آیا استارلینک جایگزینهای دیگری دارد؟
آیا استارلینک جایگزینهای دیگری دارد؟
با توجه به اینکه بخش زیادی از دنیای مدرن به یک اتصال اینترنتی سریع و پایدار وابسته است، در نتیجه فقدان اینترنت حسابی دردسرساز است. بهترین راهحل برای چنین مناطق دورافتاده، اینترنت ماهوارهای است.
استارلینک، که به عنوان پیشرفتهترین فناوری اینترنت شناخته میشود، نامی آشنا در این صنعت است. این ارائهدهنده اینترنت که توسط شرکت اسپیسایکس با مدیریت ایلان ماسک توسعه یافته، از شبکهای از هزاران ماهواره برای ارائه اتصال اینترنت پرسرعت استفاده میکند.
در حال حاضر، ۶۴۲۶ ماهواره در شبکه استارلینک وجود دارد که ۶۳۷۱ مورد از آنها عملیاتی هستند. به جای انتقال دادهها از طریق کابلهای الکتریکی، ماهوارههای استارلینک دادهها را به آنتن و ترمینال زمینی کاربر ارسال میکنند و سرعتی ۴۷ درصد سریعتر از فیبر نوری ارائه میدهند.
پوشش استارلینک بسیار وسیع است و بیشتر مناطق آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، اکثر نقاط اروپا، تمامی خاک استرالیا و حتی برخی مناطق آفریقا راتحت پوشش قرار میدهد.
اما خبر خوب این است که اگر شخصی به هردلیلی تمایل به استفاده از استارلینک نداشته باشد، گزینههای دیگری نیز برای انتخاب وجود دارد. برای مثال، HughesNet اینترنت ماهوارهای را به تمام ایالات متحده و برخی از نقاط آمریکای جنوبی ارائه میدهد. این سرویس با وجود انتقاداتی که به سرعت آن وارد شده، پس از راهاندازی ماهواره جدید خود در سال ۲۰۲۳، سرعتهای قابل توجهی را ارائه کرده است.
Viasat نیز گزینه دیگری است که در مناطق روستایی قابل دسترس بوده و سرعتی تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه ارائه میدهد. این سرویس هیچ قرارداد بلندمدتی ندارد و کاربران میتوانند هر زمان که بخواهند اشتراک خود را لغو کنند.
علاوه بر اینها، پروژه کیپر آمازون نیز در حال توسعه اینترنت پرسرعت برای جوامع کمبرخوردار در سطح جهانی است. آمازون امیدوار است تا با راهاندازی ۳۲۳۲ ماهواره خود در سال ۲۰۲۵ خدمات اینترنتی را ارائه دهد.
در نهایت، با وجود اینکه استارلینک استانداردهای بالایی را تعیین کرده، گزینههای دیگری نیز وجود دارند که ممکن است برای کاربران مناسبتر باشند.