آمریکا اینبار تولیدکنندگان ابزارهای تراشهسازی چین را با محدودیتهای جدید هدف قرار داد
آمریکا اینبار تولیدکنندگان ابزارهای تراشهسازی چین را با محدودیتهای جدید هدف قرار داد
دولت آمریکا سومین دور از محدودیتهای صادراتی را علیه صنعت تراشهسازی چین اعمال میکند. طبق گزارش منابع آگاه و به نقل از رویترز، این محدودیتها شامل ممنوعیت صادرات به ۱۴۰ شرکت چینی میشود؛ از جمله شرکت Naura Technology Group که در زمینهی تولید تجهیزات ساخت تراشه فعالیت دارد.
ادعا میشود هدف اصلی از اعمال تحریمهای بیشتر، تضعیف توانایی چین در توسعهی صنعت تراشه و پیشبرد اهداف بلندمدت در این حوزه است. شرکتهای چینی Piotech و SiCarrier Technology که در زمینهی تولید تجهیزات ساخت تراشه فعالیت میکنند نیز مشمول محدودیتهای صادراتی جدید خواهند شد. صادرات حافظههای پیشرفته و سایر تجهیزات ضروری برای تولید تراشه به چین هم بهشدت محدود میشود.
تحریمهای صادراتی علیه چین، یکی از آخرین تلاشهای گستردهی دولت جو بایدن برای جلوگیری از دسترسی و تولید تراشههای پیشرفته از سوی چین است. تحریمهای جدید آمریکا شامل محدودیتهایی بر صادرات تراشههای حافظه با پهنای باند بالا (HBM) به چین میشود. این نوع تراشهها در کاربردهای پیشرفتهای همچون آموزش مدلهای هوش مصنوعی از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
محدودیتهایی جدید بر صادرات ۲۴ ابزار ساخت تراشه و سه ابزار نرمافزاری مرتبط با این حوزه اعمال خواهد شد. تجهیزات ساخت تراشهی تولیدشده در کشورهایی نظیر سنگاپور و مالزی نیز مشمول محدودیتهای صادراتی جدید به چین خواهند بود.
فهرست شرکتهای تحریمشدهی چینی عمدتاً از میان شرکتهای فعال در تراشهسازی، سرمایهگذاری و تولیدکنندگان تجهیزات ساخت تراشه انتخاب شدهاند. بهطور دقیقتر، دو شرکت سرمایهگذاری و بیش از ۱۰۰ تولیدکنندهی تجهیزات ساخت تراشه در لیست محدودیتها قرار گرفتهاند.
قانونگذاران آمریکایی ادعا میکنند که برخی از شرکتهایی که اکنون تحریم شدهاند، از جمله Swaysure Technology Co و Qingdao SiEn و Shenzhen Pensun Technology Co، با هواوی همکاری میکنند.
مقالههای مرتبط
چین در سالهای اخیر، بهدلیل محدودیتهای گسترده بر صادرات تراشههای پیشرفته و تجهیزات ساخت از سوی ایالات متحده و دیگر کشورها، تلاشهای مضاعفی برای خودکفایی در صنعت نیمهرسانا به کار بسته است.
چین با پیشگامان صنعت تراشه همچون انویدیا که در زمینهی تراشههای هوش مصنوعی پیشتاز است و شرکت هلندی ASML، که در تولید تجهیزات پیشرفتهی ساخت تراشه تخصص دارد، همچنان فاصلهی قابل توجهی دارد.