اينترنت

استفاده از اینترنت به سلامت روان افراد مسن کمک می‌‌کند

استفاده از اینترنت به سلامت روان افراد مسن کمک می‌‌کند

محققان دانشگاه هنگ‌کنگ بیش از ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر را در ۲۳ کشور، از جمله بریتانیا، تحت بررسی قرار دادند و دریافتند افرادی که برای جست‌وجوی اطلاعات، ارسال و دریافت ایمیل و خرید آنلاین از اینترنت استفاده می‌کردند، بر اساس ارزیابی‌های شخصی‌شان، علائم کمتری از افسردگی، سطح بالاتری از رضایت از زندگی و وضعیت سلامتی بهتری داشتند.

بنابر نتایج به دست‌آمده، افرادی که در کشورهای ایالات متحده، انگلستان و چین از اینترنت استفاده می‌کردند، در مقایسه با کسانی که از اینترنت استفاده نمی‌کردند، افسردگی کمتری داشتند.

محققان معتقدند این امر به این دلیل است که افراد از اینترنت برای تحقیق در مورد مشکلات سلامتی خود استفاده می‌کنند، به همین دلیل می‌توانند مستقل‌تر عمل کنند و همچنین به لطف تعاملات آنلاین، اجتماعی‌تر باشند.

این یافته‌ها که در مجله «طبیعت رفتار انسان» (Nature Human Behavior) منتشر شدند، می‌توانند به نحوه درمان احساس تنهایی کمک کنند.

طبق یک نظرسنجی دولتی که سال ۲۰۲۳ در بریتانیا منتشر شد، حدود یک‌چهارم افراد بالای ۵۰ سال گفتند که «اغلب یا همیشه احساس تنهایی می‌کنند». همچنین در سال ۲۰۱۹، حدود ۱۴ درصد افراد بالای ۵۵ سال در سراسر جهان دچار مشکلات سلامت روان بودند.

نویسندگان این گزارش توضیح دادند: «استفاده از اینترنت با غلبه بر موانع اجتماعی و مکانی، می‌تواند ارتباط با خانواده و دوستان را تسهیل کند و ارتباطات اجتماعی افراد میانسال و سالمند را گسترش دهد. تقویت این تعاملات اجتماعی می‌تواند احساس تنهایی و انزوای اجتماعی را کم کند و حس تعلق و عزت‌نفس افراد را تقویت کند که در بهبود سلامت روان نقش مهمی دارد.»

در همین راستا دولت بریتانیا راهکارهایی برای مقابله با تنهایی اتخاذ کرد. یکی از این راه‌ها ارائه تعرفه‌‌‌های مناسب به کسانی بود که نمی‌توانستند هزینه اینترنت را پرداخت کنند.

به گزارش «آفکام» (Ofcom)، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات بریتانیا، در حال حاضر بیش از ۳۰ تعرفه از این نوع در سراسر بریتانیا وجود دارد که افراد مسن می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. 

بر همین اساس توصیه می‌شود افراد مسن‌ با دنیای فناوری بیشتر آشنا شوند و از آن برای گسترش روابط اجتماعی و انجام دادن کارهایی مانند خرید استفاده کنند و به این ترتیب تعامل و استقلال بیشتری به دست آورند.  

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا