ماهواره و فضا

ابرهای «اندولاتوس» در رصدخانه لاس کامپاناس

ابرهای «اندولاتوس» در رصدخانه لاس کامپاناس

 
این شکل‌گیری به خاطر تداخل تصادفی جریان‌های هوای موج‌دار و دوره‌ای در جو پایین زمین ایجاد شده است. ابرهای «اندولاتوس»، که نوعی ابر «آسپریتا» هستند، در نقاطی شکل می‌گیرند که هوا به اندازه کافی سرد است تا باعث چگالش قطرات آب غیرشفاف شود.
 
به گزارش lastech، نمای وسیع این پدیده باعث ایجاد توهمی می‌شود که گویی ابرها بر روی تپه متمرکز شده‌اند. اما واقعاً در بالای این قله، یک رصدخانه مشهور جهانی وجود دارد: رصدخانه لاس کامپاناس متعلق به مؤسسه کارنگی در بیابان آتاکاما در شیلی. دو گنبد تلسکوپی که قابل مشاهده هستند، تلسکوپ‌های ۶٫۵ متری مگلان هستند.

 

ابرهای «اندولاتوس» در رصدخانه لاس کامپاناس

گفتنی است این منظره تصادفی و زیبا یک سورپرایز بود که در اواخر سپتامبر توسط یک عکاس سریع‌العمل با گوشی خود ثبت شد. ابرهای اندولاتوس نه تنها زیبایی خاصی به آسمان می‌بخشند بلکه نشان‌دهنده تغییرات جوی و شرایط خاص جغرافیایی منطقه نیز هستند.
 
در واقع، رصدخانه لاس کامپاناس یکی از بهترین مکان‌ها برای مشاهده ستاره‌ها و تحقیق در زمینه نجوم است، زیرا آسمان این منطقه بسیار صاف و بدون آلودگی نوری است. چنین پدیده‌های جوی، علاوه بر زیبایی، می‌توانند به دانشمندان کمک کنند تا بهتر با الگوهای جوی و تغییرات آب و هوایی آشنا شوند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا