآلکیل و پلی فلوئوروآلکیل (PFAS)، معروف به «مواد شیمیایی ابدی» هستند. این شکایت ضمن طرح خطرات جدی این مواد برای سلامتی، اپل را متهم می‌کند که وجود مواد سمی یاد شده را در محصولات خود پنهان کرده است.

شکایت مورد بحث که در دادگاه ناحیه‌ی شمالی کالیفرنیا ثبت شده، سه بند ساعت اپل شامل بند اسپرت، بند اوشن و بند اسپرت نایکی را هدف قرار داده است؛ این بندها که به‌گفته‌ی اپل از جنس فلوئورالاستومر ساخته‌ شده‌اند،‌ ظاهراً حاوی مقادیر بالایی از PFAS هستند.

به‌گزارش The Register، مواد PFAS به‌دلیل مقاومت بالا در برابر عرق، چربی پوست و لوسیون‌ها، ارزش بالایی داشته و در کالاهای مصرفی گوناگونی استفاده می‌شوند؛ اما از سوی دیگر، این مواد به مشکلات جدی سلامتی از جمله افزایش خطر ابتلا به سرطان، تضعیف سیستم ایمنی و آسیب‌هایی به رشد جنین مرتبط شده‌اند.

شکایت یاد شده مطالعه‌ای از دانشگاه نوتردام را که در ماه دسامبر (آذر و دی) منتشر شد به عنوان مرجع خود معرفی می‌کند. در این تحقیق، با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته، ۲۲ بند ساعت و مچ‌بند هوشمند بررسی شد و در تنیجه غلظت بالایی از ترکیب خاصی از PFAS به‌نام اسید پرفلوئوروهگزانوئیک (PFHxA) در بندهای فلوروالاستومری شناسایی شد.

پروفسور گراهام اف. پیزلی، یکی از محققان ارشد مطالعه‌ی صورت گرفته، میزان PFAS شناسایی‌شده را «بسیار بالا» توصیف و ادعا کرد که غلظت این مواد در برخی نمونه‌ها از هزار جزء در میلیارد نیز فراتر رفته است. در کنار محصولات دیگر برند‌ها، محصولاتی از اپل، فیت‌بیت، گوگل و سامسونگ دارای مقادیر بالای PFAS بوده‌اند؛ اما مشخص نیست هر سه‌بندی که شاکیان از آن‌ها در شکایت خود از اپل نام‌برده‌اند نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند یا خیر.

مقاله‌های مرتبط:

شاکیان مدعی‌اند که اپل از خطرات PFAS آگاه بوده است؛ آن‌ها به سندی داخلی مربوط‌به سال ۲۰۲۲ اشاره کرده‌اند که در آن، اپل متعهد شده این مواد را به‌تدریج از محصولاتش حذف کند. شکایت ادعا می‌کند که اپل نه‌تنها مصرف‌کنندگان را از وجود PFAS در بندهای ساعت خود مطلع نکرده، بلکه علی‌رغم وجود جایگزین‌های ایمن‌تر، به فروش این بندها ادامه داده است.

پرونده‌ی حقوقی مورد بحث اپل را به نقض قوانین رقابت ناعادلانه و حمایت از مصرف‌کننده در ایالت کالیفرنیا و همچنین رفتارهای فریبکارانه متهم کرده است. شاکیان به دنبال تایید شکایت گروهی، دریافت خسارت مالی و صدور حکمی برای متوقف کردن فروش بندهای مضر هستند. به گزارش The Register، اپل و محققان دانشگاه نوتردام تا زمان انتشار این مقاله از اظهار نظر خودداری کرده‌اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا