عمومی

ساخت دیوارهای مصنوعی درمقابل یخچال‌های طبیعی، جنوبگان را نجات می‌‌دهد؟

ساخت دیوارهای مصنوعی درمقابل یخچال‌های طبیعی، جنوبگان را نجات می‌‌دهد؟

مشاهدات ماهواره‌ای، نازک‌شدن و عقب‌نشینی گسترده یخچال‌های طبیعی را در این منطقه نشان داده است. برخی دانشمندان نگران هستند که این منطقه از آستانه عقب‌نشینی بازگشت‌ناپذیر گذشته باشد.

ذوب صفحه یخی جنوبگان در طول ۲۵ ساله گذشته موجب ۷٫۶ میلی‌متر افزایش سطح دریا شده است

فروافتادگی دریای آموندسن به‌عنوان آسیب‌پذیرترین بخش صفحه یخی شناخته شده است، زیرا یخچال‌های طبیعی آنجا روی سنگ بستری قرار دارند که تا دو کیلومتر زیر سطح دریا امتداد دارد. سنگ بستر به سمت درون قاره شیب دارد، بنابراین، با عقب‌نشینی یخ‌ها در این منطقه یخ‌های ضخیم‌تری درمعرض اقیانوس قرار می‌گیرند و موجب ذوب، نازک شدن و عقب‌نشینی بیشتری می‌شوند.

یخچال‌های طبیعی که روی سنگ بستری قرار دارند که به اعماق خشکی می‌رسد، ممکن است به شکل مهارنشدنی عقب‌نشینی کنند و درنهایت به فروپاشی کامل صفحه یخی جنوبگان غربی منجر شود. فروپاشی یخچال‌های طبیعی در این منطقه افزایش بیش از یک متری سطح دریا را در پی خواهد داشت.

از بین رفتن ورقه‌ی یخی جنوبگان غربی، سطح آب دریاهای جهان را بیش از سه متر افزایش خواهد داد. در این شرایط، شهرهای بزرگی در سراسر جهان به‌طور فاجعه‌باری تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند و صدها میلیون نفر آواره می‌شوند.

کاهش افزایش سطح آب دریا در آینده

پژوهشگران با استفاده از مدل کامپیوتری پیشرفته‌ای برای شبیه‌سازی رفتار یخ بررسی کردند که چگونه یخچال‌های طبیعی فروافتادگی دریای آموندسن به سناریوهای آینده‌ای که در آن می‌توانیم مانع از رسیدن آب گرم به ورقه‌ی یخی شویم، پاسخ می‌دهند.

پژوهشگران حدود ۲۰۰ سناریوی مختلف ذوب شدن یخ‌ها را بررسی کردند. آن‌ها ابتدا اجازه دادند قفسه‌های یخی شناور موجود در منطقه نازک شوند و سپس عقب‌نشینی کنند. پس از آن، به‌طور ناگهانی مقدار ذوب شدن را کاهش دادند تا ببینند آیا یخ احیا می‌شود یا خیر.

منبع : زومیت
مجله خبری lastech

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا